به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین امینی نژاد پیش از ظهر امروز در نشست علمی «نقش علامه طباطبایی(ره) در احیای حکمت اسلامی» که در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: حکمت اسلامی، هم حکمت است و هم اسلامی است؛ زیرا برخی معتقدند که این ترکیب نادرست است؛ چراکه اگر اسلام است، نباید فلسفه باشد و اگر فلسفه باشد، دیگر اسلام با آن کاری ندارد.
وی ادامه داد: ولی آنچه که ما به عنوان فلسفه اسلامی به آن نگاه می کنیم؛ هم فلسفه است و هم اسلامی؛ این ظرفیت در حکمت اسلامی وجود دارد که علوم انسانی اسلامی و امتدادهای فلسفه اسلامی را ایجاد نماید.
دبیر نشست «نقش علامه طباطبایی(ره) در احیای حکمت اسلامی» ابراز داشت: در فضای فلسفه اسلامی سه مکتب کلان مشاء، حکمت متعالیه و اشراق شکل گرفته است که اگر بخواهیم برای این مکاتب، شخص برجسته ای را نام ببریم، باید نامی از علامه طباطبایی(ره) را ذکر نماییم.
عضو مجمع عالی حکمت اسلامی خاطرنشان ساخت: جایگاه علامه طباطبایی(ره) همچون ملا هادی سبزواری است که نقطه عطفی در فلسفه اسلامی می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین امینی نژاد تصریح کرد: این مفسر قرآن کریم ادامه دهنده مؤثر برای مکتب صدرایی بوده و این مسیر را در زمینه برهانی، قرآنی و عرفانی طی نموده است.
وی در پایان بیان داشت: فضای دین پژوهشی که در علامه(ره) وجود داشت، روشی اجتهادی تر، دقیق تر، فنی تر و قابل عرضه در فضاهای اجتهادی است.