پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت الله محسن فقیهی

حوزه/ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: همچون گذشته حوزه و روحانیت انقلابی و دغدغه مند در حراست از سنگر فرهنگی کشور پیشگام است.

آیت الله محسن فقیهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با اشاره به این که در ایام آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه کشور و از جمله حوزه علمیه قم هستیم، اظهار داشت: نقش و رسالت بسیار مهم و خطیر حوزه های علمیه و نهاد روحانیت در هدایت جامعه به خصوص در عرصه های فرهنگی و اجتماعی برکسی پوشیده نیست ، چه آن که بزرگان ما به ویژه مقام معظم رهبری بر این مهم همواره تاکید داشته و دارند.

وی افزود: با توجه به بیان تذکرات دلسوزانه رهبر معظم انقلاب در هفته های اخیر در خصوص اهمیت مسایل فرهنگی و لزوم مقابله جدی و هوشمندانه با نفوذ فرهنگی دشمنان ، آن چه مسلم است ضرورت تلاش مضاعف حوزویان در پاسداری از حریم فرهنگی کشور و مقابله با توطئه های شوم دشمن در جبهه فرهنگی می باشد.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: البته نه فقط روحانیت و حوزه های علمیه بلکه همه اقشار جامعه به ویژه نخبگان علمی، فکری و فرهنگی باید هر چه بیشتر و بهتر در این باره احساس مسئولیت کرده و هر یک به فراخور مسئولیتی که دارند سنگر و حصار فرهنگی کشور را مراقبت نمایند.

وی همچنین گفت: البته این مراقبت و هوشیاری و مقابله از گذشته با محوریت روحانیت و علما وجود داشته است، با این حال در زمانه حساس ما به جهت رشد روزافزون رسانه های نوین و از جمله توسعه فزاینده فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ، این مهم ضرورت دو چندانی یافته است.

آیت الله فقیهی یادآور شد: اساساً اگر ما در برابر این موج منفعل و بی تفاوت باشیم و نتوانیم از داشته های فرهنگ ناب دینی خود به درستی دفاع کنیم، قطعاً بازنده این نبرد سنگین خواهیم بود.

وی در ادامه ابراز داشت: از سویی طبعاً این که بخواهیم به طور کلی جلوی فضای مجازی را بگیریم ، تجربه نشان داده که این قبیل روش های سلبی جواب نمی دهد، چرا که عملاً مردم در فضای مجازی هستند و به شکل های مختلف این نیاز خود را رفع می کنند.

وی افزود: بنابر این آن چه مهم است این که اولاً یک نظارت و کنترل هوشمندانه در این خصوص وجود داشته باشد و جلوی نشر محتواهای نامناسب و غیراخلاقی و ضددینی گرفته شود و ثانیاً هم این که خود ما فعالانه به تولید محتوای مناسب از نگاه آموزه های دینی و اخلاقی و ملی بپردازیم.

این محقق و پژوهشگر حوزوی همچنین تاکید کرد: با عنایت به این که در دوره ای بسر می بریم که دشمنان با هجوم شبهات به دنبال تخریب بنیه اعتقادی و فکری مردم ما به ویژه نسل جوان است، بی شک روحانیت دغدغه مند و انقلابی رسالت مهمی در این باره بر دوش دارد به ویژه آن که با شناخت درست ظرفیت فضای مجازی و استفاده مناسب از این ابزار می تواند به تبلیغ معارف دینی پرداخته و در مقام پاسخ منطقی و مستدل و به موقع به شبهات برآید.

وی گفت: البته نیاز است که در این باره در حوزه یک هماهنگی و هم افزایی خوبی شکل گیرد به این معنا که وقتی یک نفر سوالی از حوزه و حوزویان می پرسد بداند که پاسخ درستی دریافت می کند که مورد وثوق و اعتماد مراکز و نهادهای معتبر حوزوی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: خوشبختانه در سال های اخیر مراکز تخصصی و انجمن های علمی بسیاری در حوزه ایجاد شده که هر کدام در حوزه تخصصی خود می تواند بخشی از بار این مسئولیت مهم تاریخی را برعهده گرفته و در هجمه بی امان شبهات، به تقویت اعتقادات مردم و نسل جدید کمک کند.

وی اضافه کرد: آنچه مهم است این که این هماهنگی می بایست با محوریت جامعه مدرسین ، مرکز مدیریت حوزه های علمیه و نیز شورای عالی باشد تا مراکز حوزوی به خوبی پاسخگوی شبهات بوده و حتی فراتر از این به نوعی به رصد و تحلیل شبهات بپردازند تا در موقع لازم به آن ها پاسخ دهند.

آیت الله فقیهی در خاتمه سخنان خود تلاش همه جانبه برای خنثی سازی توطئه های دشمن را مورد توجه قرار داد و گفت: در هر صورت ما برای آن که بتوانیم مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت مقاومت فرهنگی کشور در برابر نفوذ فرهنگی دشمن را محقق سازیم می بایست از ظرفیت عظیم حوزه های علمیه به ویژه مراکز و نهادهای تخصصی آن نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha