حجت الاسلام والمسلمین بهرام دلیر نقده ای در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با اشاره به این که یکی از عوارض زندگی مدرن و ماشینی ، افزایش استرس و فشارهای روحی و روانی در دهه های اخیر بوده، اظهار کرد: بی شک از جمله عوامل بسیار مهم و اثربخش در کاهش و یا رفع اضطراب و افسردگی در جامعه، مأنوس بودن افراد با قرآن و کلام اهل بیت(ع) به عنوان ثقلین به یادگار مانده از نبی مکرم اسلام است.
وی همچنین با بیان این که پدیده اضطراب و افسردگی در بحث های روان شناسی مساله و پدیده ای تک عاملی و تک بُعدی نیست، افزود: در ایجاد اضطراب و به خصوص افسردگی در میان افراد که متاسفانه در سال های اخیر میزان آن افزایش داشته ، عوامل متعدد اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی دخیل هستند.
*عوامل تشدید افسردگی
کارشناس علوم دینی اضافه کرد: با این حال یکی از مسایلی که باعث تشدید افسردگی در فرد می شود ضعف یا نبود باور به مباحث معنوی از جمله مبدأ و معاد و رزاقیت و یاری رسانی پروردگار عالم است که نباید از این مساله غافل شد که به همان نسبت که باور به این مسایل کمرنگ شود، عوارض و آفاتی از قبیل دنیازدگی، افسردگی، حرص و جوش برای تکاثر در اموال دنیا و غیره پدید می آید.
وی گفت: اساساً افرادی که به خدای خویش باور داشته و باورهای عمیق اعتقادی داشته باشند، معمولاً در زندگی افراد صبوری بار می آیند که به جهت باور به معاد و روز قیامت ، به آینده نیز امیدوارانه نگاه می کنند؛ لذا کمتر دچار افسردگی می شوند.
حجت الاسلام و المسلمین دلیر نقده ای با اشاره به این که بازگشت به قرآن و اهل بیت(ع) بهترین راهکار برای مقابله با این معضلات نوپدید دنیای مدرن است، گفت: در آموزه های دینی به طور جدی بر این مساله تاکید شده که اُنس با قرآن کریم و کلام حضرات معصومین(ع) مایه آرامش انسان است و از آن سو کسی که این ها را ندارد دچار مشکلات روانی و ناآرامی ها و افسردگی و اضطراب می شود.
وی افزود: البته در کنار بحث تقویت معنویت گرایی نباید از مباحث سیاسی و اجتماعی روز و اثرات نامطلوبی که بر روح و روان افراد می گذارد و گاه آن ها را دچار افسردگی می کند، غافل شد.
نظر شما