پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
امام حسین

حوزه/ سخنران مراسم دعای توسل گفت: امام به تمام بشریت یاد داد حتی اگر تعدادشان کمتر از دشمن است مجاهدانه ایستادگی کنند و زیر بار ظلم نروند و با مذاکره خواری و ذلت را در برابر دشمن نپذیرند.

 به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام صادقی واعظ همزمان با شام غریبان اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و درجمع نمازگزاران این مکان مقدس با اشاره به حوادث روز عاشورا اظهارداشت: در زیارت عاشورا می‏خوانیم مصیبت اباعبدالله(ع) در دل همه امت اسلام، زمینیان و حتی آسمانیان عظیم است.

وی افزود: امام زمان(ارواحنا فداه) در این مصیبت خون گریه می کنند و امام رضا(علیه السلام) در این باره می‏فرمایند: قطعا مصیبت حسین اشک ما را جاری و پلک های ما را زخم کرده است.

این سخنران مذهبی در توضیح ابعاد قیام عاشورا گفت: قیام امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورا سه بخش مهم جنگیدن در برابر ظالمین، دعاها و مناجات ها و هدایتگری داشته است.

سه درس مهم قیام عاشورا

حجت الاسلام صادقی واعظ ادامه داد: امام حسین(علیه السلام) در تمام لحظات و صحنه‏های روز عاشورا با خدا نجوا و مناجات می کردند و در فرصت‏های مناسبی با خطبه ها و فرمایشاتشان در پی هدایت و نجات دشمنانشان از جهالت و گمراهی بودند؛ عده ای نیز به واسطه فرمایشات سیدالشهدا(علیه السلام) هدایت شدند و با شهادت به سعادت رسیدند و عده‏ای هم با  کشتن امام به ضلالت و تباهی کشیده شدند.

این کارشناس مذهبی در ادامه اظهار داشت: رسول خدا(صلی الله علیه و آله) می‏فرمایند: مقامی که حسین(علیه السلام) پیش خدا و در عرش دارد، بزرگتر از مقامی است که در روی زمین دارد؛ در شب معراج دیدم در سمت راست عرش نوشته شده « اِنَّ الْحُسين مِصباحُ الْهُدي وَ سَفينَهُ الْنِّجاه » و به همین جهت است که امام حسین(علیه السلام) در بین ائمه به عنوان امام هدایتگر معرفی شده است.

امام حسین(ع) به ما یاد داد ذلت در برابر دشمن را نپذیریم

وی یادآور شد: قرآن کریم می فرماید: مردم از دو حال خارج نیستند یا هدایت شده هستند و یا به ضلالت و گمراهی کشیده می شوند که هدایت و ضلالت هر فرد نیز با اختیار خودش رقم می‏خورد.

سخنران مراسم با اشاره به تفاوت حر و شمر گفت: حر و شمر هر دو فرمانده سپاهند و وعده جایزه به هر دوشان داده شده بود و سید الشهدا(علیه السلام) هر دو را نصیحت کردند، حر با اراده خود راه صحیح را انتخاب کرد و به لطف خدا هدایت شد، اما شمر با اختیار خودش حتی گوشهایش را گرفت تا اصلا صدای حسین(علیه السلام) را نشنود و به ضلالت و تباهی کشیده شد.

وی در تبیین علت زنده ماندن قیام امام حسین(علیه السلام) گفت: چون امام برای هدایت بشریت انقلاب کردند، قیامشان تا امروز زنده مانده است؛ امام به تمام بشریت یاد داد حتی اگر تعدادشان کمتر از دشمن است مجاهدانه ایستادگی کنند و زیر بار ظلم نروند و با مذاکره خواری و ذلت را در برابر دشمن نپذیرند.

چهار شرط هدایت انسان

حجت الاسلام صادقی واعظ گفت: آیات قرآن کریم چهار شرط را برای هدایت شدن افراد ذکر می‏کند که اولین شرط، ایمان به صراط مستقیم است، ایمان درجه ای بالاتر از اسلام و اقرار به زبان، قلب و عمل است.

سخنران مراسم دعای توسل افزود: در کربلا مسلمان زیاد بود و این مسلمانان بودند که آن جنایات را به وجود آوردند، امام مومن یعنی آن کسی که ایمان قلبی و عملی به خدا داشته باشد کم بود.

وی در توضیح دومین شرط هدایت‏پذیری گفت: توبه و پذیرش اشتباه دومین شرط هدایت فرد است، انسان توجیه گر هیچ وقت توفیق توبه پیدا نمی‏کند؛ حر غرق گناه بود، اما با پذیرش گناه و اشتباهش آمد سمت خیمه امام حسین(علیه السلام) و پیش ایشان توبه کرد و امام هم با استقبال از او توبه‏اش را پذیرفت.

استاد حوزه اظهار داشت: سومین شرط هدایت آن است که انسان در راه خدا و رسیدن به سعادت تلاش و مجاهدت کند.

کارشناس مذهبی افزود: امام حسین(علیه السلام) به افراد زیادی نامه نوشت، عده‏ای نپذیرفتند، عده‏ای امام را نصیحبت کردند و عده‏ای هم تعلل کردند و زمانی به ندای امام لبیک گفتند که کار از کار گذشته بود؛ بنابراین توبه و تلاش در راه خدا را حتی برای لحظه ای نباید به تأخیر انداخت.

حجت الاسلام صادقی واعظ در پایان چهارمین شرط هدایت را توسل و پیروی از اهل بیت(علیهم السلام) ذکر کرد و یادآور شد: قرآن کریم می فرماید: هر شخص در روز قیامت با امام و پیشوای خود محشور می شود، بنابراین با پیروی محض از اهل بیت(علیه السلام) بی شک هدایت و سعادتمند خواهیم شد.

X

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha