به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، سردار اسکندر مومنی امروز در دیدار با آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه که در قم برگزار شد، با ذکر این مطلب که تا پیش از حضور آمریکا در افغانستان تولید مواد مخدر این کشور 200تن بود گفت: پس از حضورآمریکا این میزان امروزه به 10 هزار تدن رسیده است.
رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: 199 هزار میلیارد تومان هزینه مبارزه با مواد مخدر است که 12 درصد تولید ناخالص ملی کشور را به خود اختصاص می دهد و روا نیست که در این اوضاع اقتصادی چنین رقمی خرج این مبارزه شود.
وی با اشاره به اهمیت حضور مردم و پیشگیری در زمینه مبارزه با مواد مخدر گفت: در این عرصه مراجع و فضلا و علما و ... نقش مهمی ایفا می کنند و می توانند با روشنگری های خود در مقابل این آسیب بایستند؛ اگر بخواهیم شرایط اقتصادی کشور را بهبود ببخشیم باید در این عرصه پیشگیری داشته باشیم.
مومنی بیان کرد: برای جان مردم قدر و قیمتی نمی توان تعیین کرد؛ خداوند در سوره مائده بیان می کند که اگر کسی انسان را نجات دهد گویی جان همه انسان ها را نجات داده؛ این هزینه های اقتصادی که بر کشور تحمیل می شود بسیار سنگین است و چاره ای نداریم که اگر بخواهیم در این زمینه موفق بشویم باید از همه ظرفیت های فرهنگی و دینی استفاده کنیم.
وی گفت: مردم ما معتقد و متدین هستند و به این مسایل توجه می کنند؛ در سال در دوماه رمضان و محرم روحانیون به سراسر کشور اعزام می شوند و این مساله یک ظرفیت بسیار زیاد است که در امر پیشگیری و فرهنگی کمک کنیم.
وی اظهارکرد: تا زمانی که مردم می بینند در کنار منزلشان تولید کننده و فروشنده و مصرف کننده وجود دارد سخت باور می کنند که این مبارزه انجام می شود؛ باید معتادین را جمع آوزی و بازپروری و درمان کنیم و به جامعه برگردانیم ولی اولویت اصلی پیشگیری است.
رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآورشد: نیروی انتظامی نظر سنجی مستمری در این زمینه داشته، ولی در این سالها مردم ما بیشترین نگرانی خود را اعتیاد ذکر کرده اند؛ وجود بالای شهدای مواد مخدر، نشانگر این تلاش است همه مردم از جمله خانواده ها... باید بدانند که این امر یک امر مردمی است و همه باید تلاش کنند.
مومنی بیان کرد: در خصوص قم باید کار ویژه ای انجام شود تا این اقدام فرهنگی به عنوان پایلوت در همه کشور عرضه شود؛ امیدداریم به یک تفاهم برسیم.
وی گفت: مجموعه آمار و بررسی ها نشان می دهد که سن اعتیاد نزدیک به 25 سال است؛ دومیلیون و هشتصد هزار نفر معتاد در همه انواع آن در کشور حضور دارند.
انتهای پیام
نظر شما