یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت‌الاسلام والمسلمین ارجینی

حوزه/ معاون پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی قم گفت: مطالبی که در کتب درسی دانشگاهی در دروس معارف تولید می‌شود باید در جهت پاسخگویی به نیازهای دانشجویان حرکت کند و این منابع تولیدی لازم است که متناسب با رشته‌های تحصیلی دانشجویان تدوین شود که این رویکرد اخیرا در دانشگاه به عنوان هدف مطرح شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ارجینی ظهر امروز در برنامه گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه و هفته پژوهش که در سالن جلسات دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: توجه به بحث وحدت حوزه و دانشگاه در چند سال اخیر کمرنگ شده و این در حالی است که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری همواره بر این مهم تاکید داشته اند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب همواره تاکید بر هدف دارند و اینکه برای رسیدن به جامعه پیشرفته و ایجاد تمدن اسلامی ناگزیرم حرکت وحدت حوزه و دانشگاه را دنبال کنیم و در این حرکت الگوی ایرانی اسلامی را پیگیری کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین  ارجینی گفت: اینکه پس از گذشت چهار دهه از انقلاب، امروز درباره اینکه آیا وحدت حوزه و دانشگاه کارساز است یا خیر امر مطلوبی نبوده و باید این دو قشر فرهیخته به سمت ایجاد یک جامعه پیشرفته اسلامی حرکت کنند.

وی هفته پژوهش را موردتوجه قرار داد و تاکید کرد: اگر تحقیقات پشتوانه پژوهشی نداشته باشد کاری از پیش نمی‌برند و متاسفانه امروز نگاه به امر پژوهش با رویکرد رفع تکلیف همراه است.

معاون پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی قم ادامه داد: امروز دغدغه کار تولیدی و نوآوری کاهش پیدا کرده و این آفت بزرگی در راستای امر مهم پژوهش محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ارجینی بیان کرد: تا کنون ۱۰۶ عنوان کتاب درسی و ۱۷۶ عنوان کتاب کمک درسی تدوین شده و ۴۵ کتاب درسی و ۵۴ عنوان کتاب کمک درسی در دست تدوین است.

وی با تاکید بر لزوم پاسخگویی دروس معارف دانشگاه‌ها به نیازهای روز جامعه، یادآور شد: مطالبی که در کتب درسی دانشگاهی در دروس معارف تولید می‌شود باید در جهت پاسخگویی به نیازهای دانشجویان حرکت کند و این منابع تولیدی لازم است که متناسب با رشته‌های تحصیلی دانشجویان تدوین شود که این رویکرد اخیرا در دانشگاه به عنوان هدف مطرح شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی قم مطرح کرد: در گروه‌های متفاوت درسی منابع مختلفی متناسب با رشته‌های دانشجویان تولید شده و قسمتی از این منابع نیز در دست تدوین است که این حرکت می‌تواند تحولی را در سطح کیفی دروس معارف رقم بزند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ارجینی ابراز کرد: برخی از کارشناسان مطرح می‌کردند که متون تاریخی یک روایت خشک تاریخی را دربرمی‌گیرد و اگر دقت شود در ضمن متون تاریخی مباحث اخلاقی نیز مطرح می‌شود.

وی با اشاره به نمونه‌های توجه به نیازهای روز در کتب درسی معارف، اضافه کرد: برای اندیشه اسلامی ۱ متن جدیدی تدوین شده که در این متن امکان اینکه دانشجویان اسلام را با دیگر ادیان مقایسه کنند وجود دارد و در کتاب‌ انسان‌شناسی از منظر علامه طباطبایی رویکرد اصلی توجه به مفهوم انسان‌ در دنیای امروز است.

معاون پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی قم اظهار داشت: تقدیر از پژوهشگران و رساله‌های برتر در دستور کار قرار گرفته و خوشبختانه اخیرا گام‌های ارزشمندی در حوزه فناوری برداشته شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha