یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۵
شیعیان هندوستان صاحب اصلی مسجد بابری هستند

حوزه/ شورای مرکزی وقف اهل تشیع در ایالت اوتارپرادش هند اعلام کرد: مسجد بابری در ایودیا که توسط هندوها تخریب شد، به شیعیان تعلق داشته است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از nationalheraldindia، شیعیان هندوستان اعلام کردند مسجد بابری در ایودیا که توسط هندوها در این کشور تخریب شد، به شیعیان تعلق داشته است.

شورای مرکزی وقف تشیع در ایالت اوتارپرادش این تصمیم را در پایان یک نشست دو روزه در لاکنو گرفت. به احتمال زیاد این شورا در نخستین مرحله فرمان صادر شده توسط دادگاه فیض آباد که بر اساس آن مالکیت این مسجد به اهل سنت داده شده را به چالش خواهد کشید. هیئت مدیره وقف شیعیان اعلام کرد که  در گذشته هیات‌های شیعه و سنی در کنار یکدیگر کار می‌کردند و به طور آگاهانه پرونده را از دست دادند.

وسیم رضوی رئیس شورای وقف شیعیان گفت:  مسجد «میرباقی» که به نام مسجد «بابری» نیز شناخته می‌شود، متعلق به شیعیان بوده و اهل تشیع هندوستان صاحبان اصلی و مشروع این مسجد می‌باشند. مسجد در زمان سلطنت بابر به دست میرباقی ساخته شده و تاریخ نشان می‌دهد که وی یک شیعه از منطقه ایران بوده است.

* همه متولیان مسجد شیعه بوده اند

رضوی در ادامه گفت: این مسجد همیشه یک مسجد شیعیان بوده و متولیان آن‌ همه از نوادگان باقی بوده‌اند. تنها امام جماعت و موذنین این مسجد را اهل تسنن تشکیل می‌داده‌اند که آن‌ها نیز حقوق‌شان را از متولیان شیعه دریافت می‌کرده‌اند. نماز جماعت این مسجد نیز توسط هر دو گروه شیعه و سنی خوانده می‌شده است.

رضوی همچنین اعلام کرد که از او خواسته شده در رابطه با پرونده کنونی در دادگاه در خصوص این مسجد میانجیگری کند.

زفاریاب جیلانی، از کمیته مبارزه اهل تسنن برای مسجد گفت که شیعیان هند هرگز نگفته‌اند که اسنادی برای اثبات حق مالکیت مسجد بابری دارند و اگر هیات شیعه اسنادی در اختیار دارند باید آن‌ها را عمومی سازند.

مسجد بابری سبب اختلافات زیادی میان دو گروه هندو و مسلمانان اهل تسنن شده است و تخریب این مسجد در سال 1992 آتش اختلافات و درگیری‌های زیادی را میان دو گروه به راه انداخته است. اخیرا دیوان عالی هندوستان برای بررسی به این مسئله تشکیل شده و مقامات هندو را به سبب توطئه‌چینی برای تخریب این مسجد مورد پیگرد قانونی قرار داده است.

همچنین این رویداد سبب مجموعه‌ای خشونت‌ها میان مسلمانان و هندوها شد که در پی آن بیش از دو هزار تن کشته‌ شدند.

 

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha