خبر گزاری «حوزه» اشاره؛ ایام تابستان فرصت بسیار خوبی برای اجرای برنامه ها و تقویت بنیه علمی طلاب است.
اردوی آموزشی یکی از مواردی است که مراکز آموزشی و مدارس علمیه معمولا در ایام تابستان به آن اهمیت بیشتری می دهندکه در قالب های مختلف آموزشی، تفریحی و کارگاهی برگزار می شود.
چند سالی است مدارس علمیه، از این ظرفیت بسیار مناسب برای تقویت بنیه علمی و از بین بردن نقاط ضعف طلاب استفاده می کنند.
در همین راستا طلاب مدرسه علمیه رسالت به همراه مدیریت، کادر آموزشی و مربیان تربیتی و اساتید مجرب خود یکی از چند مدارس علمیه قم می باشد که برای استفاده از فرصت ایام تعطیلات تابستان برای اولین بار شهر اردبیل را انتخاب کرده است.
حجت الاسلام عباس آقا رحیمی مدیر مدرسه علمیه رسالت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه به اهدف برگزاری و دستاورهای این اردوی یک ماهه پرداخته است.
مدرسه علمیه رسالت یکی از مدارس فعال حوزه علمیه استان قم است و در حال حاضر 70 طلبه در پایه های 1 تا 6 مشغول به فرا گیری علوم حوزوی در این مدرسه هستند.
با توجه به این که ایام تابستان دروس حوزه تعطیل است و طلاب فراغت دارند، مدرسه رسالت همچون مدارس دیگر با هدف ارتقای رشد علمی، اخلاقی و تهذیبی طلاب و آشنایی آنان با فرهنگ های مختلف، اردوی یک ماهه را برنامه ریزی کرد و با توجه به گرمای تابستان یکی از مناطق خنک کشور را انتخاب کردیم.
اردوی طلاب مدرسه رسالت از 30 تیر تا 28 مرداد ماه در مدرسه علمیه صالحیه استان اردبیل برگزارشد، برنامه هایی که در این اردو اجرایی شد، بیشتر دنبال تحقق دو هدف بودیم که به حمدالله به آن رسیدیم؛ یکی تقویت بنیه علمی، آموزشی و دیگری از بین بردن نقاط ضعف آموزشی به خصوص در مباحث ادبیات عرب، که مراجع عظام تقلید هم روی همین موضوع تأکید فراوان می کنند و در این مدت کارگاههای کاربردی مناسبی در این رابطه با حضور اساتید مجرب برگزار کردیم که موفقیت آمیز هم بود.
طلابی که در این اردو حضور داشتند از پایه تحصیلی دوم،چهارم و پنجم بودند و این اولین اردوی طلاب در این سطح بود که برگزار شد، مباحث به 3 روش آموزشی، تهذیبی، کارگاهی و کاربردی در قالب کارگاه ادبیات عرب بیان می شد که برای پایه دوم، مباحث اعتقادی و ادبیات کاربردی عرب، پایه 4، اصول فقه و پایه 5، کتاب بدایه و مباحثی که طلاب به آن نیازمند بودند مطرح گردید.
یکی از موضوعاتی که خیلی برای طلبه ها جذاب بود و استقبال هم کردند، آموزش نحوه تدریس بود که توسط اساتید به آنان آموزش داده شد تا هم با روش تدریس آشنا شوند و هم بتوانند مطالبی که آموخته اند را در قالب کلاس درس برای دیگران بیان کنند و این روش یکی از سنت های حوزه است، طلبه ای که مطلبی را آموخته است حتما باید بتواند آن را برای دیگران بیان کند.
یکی از مباحث مهم حوزه های علمیه توجه به اخلاق و تهذیب طلاب است، چرا که اگر طلبه ای از لحاظ اخلاقی خود ساخته نباشد آموخته های علمی او نمی تواند کمکی به وی و جامعه اش کند.
بنابراین یکی دیگر از برنامه های مهم که در این اردو به آن توجه شد، تهذیب بود که در این مدت طلاب دیدارهایی با حجت الاسلام والمسلمین عاملی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل داشتند و از درس اخلاق ایشان استفاده کرده اند و همچنین با سایر علما و اساتید اخلاق دیدار داشتند و از نکات اخلاقی که بیان می کردند بهره می بردند.
برنامه هایی مانند شرکت در نماز جمعه، یادواره شهدا، برگزاری کلاس های مشاوره در ابعاد مختلف از دیگر برنامه هایی بود که برای طلاب در این اردو برگزار گردید.
طلاب در این اردو با شور و شوق مضاعفی در برنامه ها شرکت می کردند بهترین دلیل آن نتایج بسیار مفیدی که در این مدت نصیب ما شده است، همدلی، همزبانی و اتحاد یکی از آن موارد بود و طلاب از ما خواستند که از این نوع اردوها بیشتر برگزار شود.
اساتیدی که در این اردو حضور داشتند عموما از اساتید سطح عالی حوزه بودند و راه ارتباط با جوانان را خوب می دانستند و توانستند در این مدت آثار خوبی در طلاب به وجود بیاورند.
برگزاری اردو بهترین راه کار برای جلوگیری از هدر رفت فرصت طلاب در ایام تعطیلات است، البته به شرط اینکه بتوانیم طبق برنامه های طراحی شده حرکت کنیم و از اساتید خوبی بهره مند شویم.
انتهای پیام/ 40/313