پنجشنبه ۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸
روزنامه بنگلادشی: وهابیت تهدیدی برای شیعه و سنی است

حوزه/ توصیف حماسه کربلا جایگاه ویژه در ادبیات کهن و جدید بنگلادش دارد و این نشانه عشق و احترام مردم بنگلادش به اهل بیت(ع) است و عشق به اهل بیت(ع) هیچ وقت در این کشور بار معنایی فرقه‌‌ای نداشته و برعکس، همیشه جزء مؤلفه‌های استاندارد فرهنگ اسلامی در بنگلادش بوده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، روزنامه بنگلادشی "داکا تریبون" با اشاره به سابقه طولانی همزیستی مسالمت‌آمیز شیعه و سنی در بنگلادش، حادثه تروریستی روز عاشورا در حسینیه‌ شیعیان در شهر داکا را پدیده‌ای جدید برای این کشور می‌داند که صرفا اثر تلاش‌های اخیر سلفی‌ها برای ریشه‌دوانی در بنگلادش است و بر خطرناک بودن طرز تفکر وهابیت برای همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی تأکید کرده است.

بسیاری از اهل سنت در مراسم عاشورا شرکت می کنند

این روزنامه با بیان این که عاشورا روز کشته شدن نوه پیامبر اسلام و سومین امام شیعیان امام حسین (ع) می‌باشد می‌نویسد: شیعیان تنها کسانی نیستند که حادثه جانسوز کربلا را گرامی می‌دارند. بسیاری از اهل سنت هم مراسم‌های ویژه‌ای برای این روز برگزار می‌کنند. این مسأله به خصوص در کشوری مثل بنگلادش به وضوح مشهود است؛ زیرا با وجود این که فقط یک درصد جمعیت مسلمانان این کشور شیعه هستند، داکا پایتخت بنگلادش تمام روز و شب عاشورا، شاهد عزاداری گسترده مردم در سراسر شهر است.

حماسه کربلا در ادبیان کهن بنگلادش

نویسنده مقاله سپس به نمونه‌های متعدد توصیف حماسه کربلا در ادبیات و هنر قدیم و جدید بنگلادشی اشاره می‌کند که از محبوبیت زیادی در بین مردم این کشور برخوردار هستند و یادآور می‌شود که این کارها آثار اهل سنت و نشانه عشق و احترام آنها به اهل بیت(ع) است. به گفته او عشق به اهل بیت(ع) هیچ وقت در این کشور بار معنایی فرقه‌‌ای نداشته و برعکس، همیشه جزء مؤلفه‌های استاندارد فرهنگ اسلامی در بنگلادش بوده است. 

او با تأکید بر این که حسینیه دالان محل انفجار تروریستی روز شنبه، که قرن‌ها قدمت دارد، قبلا هیچ گاه شاهد خصومت‌های این گونه نبوده است می‌نویسد: در واقع بسیاری از کسانی که در حمله روز عاشورای امسال زخمی شدند، مسلمانان اهل سنتی بودند که مثل عاشورای هر سال برای شرکت در عزاداری امام حسین (ع) به حسینیه آمده بودند.

تفکر سلفی در بنگلادش رخنه کرده

این روزنامه سپس به تلاش‌ها در دو دهه اخیر برای ایجاد اختلاف در بین مسلمانان بنگلادش اشاره می‌کند و می‌نویسد: در این سال‌ها طبیعت اسلام مردم این کشور، تحت فشار یک تفکر زهرآگین در حال تخریب بوده است؛ تفکری که در صدد «تصفیه» کشورهای اسلامی از مسائلی است که در نگاه مستبدانه این فرقه کُشنده، «ناپاک» است!

نویسنده، این طرز فکر مهلک را سلفیت می‌داند که ذره ذره در حال گسترش نفوذ خود در برخی کشورهای اسلامی از جمله بنگلادش است. او می‌نویسد: هدف سلفی‌ها جایگزین کردن معنویت بومی بنگلادش با یک ایدئولوژی منحرف بیگانه است که درصدد ایجاد جامعه‌ای است که فقط و فقط به اصول وهابیت پایبند باشد.

در پایان، با بیان این که وهابی‌ها در تلاشند هر کس را که مخالف دیدگاه خاص آنها باشد – اعم از شیعه و سنی و مسلمان و غیرمسلمان – از بین ببرند، بر لزوم اعلام وهابیت به عنوان تهدیدی مشترک برای کل جامعه تأکید کرده و مبارزه همگان برای از بین بردن این خطر جمعی را خواستار شده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha