به گزارش خبرگزاری«حوزه»، متن بیانیه مرکز مدیریت حوزههای علمیه به مناسبت هفته کتاب به این شرح است:
«ن والقلم وما یسطرون»
خداوند متعال به قلم و آنچه با آن مینویسند قسم یاد میکند و این نشانه اهمیت بسیار بالای کتابت در تعالی انسان و جامعة انسانی است. اهمیت کتاب و کتابخوانی در اسلام به قدری زیاد است که معجزة همیشه ماندگار پیامبر اکرم (ص) یعنی قرآن کریم نیزازجنس کتاب است و اولین آیات این صحیفه نورانی با امر به خواندن و فراگیری علم ازسوی خالق قلم آغاز گردیده است.
کتاب و کتابت و کتابخوانی سرچشمه پيدايش تمام تمدنهاى انسانى، و پيشرفت جوامع و تكامل علوم، و بيدارى انديشهها و افكار و سرچشمه هدايت و آگاهى بشر است.
با این وجود سوگمندانه باید گفت آن گونه که باید و شاید فرهنگ کتاب خوانی در جامعه دینی ما وحتی بین طالبان علم ودانش نهادینه نشده و يکي از مشکلات و کاستيهاي جامعه ما گريز از کتاب و پايين بودن سطح فرهنگ مطالعه است. اين نقيصه، ميتواند ريشه ها و علت هاي مختلفي داشته باشد که شايد در رأس آنها «عدم احساس نیاز» به کتاب و کتابخوانی در جامعه است.
هفته کتاب فرصت مناسبی برای جلب توجه همگان به اهمیت کتاب و کتابت و کتابخوانی و تقدیر از نویسندگان و کتابداران و خادمان کتاب و نهادینه سازی فرهنگ مطالعه در جامعه است.
در این راستا ، وظیفه همه افراد فرهیخته و نهادهای فرهنگی کشور است که در اشاعه، گسترش و تقویت هرچه بیشتر فرهنگ کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند و همه دردآشنایان و دل آگاهان به منظور بسیج همگانی برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپاخیزند، تا هنگامه خجسته ای در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی به سوی وضعیت آرمانی بر پا شود. وضعیتی که در آن دسترسی به «کتاب» همه جا، برای همه کس و در همه وقت به وفور وسهولت فراهم آید و هیچ کس در هیچ جا، هیچ بهانه ای برای کتاب نخواندن نداشته باشد.
مرکز مدیریت حوزه های علمیه فرا رسیدن هفته کتاب را به عموم اهل دانش و مردم عزیز ایران تبریک گفته و از درگاه باریتعالی مسألت می نماییم که همه ما را از جمله فرهنگ سازان ترویج وتوسعه کتاب وکتابت و کتاب خوانی قرار دهد.
مرکز مدیریت حوزههای علمیه
نظر شما