به گزارش خبرگزاری «حوزه»، در ابتدای این نشست که صبح امروز برگزار شد، سيد حسين اخوان علوی با ذکر این مطلب که بنياد خيريه ياوران وقف علم و فناوري استان قم در راستاي بهرهگيري از توانمنديهاي مادي و معنوي خيّرين و واقفين، و تشويق و ترغيب توانگران و نيكانديشان ايجاد شده است، گفت: تقويت و گسترش زير ساختهاي علم و فناوري، توسعه وقف در حوزه علم، نوآوري، و فناوري با بهرهمندي از تواناييهاي مادي، اجتماعي، و معنوي واقفين، از جمله مهمترين اهداف اين بنياد محسوب مي شود.
رئيس پارک علم و فناوري استان قم با تاکيد بر اينکه توسعه وقف فناوري به گسترش و ترويج اقتصاد دانش بنيان کمک مي کند ادامه داد: توسعه و تجاريسازي علم، نوآوري، و فناوري و گسترش کارآفريني و توسعه اشتغال دانشمحور دانشگاهيان و نخبگان با کمک گروه هاي واقفين و خيرين از ديگر اهداف اساسي اين بنياد تلقي مي شود.
وي با اشاره به اينکه در اساسنامه بنياد خيريه ياوران وقف علم و فناوري استان قم 20 وظيفه اساسي تعريف و تبيين شده است گفت: وجه تمايز اين بنياد با بسياري ديگر از موسسات و انجمن هاي خيريه اين است که در نظر داريم، واقفين و خيرين علم و فناوري (جامعه هدف اول) در قبال ارايه خدمات مادي و معنوي به نوآوران، فناوران، دانشگاهيان، و نخبگان فعال و علاقه مند به فعاليت در حوزه علم و فناوري (جامعه هدف دوم) به يک ارزش افزوده و خدمت متقابل دست پيدا کند.
در ادامه مسعود اقدسی مدیر شعب موسسه اعتباری کوثر در قم با اعلام اينکه اين موسسه حمايت از علم و فناوري را از وظايف مهم خود مي داند اظهار کرد: خوشبختانه این موسسه در حمایت از نخبگان و مخترعان جوان پیشتاز و فعال است.
وی گفت: با تاکید براینکه راه اندازی بنیاد یاوران وقف علم و فناوری رویکرد مهم و جدیدی به موضوع وقف است، گفت: ضرورت دارد نگاه و رویکرد به فرهنگ متعالی وقف تازه و براساس نیازهای اصلی جامعه باشد.
حجت الاسلام حسینی مقدم مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم راه اندازی و شکل گیری بنیاد را بسیار مفید و ضروری دانست و گفت: واقعا حمایت از نوآوران و فناوران و نخبگان در قالب وقف علم و فناوری ابتکاری ستودنی و لازم است.
وی با بیان اینکه در اسلام وقف بر پایه علم و دانش بنا شده، گفت: فرهنگ و تمدن اسلامی بر پایه وقف شکل گرفته و این امر خیر درتوسعه علم و دانش تاثیر بی بدیلی داشته است.
وی با ذکر این مطلب که تشکیل و راه اندازی بنیاد یاوران وقف علم و فناوری مورد حمایت ما خواهد بود گفت: تداوم حرکت و رشد بنیاد نیاز به همدلی، وفاق و صبر دارد.
محمد محمدرضایی یکی دیگر از اعضای هیات موسس بنیاد یاوران وقف علم و فناوری استان قم بر برکات معنوی وقف در جامعه اسلامی تاکید کرد و گفت: وقف می تواند به رشد و توسعه اقتصاد اسلامی کمک شایانی کند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به اینکه دین مبین اسلام در زمینه علم اندوزی و ترویج سنت وقف، انفاق و نیکوکاری تاکید دارد، گفت: وقف علم و فناوری می تواند به رشد و توسعه طرح های کارآفرینی و اشتغال زایی نخبگان جوان بینجامد.
جلال رضایی نور رئیس دانشگاه صنعتی قم نیز با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به وقف برآمده از علم تاکید دارند، گفت: لازم است طبق دیدگاه معظم له امر مبارک و با برکت وقف در حوزه پزشکی، علوم جدید و حتی در ترویج دین به شکل مدرن حضور و کارآیی داشته باشد.
وی با استناد به حدیثی از پیامبر گرامی اسلامی وقف در عرصه علم و دانش را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: براساس این حدیث گوهربار تنها صدقه جاریه، علم نافع و فرزند صالح بعد از مرگ هر انسان باقی می ماند و باید همه کمک کنند تا وقف علم نافع ترویج یابد.
سید ناصر علایی مدیرعامل خیرین مدرسه ساز استان قم با اشاره به لزوم حمایت از نخبگان و نوآوران جوان استان گفت: در حال حاضر دغدغه اصلی کشور، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال برای جوانان است.
وی با بیان اینکه باید حمایت های مادی و معنوی خیرین و واقفین به سمت ایجاد اشتغال های مفید و کارآفرینی باشد گفت: تشکیل بنیاد یاوران وقف علم و فناوری می تواند به شناسایی و ایجاد اشتغال جوانان کارآفرین و توسعه اقتصادی استان کمک کند.
نظر شما