حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، مسئول دفتر امور اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در بیرجند، با اشاره به وحدت میان مسلمین، گفت: گرچه در امت اسلامی واجبات و فرایض متعدی وجود دارد، اما تلاش برای ایجاد وحدت در بین امت اسلامی از واجبترین واجبات است.
مسئول دبیرخانه دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری، وحدت را از اوجب واجبات دانست و افزود: اگر امت اسلامی متحد باشند، قادر بر اجرای تمامی احکام الله خواهند بود اما اگر بجای وحدت دچار تنازع و جنگ داخلی و برادرکشی شوند، قادر بر انجام بسیاری از واجبات نخواهند بود.
مسئول دفتر امور اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه کشور با بیان وضعیت برخی از کشورهای اسلامی همسایه ایران، تصریح کرد: آنچه که بر وضعیت افغانستان، سوریه و عراق حاکم است، نشان از ضعف رسیدن به اهداف اسلامی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی، روحانیت را عامل انسجام و وحدت مسلمین دانست و خاطرنشان کرد: گرچه همهی طیفهای امت اسلامی موظف هستند در راستای وحدت تلاشهایی را انجام بدهند، اما روحانیت در این مسئله وظایف و رسالت سنگینتری دارند.
وی با بیان اینکه روحانیت حوزههای شیعه و اهل تسنن علی رغم تفاوت مذهبی، امکان وحدت دارند، عنوان کرد: راهکارهای متفاوتی برای وحدت وجود دارد که میتوان با تبادل علوم اسلامی و آنچه در کتابهای تفصیلی علمای اهل سنت نوشتند و در اختیار حوزه شیعه قرار دهند و بالعکس باید این کار صورت بگیرد.
مسئول دفتر امور اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه کشور با اشاره به اینکه علما و مفسران اهل سنت و حوزهها از تفاسیر شیعه استفاده کنند، تأکید کرد: کتابهای فلسفی بسیار ارزشمندی در حوزههای شیعه نگاشته شده است که باید اهل سنت با استفاده از آنان نیازهای خودشان را برطرف بکنند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی با اشاره به دیداری که با شیخ الازهر داشته است، تأکید کرد: شیخ الازهر در دیداری که با هم داشتیم، گفت» «کتاب فلسفتنا و اقتصادنا شهید محمدباقر صدر بسیار کتاب عالی است که از آن بهره بردیم».
وی ادامه داد: بزرگانی از اهل سنت کتابهایی در فلسفه نوشته اند که ما باید از آنان استفاده کنیم، همچنین کتابهایی در بخش اخلاق و عرفان، ادبیات عرب و تاریخ اسلام که علمای شیعه و سنی نوشته اند باید بهرهبرداری بشود.
مسئول دفتر امور اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه کشور عنوان کرد: این وحدت، تقریب علمی است، دانشی را که حوزههای شیعه و سنی دارند در اختیار یکدیگر قرار دهند و با برگزاری همایشهای مشترک علمی، درباره اقتصاد اسلامی، اقتصاددانان حوزه شیعه و سنی با مطرح کردن تفکرات سعی در حل مشکلات برآیند و در برابر نظام سیاسی اسلامی اجلاسهای علمی مشترک بگذارند و راجع به انسانسازی اسلامی نشست مشترک بگذارند .
حجتالاسلام والمسلمین زمانی، وحدت و انسجام بین شیعه و سنی را در گذشته پررنگتر دانست و تصریح کرد: حوزههای مشترک در گذشته پررنگتر بوده است بهگونهای که حضور طلاب اهل سنت در حوزههای اهل تشیع و بلعکس برای فراگیری دانش با هم همکاری میکردند، البته با توجه به ضوابط که ملاحظات مذهبی طرفین بشود.
مسئول دبیرخانه دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری ادامه داد: شیخ طوسی میگوید من از اساتید اهل سنتم تقدیر میکنم و در طول زندگی ایشان میبینیم که علمای اهل سنت از شاگردان ایشان بودند.
مسئول دفتر امور اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه کشور با اشاره به تبیین کتابهای مشترک گفت: کتابهایی در رابطه با اقتصاد اسلامی نوشته بشود و دو عالم اقتصاددان شیعه و سنی باهم تدوین کنند و امضا کنند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی با بیان اینکه دروسی برای تدریس وحدت در حوزه نگاشته شود، خاطرنشان کرد: اضافه کردن مواد درسی مثل درس وحدت و تقریب برای اینکه شاهد تربیت طلبههای تند در حوزههای شیعه و اهل سنت نباشیم، ضروری است.
مسئول دبیرخانه دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری ادامه داد: در برخی از حوزههای اهل سنت طلبههای تند، ضد شیعه و بلعکس تربیت میشوند که موانعی در راه گسترش اسلام و وحدت خواهند بود.
مسئول دفتر امور اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه کشور، شرط جهانی کردن انقلاب اسلامی را وحدت جامعه دانست و تأکید کرد: اگر بخواهیم انقلاب اسلامی ایران در جهان حضور موفقی داشته باشد، شرطش داشتن وحدت است و درگیری شیعه و سنی با یکدیگر زمینه تحقق نیافتن آرمانهای بینالمللی انقلاب در جهان است.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی در پایان گفت: ما در دنیا با کسی جنگ نداریم، بلکه تنها به دنبال گسترش آرمانهای فرهنگی اسلام برای عرضه به تمام مردم جهان هستیم.
انتهای پیام/ن