به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین عباس کعبی، بعد از ظهر امروز در نشستی که در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، به بررسی آخرین مسائل پیرامون انتخابات مجلس خبرگان رهبری و پروژه نفوذ و همچنین نظارت این مجلس بر رهبری پرداخت.
وی با بیان اینکه ماهیت دولت و عدالت در اسلام برگرفته از آیات و روایات است، بیان داشت: ماهیت اصلی دولت در یک جامعه اسلامی، تحقق دین و ارزش ها اسلامی و الهی است و انسان باید در پرتو چنین دینی و از رهگذر حکو مت و باتحقق فقه اسلامی، در صحنه سیاسی و اجتماعی به هدایت برسد.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: دولت اسلام، دولت هدایت، معرفت، نورانیت و توحیدی است و بلکه بالاتر این که عدالت یکی از فصل های تحقق توحید در جامعه است و همه اینها مقتضی این است که در رأس این حکومت ولی فقیه جامع الشرایط باشد.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی مهمترین وظایف ولی فقیه را تبیین مبانی دینی، هدایت جامعه در مسیر صراط و اجرای اسلام در عرصه های سیاسی و اجتماعی، مدیریت کلان ارزشی و اسلامی برای تحقق و عینیت بخشیدن به اسلام برای رسیدن به کمال دانست.
وی با تاکید براین که در عصر غیبت این وظایف را نمی شود جدای از هم دید، گفت: ولی فقیه در عصر غیبت بر اساس اعتقادات شیعه ناب امام عصر(ع) در این موضوعات است و همان گونه که در عصر حضور امام بالاصاله داریم، در عصر غیبت نیاز به به امام بالنیابه داریم که هر سه وطایف را عهده دار شود.
عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) افزود: ولی فقیه موضوعی بود که امام خمینی(ره) آن را مطرح کرد و این ولی فقیه یکی دیگر از وظایف آن، زمینه سازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی بر اساس حکومت اهل بیت(ع) و بستر سازی برای حکومت حضرت ولی عصر(ع) است.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی در تبیین شناخت ولی فقیه گفت: ولایت فقیه یک ولایت الهی، دینی و نیابتی است وامام راحل توانست این ولایت را بر اساس ادبیات فقهی برگرفته از اهل بیت(ع) به جامعه معرفی کند.
عضو خبرگان رهبری در ادامه با بیان اینکه مجلس خبرگان در کجای فقه قرار دارد و پیشینه آن کجا است، گفت: این مجلس ریشه در حجیت قول اهل خبره دارد و بر این پایه از آغاز تا کنون مؤمنین و متشرعه برای تعیین مرجع تقلید و اعلم به اهل خبره رجوع می کنند و کسی هم اختلاف ندارد.
وی بیان داشت: مرجع تقلید، کارش پاسخ به احکام و تبیین آن است و ایرادی ندارد چند نفر هم باشند، اما برای بحث تعیین ولی فقیه ، مرجعیت تعدد بردار نیست؛ یعنی چون یک امر قطعی است و در رأس آن یک نفر باید حکم را تنفیض کند و اگر بیش از یک نفر باشد خلاف مصالح کشور است.
عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) گفت: وظیفه ذاتی این مجلس، تشخیص و تعیین و اعلام رهبری به جامعه حدوثا و بقاءا است, یعنی در موقع تعیین باید بگویند رهبر چه کسی است و این تعیین هم باید تداوم پیدا کند که آیا رهبری در ادامه دارای شرایط رهبری است یا نه.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: اگر مجلس خبرگان نباشد، هیچ چیزی در جامعه اسلامی پیش نمی رود؛ بلکه باید گفت این مجلس باعث تقویت نظام، ملت، پیشبرد اهداف تضمن کننده رهبری، بقاء و مشروعیت دهی اسلام، بر پایه ولایت فقیه است.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی گفت: مجلس خبرگان رهبری از چند کمیسیون، یک هیئت رئیسه متشکل از 5 نفر و یک فصل نامه فقهی به نام حکومت اسلامی تشکیل شده است.
عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) اظهار داشت: مجلس خبرگان رهبری پشتوانه استقلال، عزت و آزادی و پشتوانه امنیت معنویت، حقانیت و اعتبار بخشی به نظام سیاسی فعلی جمهوری اسلامی و پشتوانه قوی برای رهبری ولی فقیه است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه دین و سیاست بر اساس اعتقادات شیعه از هم جدا نیست، بیان داشت: کسانی که فکر می کنند دین از سیاست و اسلام جدا است از الهیات و شیعه بودن فاصله گرفته و سنگ بنای سکولار را می کوبند که این امر در گذشته منجر به پاشاهی بنی امیه، بنی عباس و سلاطین ظلم شده است.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی با تاکید بر این که واژه دقیق مجلس خبرگان رهبری کاربردش اجرایی و پارلمانی نیست، گفت: بعضی ها در جامعه به دنبال دامن زدن به این امر هستند و می خواهند از این طریق مجلس را وارد این مسائل کنند تا خبرگان از وظیف ذاتی خود دور بمانند و آنها راحت تر بتوانند اهداف و برنامه های مخرب خود را در کشور اجرا کنند.
وی از بعضی مسائل در رابطه با مجلس خبرگان انتقاد کرد و افزود: بعض ها به دنبال این هستند که مجلس خبرگان سلیقه ای و تابع خود داشته باشند و برای همین امر می خواهند کسانی را که خبره نیستند، وارد مجلس کنند.
عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) بیان داشت: باید به این ها گفت اساساً خبره یعنی کسی که از همه لحاظ خبره و کارآمد باشد،؛ بنابراین کسی که از دیگری بخواهد دستور بگیرد و تحت تأثیر دیگران بخواهد حرکت کند او دیگر خبره نیست، تا وارد مجلس خبرگان شود.
عضو خبرگان رهبری گفت: کسانی در جامعه با این نوع افکار غلط به دنبال دو قطبی کردن جامعه و تأثیر گذاری در انتخابات آینده و درگیر کردن خبرگان به امور اجرایی اند.
عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی افزود: کار مهم خبرگان رهبری نظارت بر خود رهبر و اعمال نفوذ بر ولی فقیه نیست که بعضی ها با آن دامن می زنند، بلکه کار خبرگان نظارت بر تدوام و تحقیق و تفحص اوصاف رهبری است.
وی در پایان افزود: مجلس خبرگان رهبری سنگری کلیدی نظام برای حفظ اسلام است و رهبری حلقه اتصال با ملت ،سدی محکم وخنثی کننده توطئه های دشمن است و وچون دشمن از همه جا مأیوس شده به دنبال تخریب چهره خبرگان هستند.
نظر شما