پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
رفیعی پژوهش

حوزه/ با حضور معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم از از پژوهشگران مدرسه علمیه حقانی تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در مراسم تجلیل از پژوهشگران مدرسه علمیه حقانی قم اظهار داشت: راه اندازی این مدرسه علمیه، حرکتی مبارک بود تا فارغ التحصیلانی شاخص از نظر اخلاقی و علمی داشته باشد.

وی تأکید کرد: طلاب و فارغ‌التحصیلان این مدرسه علمیه به توفیقات خوبی در عرصه ملی و بین‌المللی دست پیدا کرده و شما عزیزان باید بکوشید تا این نام نیک را حفظ نمایید.

*تحصیل علم در کنار اخلاق

معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم، تلاش عملی مستمر و پیگیر و همچنین جدیت در تحصیل را اولین قدم برای طلاب دانست و گفت: تحصیل علم و اخلاق دو شاخص مهم است که اگر طلاب آن را مبنای کار خود قرار دهند به تجربه های گرانبهای حوزه دست پیدا خواهند کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به جملاتی از حضرت امیر(ع)، ابراز داشت: امام علی(ع)، فرمودند: «مَنْ كَانَ مِنْ شِيعَتِنَا عَالِماً بِشَرِيعَتِنَا فَأَخْرَجَ ضُعَفَاءَ شِيعَتِنَا مِنْ ظُلْمَةِ جَهْلِهِمْ إِلَى نُورِ الْعِلْمِ الَّذِي حَبَوْنَاهُ بِهِ جَاءَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَلَى رَأْسِهِ تَاجٌ مِنْ نُورٍ يُضِي‏ءُ لِجَمِيعِ أَهْلِ الْعَرَصَاتِ وَ حُلَّةٌ لَا تَقُومُ لِأَقَلِّ سِلْكٍ مِنْهَا الدُّنْيَا بِحَذَافِيرِهَا ثُمَّ يُنَادِي مُنَادٍ يَا عِبَادَ اللَّهِ هَذَا عَالِمٌ مِنْ تَلَامِذَةِ بَعْضِ عُلَمَاءِ آلِ مُحَمَّدٍ/ هر كه پيرو و شيعه ما بوده و عالم به دستورات ما باشد، و پيروان ضعيف و ناتوان ما را از تاريكى جهل و نادانى به نور علم و دانشى كه به او عطا نموده‏ايم خارج سازد، روز قيامت تاجى از نور بر سر دارد و تمامى اهل آن ساحت را روشن سازد، و نيز لباسی دارد كه تمام دنيا با ذرّه‏اى از رشته و نخ آن برابرى نمى‏كند. سپس نداكننده‏اى فرياد برآورد: اى بندگان خدا اين فرد دانشمند، يكى از شاگردان علماى آل محمّد است».

وی با اشاره به این که عالِم به شریعت، کسی است که آموخته های خود را برای کشف مجهولات مبنا قرار دهد، خاطرنشان ساخت: علمای بزرگ و نامدار علاوه بر تعلم، در مسیر تفکر قرار داشته و نوآور و تولیدگر بودند.

معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم تصریح کرد: تعلیم، تهذیب، تحقیق و تفکر از ویژگی های عالمی است که می تواند دیگران را از ظلمت جهل خارج نماید.

*تحصیل علم بدون اخلاق

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی  عالِم به شریعت را غوطه ور در دریای علم دانست و گفت: تحصیل علم و اخلاق، انسان را به درجه عالِمیت می رساند؛ چراکه اگر اخلاق نباشد، فقط واژه باسواد برای او استفاده می شود.

*انتظارات از طلاب

وی در پایان با اشاره به انتظارات معاونت پژوهش از طلاب، اظهار داشت: تفکر، طرح سئوال، تبدیل سئوالات به موضوعات پژوهشی، جمع آوری اطلاعات، دسته بندی اطلاعات و نتیجه گیری از موضوعات پژوهشی انتظاراتی است که ما از طلاب داریم.

معاون پژوهش حوزه علمیه استان  قم ابراز داشت: طلاب عزیز باید در تدوین، انتشار نشریات علمی، حضور درجشنواره علامه حلی، حضور در کارگاه های آموزشی و پژوهشی، آشنایی با مهارت های پژوهشی، تشکیل و حضور در کانون های علمی، برگزاری نشست و گفتگو های علمی و ...... ورودی جدی داشته باشند.

گفتنی است؛ در این مراسم از 21 نفر از طلاب برتر پژوهشی مدرسه علمیه حقانی تقدیر به عمل آمد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha