خبرگزاری«حوزه» - شیراز/ مرحومه دکتر سیمین تاج مؤیدی، واقف و مؤسس مدرسه علمیه الزهرا(س) شیراز با هدف تربیت بانوان فاضل و اندیشمند، در سال 1343 مدرسه علمیه الزهرا (س) شیراز را تأسیس و وقف طلاب دینی کرد.
مدرسه علمیه الزهرا(س) شیراز واقع در خیابان قاآنی شمالی، در مقطع سطح 2(کارشناسی) رشته الهیات و معارف اسلامی پذیرش دارد و پس از ارتحال مؤسس آن، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، متولی وقف و جناب آقای امامی نماینده مؤسس گردید.
هیئتامنای مدرسه علمیه الزهرا(س) شیراز متشکل از حجتالاسلاموالمسلمین چوگانی، حجتالاسلام علیایی، آقای امامی، آقای فروزش، خانم احمدی، خانم کلائی، خانم طهماسبی و خانم کتیرایی است که در طول سال، حداقل 3 جلسه هیئتامنا با هدف مشارکت در تصمیمگیری و نظارت بر امور اجرایی مدرسه برگزار میشود.
*مروری بر فعالیتهای مدرسه الزهرا (س)
خانم احمدی، مدیر مدرسه الزهرا (س) شیراز با بیان اینکه تلاش همه مسئولان مدرسه، ایجاد فضایی علمی و معنوی همراه بانشاط جهت پیشرفت تحصیلی طلاب است، گفت: تلاش میکنیم باتربیت طلابی فرهیخته، در عرصه تعمیق بخشی مبانی اعتقادی و پیشرفت وضعیت فرهنگی- اجتماعی جامعه و ترویج اخلاقیات در اجتماع، مؤثر بوده و با عنایت به فرمایش مقام عظمای ولایت حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) در انجام سه وظیفهٔ خطیر «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرت افزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصه خدمات اجتماعی» مورد تأیید خداوند متعال باشیم.
گذری کوتاه بر فعالیتهای آموزشی مدرسه الزهرا (س) شیراز
خوشرو، معاون آموزش مدرسه الزهرا(س) شیراز با اشاره به این که این حوزه از قدیمیترین مدارس استان فارس است، اظهار داشت: مدرسه الزهرا(س) شیراز از سال 1343 تأسیس شده و تاکنون طلاب بسیاری از آن فارغالتحصیل شده و در عرصههای مختلف اجتماعی(آموزشوپرورش، سپاه پاسداران، بسیج، سازمان تبلیغات و ...) مشغول به فعالیت میباشند.
وی با بیان اینکه این حوزه از حوزههای علمیه موفق در زمینه علمی است، تصریح کرد: هماکنون در این حوزه 154 طلبه از پایه اول تا پنجم مشغول به تحصیل هستند که 9 نفر از آنها خوابگاهی میباشند و تاکنون بهطور تقریبی بیش از 500 نفر فارغالتحصیل داشته است؛ مدرسه الزهرا(س) شیراز به دلیل قدمت و قرار گرفتن در مرکز شهر و نیز بالا بودن سطح آموزشی، پژوهشی و اخلاقی، هر ترم تعداد زیادی مهمان و انتقالی از سراسر استان و کشور دارد.
خوشرو با بیان اینکه واحد آموزش در مدارس علمیه، پیگیری وضعیت آموزش طلاب از بدو ورود تا زمان فارغالتحصیلی بر عهده دارد افزود: کلیه برنامههای آموزشی طلاب اعم از انتخاب واحد، مرخصی و انتقالی، مهمانی، برنامهریزی درسی و امتحانی، توجیه غیبتها، امور مربوط به اساتید، ثبت دروس و نمرات و...، طبق آییننامههای ارسالی از سوی مرکز و در نظر گرفتن شرایط خاص برخی از طلاب اجرا میشود و همچنین جهت ارتقاء سطح علمی و اخلاقی طلاب این حوزه هر ترم از اساتید مجرب استفاده مینماید که این امور از مهمترین وظایف واحد آموزشی این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: طلاب این مدرسه علمیه هرسال در برنامههای آموزشی ارسالی از مرکز مانند المپیاد شرکت نموده و حائز رتبههای برتر استانی و کشوری شدهاند، از برنامههای جانبی این حوزه، برگزاری دورههای تمهیدیه برای آمادگی طلاب جهت شرکت در آزمون ورودی مقطع سطح سه است و نیز مشاورههای آموزشی به طلاب و خانوادههای ایشان از مسائلی است که در این واحد پیگیری میشود.
مروری بر فعالیتهای پژوهشی مدرسه الزهرا (س) شیراز
نجمه رضوی، معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا (س) با بیان اینکه پیشینهٔ موفقیتهای پژوهشی طلاب این حوزه در جشنوارههای مختلف پژوهشی اعم از جشنواره علامه حلی(ره)، بانوی کرامت و رشد را عنوان کرد و مهمترین دغدغه پژوهشی مدرسه را ترغیب طلاب به پژوهشهای گروهی و شرکت فراگیرتر در جشنواره پژوهشی علامه حلی(ره) دانست و افزود: در سال جاری نظر به تغییر آییننامه پژوهشی و برگزاری کارگاههای تخصصی در ساعات پژوهشی و همچنین کارگاههای مختلف نظیر آموزش مقالهنویسی، آموزش word و... انتظار میرود طلاب بتوانند هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی، آثار بیشتر و پرمحتواتری به جشنوارههای مختلف ارائه دهند.
وی با اشاره به امکانات سختافزاری خوبی که این حوزه در اختیار دارد مانند کتابخانه مجهز به 12 هزار جلد کتاب و همچنین داشتن واحد رایانه و نرمافزارهای تخصصی، افزود: کتابخانه حوزه علمیه الزهرا(س) شیراز از غنیترین کتابخانههای موجود در استان فارس است که هرسال با خرید کتابهای مختلف کاملتر میشود و در کنار آن واحد رایانه این حوزه نیز با داشتن 8 سیستم فعال و مجهز به انواع کتابخانههای دیجیتال و اتصال به اینترنت، همهروزه آماده خدماتدهی به طلاب محترم است.
معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا (س) شیراز در پایان به این نکته اشاره کرد که برتری آثار پژوهشی طلاب این حوزه در 3 دوره متوالی جشنواره علامه حلی(ره) در استان فارس با کسب امتیاز حداکثری از این جشنواره و همچنین رتبههای برگزیده در جشنوارههای برون حوزوی مثل جشنواره شاهچراغ(ع)، جشنواره غدیر، جشنواره حسین بن موسی الکاظم(ع) در سالهای اخیر، نشاندهنده این مطلب است که اگر به پژوهش در حوزههای علمیه خواهران اهمیت بیشتری داده شود تا چه حد امکان پیشرفت و تولید علم وجود دارد.
فراهمسازی امکانات رفاهی و درمانی مدرسه الزهرا (س) شیراز
اسماعیلی، معاون مالی مدرسه علمیه الزهرا(س) شیراز با اشاره به این که مدیر، کادر و اساتید حوزه، مشمول بیمه تأمین اجتماعی میباشند، افزود: طلاب در سال اول تحصیلی پس از انجام آزمایش سلامت با تشکیل پرونده، از مرکز خدمات حوزههای علمیه کشور، کد دریافت نموده و درصورتیکه از طرف پدر یا همسر، بیمه درمانی نباشند، از طرف این مرکز، بیمه خدمات درمانی شده و نیز از هدیه موالید، هدیه ازدواج، وام قرضالحسنه و بیمه تأمین اجتماعی نیز بهرهمند میشوند؛ ضمناً کتاب درسی با تخفیف ویژه، در اختیار طلاب قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: فراهم کردن شرایط لازم جهت برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی داخل و خارج استان، مراسمات مذهبی حوزه و نیز برنامههای عمومی خارج از حوزه بر عهده این واحد است.
اسماعیلی افزود: این معاونت ضمن فراهم آوری امکانات رفاهی موردنیاز طلاب از جمله فروشگاه، مهدکودک، خوابگاه، شرایط را جهت حضور توأم با آرامش طلاب در کلاس درس، تسهیل نموده و با تعامل سازنده با مرکز خدمات و اطلاعرسانی بهموقع، مشکلات طلاب را مرتفع میسازد.
مروری بر فعالیتهای فرهنگی مدرسه الزهرا (س) شیراز
فاطمه ارزاقی، معاون فرهنگی مدرسه الزهرا(س) شیراز نیز با تبیین برنامههای تهذیب و تبلیغ اظهار داشت: مهمترین برنامه این معاونت ترویج ارزشهای اخلاق اسلامی و شئونات طلبگی در میان کادر، اساتید و طلاب است؛ بدین منظور کلاسهای اخلاق عمومی جایگاه ویژهای در برنامههای این معاونت دارد.
وی افزود: در همین راستا مشاورههای تخصصی توسط مشاوران خبره به کادر، اساتید و طلاب داده میشود تا مشکلات احتمالی خانوادگی و فردی ایشان به بهترین وجه حلوفصل گردد و همچنین مدرسه با برگزاری دورههای تربیت فرزند و مهارتهای همسر داری و تکنیکهای ارتباطی، طلاب خواهر را در این امر مهم یاری میکند.
ارزاقی تصریح کرد: با عنایت به اینکه اولین وظیفه عالم دینی تبلیغ است، در بخش فعالیتهای تبلیغی، طلاب خواهر علاوه بر انجام وظایف همسرداری و تربیت فرزند به امر مهم تبلیغ نیز میپردازند؛ در همین راستا این حوزه با اهتمام ویژه به آموزش و تربیت مبلغ و اعزام آنان از جایگاه ویژهای در بین مدارس علمیه استان فارس برخوردار است بهطوریکه در مدت فعالیت خود، آمار بسیار بالایی از تربیت و اعزام مبلغ در استان به خود اختصاص داده و تعامل اثربخش و سازندهای با سازمان بسیج طلاب و سازمان تبلیغات استان دارد، مبلغین اعزامی علاوه بر شرکت در اردوهای جهادی و تبلیغ در مدارس آموزشوپرورش به تبلیغ خانگی و چهره به چهره نیز اهتمام دارند.
معاون فرهنگی مدرسه الزهرا(س) شیراز خاطرنشان کرد: در زمینه برگزاری مناسبتهای مذهبی و برپایی مجالس اهلبیت(ع) نیز این حوزه فعالیتهای چشمگیر و تأثیرگذاری داشته و برخی از این فعالیتها از جمله برگزاری مراسم احیاء شبهای قدر و برپایی موکب عزاداری در سطح شهر مورد استقبال عموم جامعه بوده است.
وی افزود: این حوزه با برپایی نمایشگاه الگوی سوم زن مسلمان ایرانی در سطح حوزه و شهر در زمینه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب فعالیت مینماید و همچنین جهت ارتقاء سطح توانمندیها و کشف استعدادهای طلاب، علاوه بر برگزاری کارگاههای آموزشی و کلاسهای قرآنی، هنری، ادبی و مهارتهای زندگی، مسابقات فرهنگی، قرآنی و سیر مطالعاتی نیز در این حوزه برگزار میگردد.
ارزاقی بیان کرد: ضمناً جهت تشویق طلاب به امر تشکیل خانواده، واحد ازدواج در این حوزه فعال است و در این راستا با مشاوره، طلاب را در این زمینه یاری مینماید.
وی تأکید کرد: پایگاه مقاومت این حوزه با عضویت و تشکیل پرونده برای طلاب در سازمان بسیج طلاب و روحانیون سپاه فجر فارس در زمینههای فرهنگی – تبلیغی – بسیجی فعالیت دارد و این پایگاه تعامل نزدیکی با نواحی سپاه شهرستان شیراز دارد و در زمینههای بصیرت افزایی و نشر فرهنگ ایثار و شهادت، فعالیتهای ارزشمندی دارد بهگونهای که از سوی سازمان بسیج طلاب مورد تجلیل قرارگرفته است.
انتهای پیام/