پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
نوری همدانی

حوزه/ حضرت آیت الله نوری همدانی گفتند: به برکت انقلاب اسلامی بسیاری از زنان حق تحصیل و سایر حقوق اجتماعی خود را بدست آوردند و در حوزه و دانشگاه مشغول به تحصیل شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه» این مرجع تقلید امروز در دیدار جمعی از طلاب خواهر حوزه علمیه استان آذربایجان غربی، که در دفتر معظم له برگزار شد به تبیین راه های موفقیت در امر تحصیل علوم دینی پرداختند.

ایشان با اشاره به وضعیت زنان قبل از انقلاب اسلامی خاطر نشان ساختند: بعضی از زنان دنباله رو غرب و فرهنگ منحط آنان بودند و در مسیر ارزش های غربی و ضد دینی حرکت می کردند؛ و بسیاری از زنان منزوی بودند و هیچ گونه فعالیت اجتماعی و دینی نداشتند، اما امروزه به برکت انقلاب اسلامی بسیاری از زنان حق تحصیل و سایر حقوق اجتماعی خود را بدست آوردند و در حوزه و دانشگاه مشغول به تحصیل شدند.

حضرت آیت الله نوری همدانی طلبگی را با ارزش ترین شغل دانستند و افزودند: در میان شغل ها، هیچ شغلی پربرکت تر و با فضیلت تر از طلبگی نیست و در روایات زیادی نیز به فضیلت کسب علوم دینی نیز اشاره شده است؛ لذا باید خدای متعال را شاکر باشیم که به همه ما این توفیق را داد که دین او را یادبگیریم و به دیگران نیز برسانیم.

*اصول موفقیت در طلبگی

معظم له در تشریح اصول موفقیت در تحصیل گفتند:یکی از مهم ترین چیزهایی که در موفقیت یک طلبه اثر مستقیم دارد این است که باید در امر تحصیل اخلاص داشت و تنها برای خدا درس خواند نه برای کسب عنوان یا جایگاه مادی یا رسیدن به مال و منال دنیا.

ایشان رعایت نظم در همه کارها، مخصوصا تحصیل علم را اصل بعدی رسیدن به موفقیت دانستند و خاطر نشان ساختند: همه ما باید اوقات خود را با نظم تقسیم کنیم و وقت خود را بیهوده هدر ندهیم.

این مرجع تقلید در تشریح اصول بعدی گفتند:همت بلند و دوری از تنبلی بسیار مهم است، چرا که هیچ کس با تنبلی و سستی به جایی نرسیده است، لذا باید با جدیت تمام و همت بلند درس خواند و به اجتهاد رسید، چرا که در طول تاریخ زنانی بودند که به درجه اجتهاد رسیدند و شاگردان خوبی تربیت کردند.

*لزوم توجه کافی به ادبیات عرب در حوزه

حضرت آیت الله نوری همدانی تسلط کافی به ادبیات عرب را بسیار لازم و مهم توصیف کردند و ابراز داشتند:طلاب باید به یادگیری ادبیات عرب توجه ویژه ای داشته باشند و صرف و نحو را به خوبی بخوانند چرا که اگر کسی به ادبیات عرب مسلط نباشد حتی اگر پنجاه سال نیز درس بخواند فاضل و محقق خوبی نخواهد شد.

ایشان تهجد ، نماز شب و توجه کافی به دروس اخلاق را از شروط بعدی موفقیت در تحصیل علوم دینی دانستند و تاکید کردند: تهجد، نماز شب و درس اخلاق بسیار مهم هستند و علمای سابق در کنار سایر دروس حوزوی خود اهتمام ویژه ای به درس اخلاق داشتند چرا که اگر کسی درس بخواند اما از لحاظ اخلاقی به خوبی رشد نکند، نمی تواند منشاء اثر در جامعه باشد و مورد رضایت اهل بیت(ع) واقع شود.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha