جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
آیت الله العظمی جوادی آملی

حوزه/ معظم له گفتند: جمع میان لطف، مهر و غضب حضرت حق از مباحثی است که علمای دین و مبلغان باید به آن توجه داشته و با سخنان خود توازن و تعادل در این مباحث در اجتماع ایجاد نمایند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله جوادی آملی پیش از ظهر امروز در دیدار نخبگان حوزوی با معظم له که در بنیاد علوم وحیانی اسراء  و به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار داشتند: امروز وسائل فراوانی برای هدایت مردم وجود دارد؛ اما ماه مبارک رمضان در پیش است و اهل بیت(ع) آمدند که ضمن حفظ آداب و سنن خوب، حرف خوب بیان نمایند.

*سالی که نکوست از رمضانش پیداست

ایشان ابراز داشتند: ابن طاووس نقل کردند که امام علی (ع) فرمودند: «سالی که نکوست از رمضانش پیداست» و این جمله که ماهی که نکوست از بهارش پیداست، صحیح نمی باشد؛ چراکه ما تنها بدن نیستیم و میان این دو تفاوت بسیار است.

این مرجع تقلید خاطرنشان ساختند: نکته دیگر اینکه بهارها همیشه یکسان نیست؛ چراکه گاهی پرباران و گاهی کم باران است؛ اما این جمله که «سالی که نکوست از رمضانش پیداست»، همیشه پرنعمت می باشد.

*دریافت و نشر حقائق دین از وظایف علما می باشد

معظم له تصریح کردند: دریافت و نشر حقائق از وظایف علمای دین است که باید برای تحقق آن تلاش نمایند.

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این مطلب که دعوت به مهمانی از برکات ماه مبارک رمضان است، اظهار داشتند: حج سرزمین ضیافت است و حاجیان نیز جزو ضیوف الرحمان هستند و علما باید در این ماه باید جوان و پیر را که مهمان این ماه هستند، مطابق با آیات و روایات هدایت نمایید.

این مفسر قرآن کریم ابراز داشتند: ماه رمضان مهمانی متقابل هم دارد و ما می توانیم با قلب شکسته میزبان حضرت حق باشیم.

*در محضر خدای متعال در کنار نیاز، ناز هم داشته باشیم

این استاد برجسته حوزه با اشاره به دعای افتتاح در ماه مبارک رمضان، خاطرنشان ساختند: در اوائل این دعا آمده است که خداوندا همیشه «نیاز» نیست؛ بلکه می توان «ناز» هم کرد و از صفت ارحم الراحمینی خدای متعال استفاده کرد.

حضرت آیت الله جوادی آملی با تأکید بر اینکه باید صفت رحمانیت خدای متعال را به جامعه منتقل نماییم، تصریح کردند: استغفارهای ما نیازی است که از درگاه خدای متعال داریم؛ اما نباید از نازها غفلت کنیم؛ چراکه در آخرت می توانیم محضر حضرت حق بگوییم که حال ما گناه کردیم؛ ولی شما که بزرگید، چرا نمی بخشید؟ اینها نازی است که می توانیم انجام دهیم.

ایشان بیان کردند: جمع میان لطف، مهر و غضب حضرت حق از مباحثی است که علمای دین و مبلغان باید به آن توجه داشته و با سخنان خود توازن و تعادل ایجاد نمایند.

این مرجع تقلید با بیان این مطلب که نسوختن هنر نیست؛ بلکه رسیدن به «عند ملک مقتدر» هنر می باشد، اظهار داشتند: علمای دین، نائبان اهل بیت(ع) در ابلاغ دین هستند و باید همانند امیر بیان، سخن را در جایی بگویند که فضا مهیاست؛ چراکه گاهی بیان برخی از سخنان، جا ندارد.

حضرت آیت الله جوادی آملی ابراز داشتند: باید تمام مباحث دینی همچون لطف و غضب خدای متعال، با هم بیان شوند؛ چراکه بیان لطف به تنهایی برای برخی از اشخاص غرور و بیان غضب به تنهایی برای برخی از انسان ها ناامیدی را به همراه خواهد داشت.

*علی علیه السلام معیار انقلابی بودن

این مفسر قرآن کریم با تأکید بر اینکه باید انقلاب را حفظ نماییم، خاطرنشان ساختند: میدان انقلاب در فرهنگ اسلامی علی (ع) و اولاد علی(ع) می باشند و باید حول محور این بزرگان گرد بیاییم.

این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: این کشور همه چیز داشته و کم و کاستی نداریم تا بخواهیم از دیگران بگیریم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha