یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰
نگرانی مردم بوسنی از حضور داعش در روستاها

حوزه/ پلیس بازنشسته بوسنیایی می‌گوید: زمین‌ها و خانه‌ها در مرز کراواسی بسیار ارزان است و وهابی‌ها می‌توانند به راحتی در این ناحیه به قاچاق اسلحه، آدم یا مواد مخدر بپردازند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از telegraph.co.uk، بوسنی یکی از چند کشور موجود در حوزه بالکان است که از تابستان گذشته تهدید ترویج افکار افراط‌گرایی در آن گسترش یافته است و روستای گرنجا ماکوئا یکی از مکان‌های اجتماعات وهابی در این کشور است.

اسلام وهابیت یا سلفی در روستای گرنجا مائوکا در بوسنی به سرعت در حال ترویج است. سال گذشته نیروهای ویژه پلیس در پی به احتزاز در آمدن پرچم داعش بر سر در خانه‌ها به این روستا یورش بردند و ورودی این روستا نیز با تابلوهای داعش تزئین شده بود.

در این میان دراگان مکتیک، وزیر امنیت بوسنی به خبرنگاران گفت: هیچ اردوگاه آموزشی در این کشور برای پیوستن به داعش وجود ندارد، اما شواهد و مدارکی کشف شده که نشان می‌دهند اردوگاه‌هایی برای آماده‌سازی بوسنیایی‌ها برای پیوستن به جهاد وجود داشته یا هنوز هم وجود دارند.

به گفته مسئولین بوسنی، از 1.6 میلیون مسلمان بوسنیایی، نزدیک به 3 هزار نفر به سلفیت معتقد هستند، که به گفته دولت این تعداد رو به افزایش است.

اوسو روستای دیگری که محل سکونت وهابیون است، در 50 مایلی غرب روستای گرنجا مائوکا قرار گرفته است. شمالی‌ترین ناحیه بوسنی، نزدیک مرز کرواسی نیز مکان دیگر سکونت وهابی‌ها می‌باشد. یک پلیس بازنشسته در این باره می‌گوید: تعجبی ندارد که آن‌ها به این منطقه آمده‌اند. زمین‌ها و خانه‌ها در اینجا بسیار ارزان است و آن‌ها می‌توانند به راحتی در این ناحیه به قاچاق اسلحه، آدم یا مواد مخدر از طریق مرزها بپردازند.

شکایت والدین بوسنیایی از پیوستن فرزندانشان به داعش

در ولیکا کلادوسا نیز، بسیاری از مردم محلی داستان‌های غم‌انگیزی از افراط‌گرا شدن فرزندانشان، پیوستن آن‌ها به داعش و یا متوقف شدن آن‌ها در فرودگاه هنگام تلاش برای رفتن به سوریه می‌گویند.

صدها تن از والدین بوسنیایی، پیروان وهابی را در پیوستن فرزندانشان به گروه‌های تکفیری داعشی برای جنگ در عراق و سوریه مقصر می‌دانند. سفیک کوفورویک یکی از این والدین است که پسرش ایبرو در روستای گرنجا آموزش نظامی دیده و به داعش پیوسته است.

به گفته سفیک، گروه‌های وهابی در مدت زمان کوتاهی پسرش را از یک دانشجوی نمونه به یک افراط‌گرای دینی تبدیل کردند و او پیش از اینکه خانه را ترک کند تمامی عکس‌هایش را پاره کرده، به پدرش گفته که او مسلمان بدی است و حتی در مراسم ترحیم او نیز شرکت نخواهد کرد.

سفیک با ابراز تاسف از اینکه نتوانسته جلوی پیوستن پسرش را به داعش بگیرد می‌گوید: حالا نگران پسرخوانده‌ام سریف هستم. می‌ترسم او هم افراط‌گرا شده باشد زیرا به تازگی در نمازهای وهابی‌ها شرکت می‌کند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha