به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، سید علی عبد اللطیف فضل الله رئیس "انجمن تفکر عاملی" لبنان تاکید کرد: دولت جدید لبنان در بیانیه خود به استراتژی ملی مبارزه با تروریسم اشاره کرد که این آغاز خوبی برای دولت است، اگرچه با تاخیر صورت گرفت. وی افزود: باید اقدامات لازم برای به کارگیری هرچه زودتر این استراتژی انجام گیرد و باید کمیته ای از علمای دینی از طایفه ها و مذاهب مختلف حضور داشته باشند تا آگاهی ها و راهنمایی های لازم را در این راه ارائه دهند و فاصله بین دین و مردم، علمای دینی و عموم مردم کم کنند.
سید فضل الله تصریح کرد: روحانیون دینی در هر منصبی که باشند، هیچ فاصله و مانعی باعث نمی شود که با خانواده و مردم خود در ارتباط نباشند و صدای مردم و اندیشه آنان نباشند و مانع دستیازی به حقوق انسانی، اجتماعی و معیشتی آن ها شوند و همچون عقل آن ها، آنان را به راه راست راهنمایی کنند. وی از سخنان برخی سیاستمداران لبنانی که مایه فتنه انگیزی و تفرقه افکنی و ازهم گسستگی در میان ملت لبنان می شود، ابراز تعجب کرد و اشاره کرد: اینان گمان می کنند یا این سخنان می توانند منافع و جایگاه و مناصب خود را حفظ می کنند و ریشه طائفه و مذهبی که به آن گرایش دارند را تثبیت و مستحکم می کنند.
رئیس "انجمن تفکر عاملی"، وجود هرگونه اختلاف میان شیعیان و اهل سنت، مسلمانان و مسیحیان لبنان را تکذیب کرد و گفت: تنها اختلافات سیاسی وجود دارد و متاسفانه برخی اوقات برای دستیابی به منافع بوجود می آید؛ درحالی که بهتر است اختلافات در داخل نهادها حل و فصل شود و به منبرهای رسانه ای و سیاسی کشانده نشود.
وی اشاره کرد: گفتگوی ملی جامع یا دوطرفه یا سه طرفه یا به هر صورت دیگر برای از بین رفتن نگرانی ها و نزدیک سازی دیدگاه ها مفید است.
سید عبد اللطیف تصریح کرد: اسباب پدید آمدن تکفیر بسیار زیاد است و ریشه آن به ظهور برخی جریانات فکری متعصب برمی گردد که ظاهری از اسلام به خود می گیرد اما اسلام از این جریان مبرا و منزه است. وی تاکید کرد:قدرت های استعمارگر، آمریکا، غربی ها و برخی کشورهای منطقه در گسترش این گروهک ها برای مخدوش ساختن چهره اسلام نقش بسزایی داشتند و ضربه محکمی بر پایه های همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان در منطقه زدند و مردم آن را نابود ساخته یا آواره کردند.
سید فضل الله خواستار راه اندازی جنبش علمائی و تشکیل کمیته ای متشکل از علما از هر طایفه و مذهب برای آگاهی دادن به نسل جدید و تفسیر شبهات، برطرف کردن نگرانی ها به ویژه در میان دانشجویان، جوانان و نسل های جدید شد و این که این اقدام نباید مرحله ای یا فصلی باشد بلکه به طور مستمر باشد.