یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام نهاوندی /صدا و سیما

حوزه/نشست علمي «راهكارهاي رسانه اي مقابله با جريان هاي تكفيري» با حضور مدير كل، مديران وپژوهشگران اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه ملي در تالار انديشه اين اداره برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، در اين نشست حجت الاسلام و المسلمين نهاوندي مدیرکل مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما فتنه پيش روي جهان را فتنه مذهبي ناميد كه با طراحي استكبار اجرا مي شود.

 وي گفت: با بررسي اين جريانات هم از نظر مكتب فكري و اعتقادي و هم از منظر انديشه سياسي و اجتماعي بايد افق

آينده اين جريانات را رصد كرد و براي برنامه ريزان و برنامه سازان تبيين نمود.

در ادامه اين نشست ، محمدكاظم جعفرزاده ،به تبيين مباني سه ضلع مثلث تكفيرگرايي، يعني ابن تيميه، محمد بن عبدالوهاب و تكفيري هاي معاصر پرداخت ومراجعه به متن نصوص ديني، مخالفت با براهين عقلي در امر دين، اتباع به جاي تقليد،ظاهرگرايي ، رد تأويل كتاب و سنت، عمل گرايي و توسعه معنايي و مصداقي مفاهيمي ديني چون توحيد و كفر و بدعت را از مهم ترين عقايد و اصول اين تفكر دانست و پس از اين مقدمات، وارد بحث هاي رسانه اي پژوهش خود شد.

جعفرزاده، با معرفي داعش به عنوان مهم ترين گروه سلفي – تكفيري زمان ما از نظر استفاده از فناوري و رسانه براي دست يابي به اهداف شوم خود، به بيان ويژگي هاي تبليغي و رسانه اي اين گروه تروريستي پرداخت و استفاده از ايجاد

رعب و وحشت براي پشتيباني عمليات هاي نظامي، تحريك عواطف و احساسات با هدف جذب  جوانان، استفاده از تكنيك هاي ايجاز و تكرار براي افزايش حوزه تأثير، بزرگ نمايي و استفاده از ظرفيت هاي فضاي مجازي را از برجسته ترين اين خصوصيات دانست و با تأكيد بر اين كه اين جريان، از ضعف هايي نيز در اين حوزه برخوردار است، مهم ترين نكته در اين باب را، تهي بودن اين محصولات و فعاليت ها از ساختار منسجم فكري و محتوايي عنوان و تأكيد كرد كه همين نقيصه، فضاي زيادي را براي اقدامات متقابل مي گشايد.

وي استفاده از تاكتيك جنگ رواني و ترفندهاي رسانه اي را از ديگر ابزار اين گروهك در تبليغ و فعاليت رسانه اي خود عنوان كرد و ضمن بازشماري اين شيوه ها و ترفندها، به بخش راه كارهاي رسانه اي مقابله با اين اقدامات ورود كرد.

اين پژوهشگر اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه ملي با ارائه جدولي شامل بخش هاي مختلفي چون راهبردها، راهكارها و ايده هاي رسانه اي در قالب هاي مختلف برنامه سازي، تلاش كرد تا پيشنهاداتي در حوزه تصميم گيري و برنامه سازي به مديران و برنامه سازان رسانه ملي در اين خصوص، ارائه كند.

در پايان، پژوهشگران و صاحب نظران حاضر در جلسه، به بيان ديدگاه هاي خود در خصوص شكل و محتواي پژوهش ارائه شده پرداختند و نكاتي را در جهت تكميل پروژه ياد شده، به پژوهشگر اثر پيشنهاد كردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha