پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
سلفیه

حوزه/ نوزدهمین نشست علمی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با موضوع «منهج شناسی سلفیه» با هدف شناخت و نقد سلفیه شامگاه چهارشنبه در سالن امام خمینی(ره) در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام  حسن رجبی در این نشست با طرح این سؤال که چرا بحث منهج شناسی را انتخاب کردیم گفت: یکی از اهداف این گونه بحث‌ها این است که جریان فکری سلفی را بررسی کرده تا بتوانیم واقع‌بینانه‌تر با این فرقه برخورد داشته باشیم.

وی بیان کرد: ما در تلاشیم که آسیب‌های تفکر سلفی را برای جامعه اسلامی تبیین و منهج حق را نیز معرفی کنیم.

این محقق حوزوی با اشاره به اهمیت بحث منهج شناسی گفت: منهج شناسی موجب می‌شود تا ذهن ما فعال شده و در فرصتی اندک بر افکار و اندیشه‌های دیگران اشراف پیدا کنیم.

وی ادامه داد: بهتریم راه برای شناخت وهابیت این است که منهج آن‌ها را به دست آوریم و اگر این کار را بکنیم آنها را کاملاً خواهیم شناخت.

حجت الاسلام رجبی تصریح کرد: ما فرصت نداریم که همه کتاب‌های سلفی را ببینیم و اگر منهج آنها را به دست آوریم جریان فکری آنها در اختیار ما قرار خواهد گرفت.

وی گفت: منهج پژوهی به دانش پژوه ساختار فکری می‌دهد، وگرنه متفرق کار خواهیم کرد، لذا اگر ما ساختار نداشته باشیم نمی‌توانیم جریان خود را نقد کنیم.

بسیج  وهابیت در منهج شناسی

پژوهشگرحوزه با بیان اینکه در منهج شناسی تاکنون بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم بنابراین اگر مطرح شود، بسیاری نمی‌دانند منظور آن چیست گفت: سلفیه و وهابیت بیش از ده‌ها کتاب در خصوص منهج شناسی منتشر کرده  و در این خصوص بسیار کار کرده‌اند.

وی ابراز داشت: منهج شناسی آن‌قدر مهم است که سلفی‌ها و وهابی‌ها تمام نیروهای خود را بسیج کرده‌اند تا از طریقه منهج شناسی افکار خود را گسترش دهند.

حجت الاسلام رجبی گفت: برای شناخت جریان و مکتب، راه‌های گوناگونی وجود دارد؛ مانند راه شناسنامه‌ای، راه شناخت عقاید و شناخت منابع و مبانی.

وی افزود: راه دیگر شناخت جریان و یا مکتب، شناخت منهج شناسی آنها است ، لذا اگر منهج شناسی خوبی داشته باشیم نیازی به راه‌های دیگر نداریم.

این محقق حوزوی گفت: منهج یعنی مسیر و راه که در سلوک علمی و عملی طی می‌شود؛ به عبارت دیگر منهج راهی است که شما در مسیر علمی و عملی انتخاب کرده‌اید.

وی با بیان اینکه ما دو نوع منهج داریم گفت، یک نوع آن مادی و در خارج ما است: گاهی این منهج‌ها شما را به راحتی به مقصد می‌رساند و گاهی این منهج شما را سردرگم می‌کند.

حجت الاسلام رجبی بیان کرد: اگر مسیر شما بر اساس فطرت، وحی و عقل باشد شما به راحتی به مقصد می‌رسید.

وی با اشاره به منهج معنوی گفت: دین اسلام و مسیحیت یک منهج بوده، لذا و در درون دین منهج همان مذاهب هستند.

محقق حوزه ، با بیان اینکه منهج سلفیه با دو نگاه قابل بررسی است که یکی نگاه اثباتی و دیگر سلبی افزود: منهج اثباتی به این معنا است که سلفی‌ها از چه منهجی برای تبیین، تثبیت و ترویج مکتب خودشان استفاده می‌کنند.

انتهای پیام / 313/30

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha