جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ |۲۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 29, 2024
فاجعه منا

حوزه/ کارشناس رسانه بیان داشت: رسانه های ایران در حادثه منا بسیار غیر حرفه ای عمل کرد و باعث تضیع حقوق افراد زیادی شدند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» دکتر  سید محمدرضا خوش رو  در نشست "جریان شناسی رسانه ای فاجعه منا" که شب گذشته در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم  برگزار شد گفت: در جریان حادثه منا، ایران فرصت یافت تا نفرت خود از آل سعود و ناکارآمدی اداره حرمین شریفین توسط این دولت را نشان دهد.

وی با بیان اینکه در جریان حادثه منا درگیر سیاست دو گانه ای شدیم اظهار داشت: از دست دادن شماری از هم میهنان و تحت الشعاع قرار گرفتن فریضه حج توسط افراد به ظاهر روشنفکر در فضاهای مجازی، از پیامدهای این حادثه بود.

کارشناس رسانه با تاکید بر تصویر منفی که از حج در اذهان کودکان نقش بسته، گفت: در حج امسال حوادث متعددی از جمله سقوط جرثقیل، آتش سوزی در دو هتل، باز نشدن درب های قطار درون شهری، افتادن یک پنکه سقفی و در نهایت حادثه منا؛ تصویری ناخوشایند از حج در اذهان مردم  به خصوص کودکان برجا گذاشت که زمان زیادی برای رفع آن لازم است.

خوشرو، سپس به روش کار رسانه ملی ایران به این حادثه پرداخت و تصریح کرد: برخورد احساسی و عاطفی و عدم تحلیل درست حادثه و تنها اطلاع رسانی رویداد در روزهای نخست حادثه، پرداخت کاملا ظاهری، کم توجهی به حجاج و خانواده های آنها که در شرایط سختی قرار داشتند، از اشتباهات رسانه ملی بود.

وی افزود: قطب بندی های غیر ضروری همانند بحث شیعه و سنی، تفرقه عرب و عجم، عدم قطب بندی جهان اسلام و عربستان در همان ابتدای ماجرا و تقدس زدایی از حج از دیگر رویدادهای ناخوشایندی بود که از سوی رسانه ها انجام شد.

کارشناس امور رسانه با اشاره به عدم امکان برخورد دیپلماتیکی از سوی دولت ایران گفت: تا قبل از صحبت رهبری و بیانات کوبنده ایشان، دولت عربستان حاضر به صادر کردن ویزای نمایندگان ایران نبود.

خوشرو از پخش ویدیوهای دردناک به عنوان اشتباه بزرگ رسانه یاد کرد و اظهار داشت: پخش تصاویر مکرر از حادثه منا و نمایش بدن عزیزان مردم، باعث تضیع حقوق افراد مختلف شد.

خوش رو با اشاره به یک دست بودن تمام روزنامه های کشور در انتشار اخبار حادثه منا در روز شنبه گفت: تیتر ابتدای تمام روزنامه ها نشان دهنده ی عمق فاجعه و هم دردی با مصیبت دیدگان بود ولی تعدادی از روزنامه ها در صفحه ابتدایی خود عکس بسیار دردناکی از این حادثه منتشر کرده بودند که این امر کاری غیر حرفه ای است.

وی به اتفاقات مشابه این رویداد در کشورهای دیگر اشاره کرد و اظهار داشت: رسانه های سایر کشورها در انعکاس اخبار رویدادهایی که به صورت اتفاقی رخ داده و کشته های زیادی برجای گذاشته، به صورت حرفه ای برخورد کرده و در هیچ کدام جنازه ای نشان داده نمی شد.

این کارشناس رسانه در ادامه بیان داشت: دولت آمریکا در نمایش حادثه یازده سپتامبر تنها به انعکاس تصاویری از غمگین بودن فضای کشور و دولتمردان و تلاش برای نجات دادن حادثه دیدگان بسنده کرده است.

خوش رو در پایان اظهار داشت: دولت آمریکا چنان از این حربه ی تبلیغاتی استفاده کرد که توانست بدون هیچ شکایتی به افغانستان حمله کند؛ اما در حادثه منا تنها تلاش بر این بود که جنازه هایی با وضعیتی وخیم تر نشان داده شود.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha