شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت الاسلام رضایی مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

حوزه/ حجت الاسلام رضایی، حضور بسیج طلاب در میدان جنگ فرهنگی بدون بهره‌مندی از حوزه علمیه ناممکن است، تصریح کرد بسیج طلاب اگر با حوزه‌های علمیه هماهنگ نباشد از عهده تکلیف محوله بیرون نخواهد آمد.

حجت الاسلام رضایی، مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز،  پیرامون تفاهم‌نامه مشترک مدیر حوزه‌های علمیه با نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، اظهارداشت: امام راحل در آذرماه سال ۶۷ طی پیامی دستور تشکیل بسیج طلاب و روحانیون را صادر فرمودند و علت تشکیل آن را در دفاع از اسلام و انقلاب برشمردند.

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه امام امت از بسیج طلاب و روحانیون خواست تا پاسدار اصول تغییرناپذیر نه شرقی نه غربی باشند، گفت: امام خمینی(ره) خواهان آن بود که فرزندان انقلابی نگذرانند ایادی آمریکا در حوزه نفوذ کنند.

حجت الاسلام رضایی ادامه داد: امام راحل پس از پایان جنگ به نحوی اعتقادات بسیجیان را با حوزه‌های علمیه مرتبط می‌کند تا بسیجیان در مسیر صحیح اسلامی قرار داشته باشند و بر اساس چارچوب‌های اسلام ناب حرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) سلامت فکری و اعتقادی جامعه را خواهان بودند، تصریح کرد: باید پرسید چرا امام(ره) پس از پایان جنگ تحمیلی، تشکیل بسیج طلاب و روحانیون را خواستار شدند؟ حال‌آنکه در جبهه‌های حق علیه باطل شاهد دلاوری‌های دانشجویان، روحانیت و طلاب در کنار سایر اقشار بودیم.

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی داشتند و از آنجا که انقلاب ما اسلامی است پس مدافعان آن باید آشنا به مسائل دینی، مذهبی و اعتقادی باشند. طلاب و روحانیون چنین وظیفه‌ای را بر خود قبول کرده و در حوزه‌های علمیه برای کسب علم و دفاع از اعتقادات و ارزش‌های اسلام حضور پیدا کردند.

حجت الاسلام رضایی ادامه داد: طلاب برای پیروزی انقلاب اسلامی و تحمل سختی‌های آن باید جلودار باشند، که در پیروزی انقلاب اسلامی شاهد چنین مسأله ای بودیم؛ و دلیل آن حضور بیشتر روحانیت در مقایسه با سایر اقشار در زندان‌ها و تبعیدگاه‌ها بود.

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر حضور و پیشرو بودن روحانیون در همه عرصه‌های انقلاب اسلامی، عنوان داشت: در جنگ تحمیلی شهدا، جانبازان و ایثارگران این قشر در مقایسه با سایر اقشار بیشتر بود، ضمن اینکه حضور پرشورشان در مقایسه با سایر قشرها در جنگ ۸ ساله نیز گویایی پیش رو بودن روحانیت است.

* میدان‌داری طلبه و دانشجو در عرصه جنگ نرم

حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه امام راحل، بسیج طلاب و روحانیون را برای بیمه ماندن انقلاب اسلامی از لحاظ جنگ نرم و بُعد فرهنگی میدان‌دار می‌دانستند، عنوان داشت: طلبه و دانشجو در عرصه جنگ نرم،‌ میدان‌داری کنند و جلودار باشند؛ امام بزرگوار به فصل الهی قله نوری بود که مشاهده می‌کرد در آینده یک جنگ تمام‌عیار فرهنگی بر انقلاب اسلامی مستولی می‌شود که روحانیت باید پیش‌قراول مقابله با آن باشد و چنین تکلیفی بر عهده بسیج طلاب واگذار شد.

* حضور بسیج در جنگ فرهنگی بدون بهره‌مندی از حوزه علمیه ناممکن است

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد: حضور بسیج طلاب در میدان جنگ فرهنگی بدون بهره‌مندی از حوزه علمیه ناممکن است و بسیج طلاب اگر با حوزه‌های علمیه هماهنگ نباشد از عهده تکلیف محوله بیرون نخواهد آمد.

وی، سازمان‌دهی طلاب و روحانیون کشور در بسیج طلاب برای میدان‌هایی که انقلاب اسلامی نیازمند است را از وظایف بسیج طلاب و روحانیون بیان کرد و گفت: روحانیون در تمام عرصه‌هایی که اقشار مختلف بسیج نیازمند حضور روحانیت است، حضور داشته باشند چنانچه ارتقای علمی ـ عقیدتی سیاسی آحاد و فرماندهان و مدیران بسیج طلاب در سراسر کشور، حضور در اردوهای راهیان نور دانش‌آموزی و حوادث غیرمترقبه سال‌های اخیر از قبیل زلزله‌های صورت گرفته برای انجام وظایف مختلف از جمله مواردی است که طلاب بسیجی حضور پیدا کردند.

حجت الاسلام رضایی تصریح کرد: بسیج اگر بخواهد در وظایف محوله موفق شود باید دست در دست حوزه علمیه قرار دهد تا بتواند از مسئولیت بزرگی که امام راحل و رهبر معظم انقلاب از او خواهان است را به نحو احسن انجام دهد.

* پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه از سوی بسیج طلاب

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در سال ۹۲ طی نامه‌نگاری با آیت الله حسینی بوشهری، آن بزرگوار به‌صورت فوری دستور همکاری حوزه‌های سراسر استان‌ها را با بسیج طلاب صادر کرد اما با این حال برای انجام وظایف بزرگ باید هماهنگی قوی‌تر و مستحکم‌تری داشته باشیم، از این رو پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه ای داده شد تا بر اساس آن همه وارد میدان شوند و حوزه‌های علمیه پیشاپیش و ما به دنبال آن‌ها حرکت کنیم.

حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه پس از ارائه پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه، آیت الله حسینی بوشهری، مدیر وقت حوزه های علمیه و حجت الاسلام والمسلمین سعیدی، نماینده وقت ولی فقیه در سپاه موافقت کرده و در پایان سال ۹۲  تفاهم‌نامه‌ای میان حوزه‌های علمیه و نمایندگی ولی فقیه در سپاه امضا شد، گفت: برای اجرایی کردن تفاهم‌نامه نخستین گام تشکیل شورای عالی سازمان بسیج طلاب حوزه علمیه قم بود که رئیس شورا آیت الله حسینی بوشهری و جانشینش نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران بود. همچنین ۴ نفر به‌عنوان معاونان حوزه و ۴ نفر به‌عنوان معاونین نماینده ولی فقیه در سپاه در این شورا حضور داشتند.

وی ادامه داد: گام دوم پس از انعقاد تفاهم‌نامه، تشکیل کمیته مشترکی بود که در آن ۴ نماینده از طرف حوزه و ۴ نماینده از طرف نمایندگی ولی فقیه در سپاه معین شدند تا تفاهم‌نامه را اجرایی و دستورالعملش را بنویسند و اقداماتی که باید صورت بگیرد را ترسیم کنند و نیز آیین‌نامه داخلی برای شورای عالی بسیج حوزه قم و دستورالعمل‌های لازم برای اجرایی کردن آن را تهیه کنند که به فضل الهی این کمیته مشترک تشکیل شد و تاکنون بیش از ۶۰ جلسه برگزار کرده است.

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: پس از انعقاد تفاهم‌نامه و بعد از تشابه شورای عالی‌ بسیج حوزه که در حوزه علمیه قم تشکیل شد، در استان‌ها نیز همین شورا به‌عنوان شورای بسیج طلاب با ترکیبی از امام جمعه، مدیر حوزه علمیه و مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان و تنی چند از معاونان مدیر حوزه و نماینده ولی فقیه در سپاه استان و دو استاد بسیجی تشکل شد تا تفاهم‌نامه در سراسر کشور اجرایی شود.

حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه در رابطه با آشنایی همگان به وظایف محوله و انجام اقدام هماهنگ برای اهداف بسیج طلاب در سراسر حوزه‌های علمیه جلسات مشترکی میان مدیران حوزه‌های علمیه و نمایندگان ولی فقیه در سپاه سراسر استان‌ها شکل گرفت، افزود: نخستین اجلاس مشترک مدیران حوزه‌های علمیه و نمایندگان ولی فقیه در سپاه پاسداران و شورای عالی بسیج طلاب و روحانیون حوزه علمیه قم، سال ۹۳ در مشهد مقدس برگزار شد و از محضر آیت الله العظمی مکارم شیرازی بهره بردیم که ایشان نیز آن را اقدامی مبارک دانسته و تسریع در اجرایی کردن تفاهم‌نامه و حضور بسیج طلاب در عرصه‌های مختلف را خواستار شد و تأکید کردند که کارکرد بسیج در عرصه حوزه علمیه باید پیشتاز همه حرکت‌های بسیج در کشور باشد.

وی با بیان اینکه هر ساله آخرین هماهنگی‌های بین حوزه علمیه قم و سازمان بسیج طلاب و روحانیون و نماینده ولی فقیه در سپاه به‌عنوان اجلاس مشترک برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: ۲۷ مردادماه شاهد پنجمین اجلاسیه مشترک مدیران حوزه‌های علمیه، سازمان بسیج طلاب و روحانیون و نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران در سالن جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بودیم و این اجلاسیه مشترک به پنجمین سال خودش رسید.

* دستاوردهای تفاهم‌نامه

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رابطه با دستاوردهای انعقاد این تفاهم‌نامه، گفت: پس از تصویب و امضای تفاهم‌نامه میان آیت الله حسینی بوشهری و حجت الاسلام والمسلمین سعیدی در قم، تفاهم‌نامه دیگری میان نماینده ولی فقیه در سپاه و آیت الله طباطبایی، مدیر حوزه‌ علمیه اصفهان در همان سال(۹۲) در اصفهان منعقد شد و بهترین تفاهم میان حوزه علمیه قم و اصفهان برای انجام این امر مهم اتفاق افتاد.

حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب انتظارات در خور شأنی از حوزه‌های علمیه دارد، تصریح کرد: امام و رهبری از بسیج طلاب نیز انتظاراتی دارند؛ بنابراین اگر این دو مجموعه دست در دست هم بگذارند برای اجرایی شدن انتظارات رهبری از حوزه و انتظارات امام و رهبری از بسیج طلاب و روحانیون از این تفاهم‌نامه منتفع خواهند شد چراکه تفاهم‌نامه در هر دو مورد خودش را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه پس از انعقاد تفاهم‌نامه همه ساله دوره‌هایی برای ارتقای سطح بصیرتی سیاسی طلاب و روحانیون با هماهنگی حوزه، بسیج و سپاه، در قم و مشهد مقدس برگزار می‌شود، اظهار داشت: طلاب و روحانیون خود را از نظام اسلامی، وفادار به انقلاب، خدمتگزار اسلام و خادم مردم می‌دانند، پس برای دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی نیازمند تحلیل وضعیت کشور و کاستن از آمال مردم و دفاع از اسلام، انقلاب اسلامی و شعار نه شرقی نه غربی می باشند که پس از انعقاد تفاهم‌نامه به‌خوبی در عرصه عمل نمایش داده شده است.

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اردوهای راهیان نور دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: کار مشترک حوزه و سپاه تأمین طلبه و روحانی همراه کاروان‌ها در این سال‌ها بود؛ چنان که سازمان‌دهی اردوهای جهادی و حضور طلبه‌ها در مناطق محروم برای محرومیت‌زدایی به همت حوزه و بسیج طلاب از دیگر برکات انعقاد تفاهم‌نامه است.

حجت الاسلام رضایی از دیگر کارهای مشترک حوزه علمیه با بسیج طلاب را گرامیداشت ایام‌الله‌ها در حوزه‌های علمیه سراسر کشور برشمرد و افزود: کار مشترک صورت گرفته در دهه فجر انقلاب اسلامی آن بود که در همه حوزه‌های علمیه کشور، پایگاه بسیج افتتاح شده است و در واقع بیش از هزار پایگاه بسیج طلاب و روحانیون در حوزه‌های خواهران و برادران افتتاح شد.

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه حوزه و سپاه در ارتقا و افزایش سواد بصیرتی و رفتارهای سیاسی، رشد و تعالی علمی و ایفای نقش طلبه‌ها برای خدمت به اسلام، انقلاب اسلامی و ملت ایران مؤثر بود، اظهار داشت: تفاهم‌نامه در عملکرد کمی و کیفی سازمان بسیج طلاب و روحانیون مؤثر واقع شد و در هر حادثه و امری که حوزه نیازمند ورود است، بسیج طلاب همکاری می‌کند چنانکه در هر امری که نیاز به ورود بسیج طلاب در میدان عمل است، حوزه علمیه همکاری دارد.

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه را از مبارک‌ترین تفاهم‌نامه‌های منعقد شده میان حوزه علمیه و نمایندگی ولی فقیه در سپاه برشمرد و گفت: آیات اعرافی و حسینی بوشهری از انعقاد تفاهم‌نامه و پیشرفت کارهای صورت گرفته رضایت کامل دارند، چنان که نماینده ولی فقیه در سپاه نیز رضایت کامل را از تفاهم‌نامه دارد.

* بسیج طلاب بدون حوزه علمیه نمی‌تواند به وظایفش عمل کند

حجت الاسلام رضایی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، مبنی بر اینکه حوزه مرکزیت انقلاب است و در صورت نبود آن از انقلاب اسلامی آثاری باقی نخواهد ماند، تصریح کرد: بسیج طلاب بدون حوزه علمیه نمی‌تواند به وظایفش عمل کند، ضمن اینکه حوزه هم اگر خواهان انجام فعالیت‌هایش باشد باید از طلاب بسیجی، انقلابی و جهادی که از سوی بسیج طلاب فرماندهی می شوند، بهره ببرد.

وی با بیان اینکه بسیج طلاب و روحانیون بدون هماهنگی با حوزه در هیچ کدام از کارها موفق نخواهد شد، خاطرنشان کرد: حوزه پشتیبان همه نهادهای انقلابی کشور است و در صورت نبود آن، بسیجی‌ها راه درست را پیدا نمی‌کنند و در این بین بسیج طلاب واسطه‌ای خواهد بود تا چارچوب‌های اصیل اسلام ناب معرفی شده از سوی حوزه را به بسیجیان بشناساند.

مسئول امور روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: اگر بسیج از حوزه علمیه جدا باشد، چارچوب‌های اسلام اصیل را در نیافته و نمی‌تواند به فعالیت‌هایش ادامه دهد، حوزه هم اگر بخواهد به وظایفش خوب عمل کند باید انقلابی بماند؛ بنابراین دست در دست گذاشتن این دو مجموعه می‌تواند برای حفظ انقلاب و پیشبرد وظایف سازمان بسیج طلاب مؤثر گردد.

حجت الاسلام رضایی در پایان تصریح کرد: هم اکنون شاهد بهترین وحدت، هماهنگی و تعامل میان بسیج طلاب، حوزه علمیه و نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران طی۳۰ سال گذشته هستیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha