به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجتالاسلام مهدی بخشیان، درباره فعالیتهای معاونت پژوهش حوزههای علمیه در حوزه کتاب اظهار کرد: در حال حاضر حدود 400 کتابخانه حوزههای علمیه کشور مجهز به نرمافزار کتابخانهای «کاوش» بوده و برای تمامی امور از جمله فهرستنویسی منابع از این نرمافزار استفاده میکنند.
وی افزود: کتابخانه مرکزی حوزه علمیه متشکل از کتابخانههای آیتالله حائری و آیتالله العظمی بروجردی است که در مجموع در این دو کتابخانه 100 هزار عنوان کتاب چاپی در حوزه علوم انسانی موجود است. علاوه بر اندیشمندان،
فرهیختگان، فضلا و طلاب حوزههای علمیه، دانشجویان رشتههای علوم انسانی و علوم دینی و قرآنی از دیگر دانشگاههای کشور نیز میتوانند از منابع موجود در این کتابخانهها برای انجام کارهای پژوهشی بهره ببرند.
مدیر اداره اطلاعرسانی پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه گفت: در کتابخانه آیتالله بروجردی در حدود هشت هزار عنوان کتاب خطی و حدود 6 هزار عنوان نسخه چاپ سنگی بهصورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار گرفته است.
حجت الاسلام بخشیان درباره مهمترین وظایف دفتر اطلاعرسانی پژوهشی عنوان کرد: برنامهریزی اطلاعرسانی پژوهشی در حوزههای علمیه و نظارت بر فعالیت مدیریتهای استانی در این زمینه، شناسایی پایگاهها، مراکز و فعالان عرصه اطلاعرسانی پژوهشی در زمینه دانشهای حوزوی، ارزیابی وضعیت اطلاعرسانی پژوهشی حوزههای علمیه، انجام مطالعات كاربردی در زمینه اطلاعرسانی پژوهشی، شناسایی، معرفی و تقدیر از فعالان برتر عرصه اطلاعرسانی پژوهشی، تأسیس و مدیریت پایگاه اطلاعرسانی پژوهشی حوزههای علمیه، تأسیس و مدیریت سامانه جامع اطلاعرسانی پژوهشی حوزههای علمیه و ارائه مشاورههای علمی در زمینه اطلاعرسانی پژوهشی به بخشهای مختلف حوزههای علمیه از جمله فعالیتهای بخش اطلاعرسانی پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه است.
وی افزود: ارائه اطلاعات به سازمانهای علمی کشور درباره بانکهای اطلاعاتی و منابع علمی شامل پایاننامه، مقاله و کتابهایی که در حوزههای علمیه تولید میشوند، راهاندازی چندین پایانه اطلاعات علمی کشور و برگزاری جشنوارههایی همچون جشنواره علمی طلاب جوان (علامه حلی) از دیگر فعالیتهای این نهاد است.