به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین صادقی واعظ در جمع سوگواران قمی و کربلایی که در شهرک امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: افرادی در کربلا به سعادت و حسن عاقبت نائل آمده و گروهی نیز به شقاوت و تباهی کشیده شدند.
وی با اشاره به عوامل شقاوت و سعادت افراد، ابراز داشت: مغتنم دانستن فرصت ها یکی از عوامل مؤثر در تعیین سرنوشت انسان ها می باشد.
این استاد حوزه با اشاره به رمز موفقیت انسان ها از منظر قرآن کریم، خاطرنشان ساخت: قرآن کریم می فرماید: رمز موفقیت بندگان خدا در استفاده کامل از فرصت ها و موقعیت هاست.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی واعظ با بیان اینکه همه انسان ها در برخورداری از فرصت ها برابر هستند، تصریح کرد: «شمر» و «حر بن یزید ریاحی» هردو در لشکر کفر بودند که امام حسین(ع) برای سعادت آنان تلاش کرد؛ اما «شمر» گوش خود را می گرفت تا ندای حضرت سیدالشهدا(ع) را متوجه نشود؛ ولی «حر بن یزید ریاحی» مسیر حق را انتخاب کرد.
وی افزود: فرصت برگزیدن مسیر سعادت برای «شمر» و «حربن یزید ریاحی» برابر بود؛ اما شمر خودش نخواست تا سعادتمند شود.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه همه افراد در روز قیامت حسرت می خورند، ابراز داشت: مومنین نیز برای اینکه چرا بیشتر کار خیر و نیکو نکردند، حسرت خواهند خورد.
این خطیب حوزوی در ادامه با اشاره به ثواب اشک بر امام حسین(ع)، افزود: نهایت لطف و کرم خداوند این است که سوگوار امام حسین(ع) باشیم؛ چراکه در روز قیامت حسرت قطره قطره اشک بر حضرت سیدالشهدا(ع) را خواهیم خورد که چرا بهتر و بیشتر چنین کاری نکردیم.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی واعظ با بیان اینکه محبت اهل بیت(ع) در دل بندگان خاص خدا قرار می گیرد، خاطرنشان ساخت: ملاک اصلی ایمان است و هر قلب و دلی آمادگی پذیرش این محبت را ندارد.
وی با اشاره به اینکه کربلا برای امروز ما حرف دارد، گفت: کربلا فقط به سال 61 هجری خلاصه نمی شود؛ چراکه این قیام برای تمام بشریت بوده است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به رفتار سه گانه افراد در کربلا نسبت به فرصت سعادت، اظهار داشت: برخی افراد نظیر عمربن سعد در صحنه کربلا برای دستیابی به حکومت ری فرصت طلبی و سوء استفاده کردند؛ عده ای نیز نظیر حرّ بن یزید ریاحی فرصت یابی کرده و از کمترین فرصت بیشترین بهره را برده و عاقبت به خیر شدند؛ افراد کثیری نیز نظیر «عبیدالله بن حرّ جُعفی» با وجود دعوت شخصی امام حسین(ع) و گشایش مسیر دستیابی به سعادت با تعلل و اهمال فرصت سوزی کردند و در کربلا حضور نیافتند.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی واعظ با بیان اینکه سفینه النجاة امام حسین(ع) برای تمام افراد مسیر سعادت را می گشاید، ابراز داشت: شیطان با خدعه تعلل و سستی به دنبال فرصت سوزی انسان ها می باشد و به همین دلیل در آیات و روایات بر از دست ندادن موقعیت ها تاکید شده است.
وی با اشاره به تاکید امیرالمومنین(ع) در نامه به یکی از کارگزاران خود مبنی بر اینکه افسوس فرصت های از دست رفته را نباید خورد، گفت: حضرت علی(ع) در این نامه تاکید می کنند که باید به فکر جبران و استفاده از فرصت های پیش روی بود.
این خطیب حوزوی با بیان اینکه بسیاری از افراد پس از واقعه کربلا از شدت حسرت سر به بیابان نهاده و ترک دنیا کرده بودند، تصریح کرد: سلیمان بن صرد خزاعی نیز که خود از جاماندگان قافله کربلا بود با تاکید بر این مسئله که راه و نهضت امام حسین(ع) باقی است، قیام توابین را شکل داد؛ اگرچه توابین شکست خورد؛ اما از ترک دنیا و سرگشتگی بهتر بود.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی واعظ با اشاره به اینکه امروز نیز صحنه کربلا مجسم است، اظهار داشت: باید از خود سوال کنیم که امروز ما برای زمینه سازی ظهور امام زمان(عج) چه قدمی بر می داریم؟
وی بر لزوم یاری امام زمان(عج) با رفتار و گفتار دینی در زندگی شخصی و اجتماعی تاکید کرد و افزود: اگر مردم بر سر عهد و پیمان خود بودند، امام زمان(عج) ظهور می کرد.
این خطیب حوزوی در پایان با بیان اینکه توبه تصمیم بزرگ بر ترک گناه است، خاطرنشان ساخت: در دین علاوه بر توبه بر جبران گناه نیز تاکید شده است؛ حر بن یزید ریاحی علاوه بر توبه، با فداکاری در لشکر امام حسین(ع) به جبران گناه خود پرداخت.
انتهای پیام/313/33