به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام سيد محمود وزيري با اشاره به كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري از ديدگاه علماي اسلام اظهار كرد: اين كنگره با توجه به حوادث مهم و فوقالعادهاي كه در 40 ماه گذشته در منطقه خاورميانه و به ويژه در محدوده كشورهاي عربي و به طور خاص در سوريه، عراق و يمن اتفاق افتاد، در دستور كار قرار گرفت.
وي خاطرنشان كرد: آيتالله مكارم شيرازي زماني كه به شكل واضح و شفاف متوجه شدند كه چهره درخشان اسلام مورد خدشه و اتهام دشمنان اسلام و حتي عدهاي از كشورها و ملتها قرار گرفته، براي اينكه اين چهره درخشان همان طوري كه در واقعيت چهره روشن و نوراني است معرفي شود و به اسلام ظلم نشود، تصميم گرفتند كنفرانس و همايش بين المللي را برگزار كنند.
معاون بينالملل كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري از ديدگاه علماي اسلام با بيان اينكه عالمان، روشنفكران و فرهيختگان در هر كشوري در اولويت قرار دارند گفت: تصميم گرفته شد از فرهيختگان جهان اسلام، علما و مراجع تقليد جهان عرب و مفتيان جهان اسلام دعوت شود تا با جمع شدن و بحث كردن درباره اين قضيه به ريشهيابي فتنهاي كه در عالم اسلام در حال وقوع است، بپردازند.
وي خاطرنشان كرد: پس از مشورت با مقامات عالي رتبه تصميمگرفته شد تا اين اتفاق بيفتد و علماي جهان اسلام در شهر قم جمع شوند و با اين پديده خطرناك كه ميرود چهره اسلام را خدشهدار كند، مبارزه عالمانه و صريح داشته باشند.
حجت الاسلام وزيري عنوان كرد: در ابتدا بنا بود اين كنگره به صورت بينالمللي برگزار شود يعني تنها از هفت تا 10 كشور در اين كنگره شركت كنند، ولي با اظهار علاقه دانشمندان، روشنفكران و مفتيان و علماي برجسته جهان اسلام براي شركت در چنين همايشي تعداد مدعوين به 84 كشور رسيد.
وي عنوان كرد: بر اساس كنوانسيون ژنو اگر تعداد مدعوين همايش بينالمللي از 50 كشور بالاتر رود، همايش به صورت معتبر و جهاني برگزار ميشود.
معاون بينالملل كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري از ديدگاه علماي اسلام با اشاره به فاكتورهايي كه اين كنگره جهاني را متمايز از ديگر همايشهاي فرهنگي برگزار شده در نقاط مختلف جهان ميكند گفت: از نظر مذهبي تعدد در اين كنگره لحاظ شده و از مذاهب مختلف اسلامي نمايندگان و شخصيتهايي حضور دارند، در حالي كه در همايشهايي كه در دنيا برگزار ميشود، يك يا دو يا چهار مذهب اهل تسنن حضور دارند، ولي در اين همايش از مذاهب مختلف حضور دارند و اكتفا به مذاهب چهار يا ششگانه نشده است.
وي خاطرنشان كرد: فاكتور دوم مسئله تعدد جغرافيايي است كه سعي شده از شرق، غرب، شمال و جنوب جهان مسلمانان براي شركت در اين كنگره دعوت شوند و حضور پيدا كنند.
حجت الاسلام وزيري با بيان اينكه 35 تا 40 درصد شركتكنندگان همايش را شيعيان و 60 درصد از شركتكنندگان را برادران اهل تسنن تشكيل ميدهند گفت: با توجه به اينكه كشور ايران شيعي است قاعدتا بر اساس همايشهاي برگزار شده، اين كنگره بايد با حضور حداكثري شيعه برگزار ميشد، در حالي كه برعكس عمل شد و بر اساس مصالحي كه در اهداف اين كنگره گذاشته شده اكثريت شركتكنندگان را اهل تسنن از مذاهب گوناگون تشكيل ميدهند.
وي عنوان كرد: شركتكنندگان اين كنگره شخصيتهاي تاثيرگذار و كساني هستند كه در تودههاي مردم درون كشور حرف اول و آخر را ميزنند، بنابراين سعي شده از شخصيتهايي براي اين همايش فراخوان شود تا زماني كه سخني ميگويند و اعلاميه يا بيانيهاي امضا ميكنند تودههاي مردمي مورد تاثير آنها باشند.
معاون بينالملل كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري از ديدگاه علماي اسلام با بيان اينكه برگزاري اين كنگره در شهر مقدس قم به عنوان حرم اهل بيت(ع) در دستور كار قرار گرفته است، گفت: تاكنون همايش بينالملي و جهاني با اين ويژگيها و در اين سطح در شهر قم برگزار نشده است، بنابراين مجموعه اين عوامل و فاكتورها دست به دست هم داده و برگزاري اين كنگره جهاني را متمايز از همه اجلاسيهها كرده است.
وي خاطرنشان كرد: آيتالله مكارم شيرازي با تاليفات و شخصيت ويژه، متمايز و برجسته رياست اين كنگره جهاني را بر عهده دارد و مديريت علمي اين كنگره بر عهده آيت الله سبحاني يكي ديگر از مراجع عاليقدر است.
بر اساس اعلام ستاد خبری کنگره، حجت الاسلام وزيري به كساني كه مايل هستند توصيه كرد پس از برگزاري كنگره جهاني جريانهاي افراطي و تكفيري از ديدگاه علماي اسلام به ارزيابي بازخوردهاي كنگره بپردازند و مقالات و كتابهاي اين كنگره را مطالعه كنند.