یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حقی کتاب سال

حوزه/ مدیرمطالعات پژوهشی حوزه های علمیه از شناسایی یک هزار و ۱۱۴ طرح پژوهشی از تمام سازمان ها و نهادهای کشور طی سه سال خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین مهدی حقی به مناسبت  هفته پژوهش در جمع کارشناسان گروه های علمی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهارداشت: یکی از فعالیت های ستادی که معاونت پژوهشی حوزه عهده دار آن می باشد، شناسایی مراکز پژوهشی و رصد نیازهای پژوهشی کشور است.

وی افزود: در راستای این رسالت با مکاتبات و نامه نگاری های مکرر طی سه سال نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی مرتبط با حوزه را از مراکز و نهادهای موجود در کشور مطالبه کردیم بطوریکه این سازمان ها با برگزاری جلسات، نشست ها و همایش های داخلی نیازهای پژوهشی خود را در حوزه علوم و معارف اسلامی مرتبط با حوزه های علمیه جمع آوری و به منظور پاسخگویی برای ما ارسال کردند.

مدیر مطالعات پژوهشی حوزه های علمیه ادامه داد: با بررسی های انجام شده و دسته بندی مطالب رسیده بیش از یک هزار عنوان موضوع پژوهشی به عنوان نیازهای پژوهشی مراکز و سازمان های کشور و مطالبه آن از مجموعه حوزه های علمیه جمع آوری شد.

حجت الاسلام والمسلمین حقی تصریح کرد: امروز سازمان ها و نهادهای کشور دست نیاز به مراکز پژوهشی و تحقیقاتی حوزه دراز کرده اند و این مرکز مبارک می تواند بسیاری از دغدغه های فقهی و پژوهشی این نهادها را پاسخگو باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال حاضرین درجلسه مبنی بر برگزاری کرسی های نظریه پردازی در حوزه های علمیه گفت: با مکاتبات صورت گرفته بحمدلله برگزاری دو پیش کرسی مصوب شده و ظرف یک ماه آینده اولین کرسی نظریه پردازی به شکل رسمی در چارچوب قوانین مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار خواهد شد.

مدیر مطالعات پژوهشی حوزه با اشاره به اینکه کرسی های نظریه پردازی حوزه در ابتدای راه می باشد، اظهار داشت: در سال های گذشته کارهای مقدماتی و بسترسازی برای فعال شدن کرسی های نظریه پردازی در قالب تدوین قوانین، آئین نامه ها و شیوه های حمایتی و اجرایی شده است.

وی افزود: تاکنون اعلام رسمی و فراخوانی برای ارائه نظریات جدید به کمیسیون کرسی های نظریه پردازی صورت نگرفته اما پنج طرح نامه به این کمیسیون ارائه شده است.

مدیر مطالعات پژوهشی حوزه های علمیه افزود: اگر فضای کرسی های نظریه پردازی به خوبی مدیریت شود، بستر مناسبی برای ارائه ایده های جدید نظریه پردازان شکل خواهد گرفت تا این نظریات مورد محک جدی قرار بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین حقی با بیان اینکه نظریه پردازی برآیند تولید علم است، ابراز داشت: اگر مجموعه شرایط تولید دانش در یک جامعه ای فراهم نباشد نباید منتظر نظریه پردازان جدید بود.

وی افزود: اگر مجموعه بسترهای مقدماتی، فضای چالشی مناسب و آزادی و اختیار لازم برای ارائه نظریات جدید ایجاد شود، این زایش و تولد در دانش اتفاق خواهد افتاد.

مدیر مطالعات پژوهشی حوزه های علمیه افزود: این بسترها تا حدودی آماده شده است و امیدواریم با فعال شدن کمیسیون کرسی های نظریه پردازی شاهد ارائه نظریات جدید باشیم.

انتهای پیام   313/17

 

 

کانال تلگرام خبرگزاری رسمی حوزه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha