یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
فاطمه محدثه

حوزه/ نشست پژوهشی «نقش طلاب در بصیرت افزایی خانواده‌ها برای مطالبه‌گری فرهنگ دینی»، با حضور کارکنان، اساتید و طلاب، در مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه محدثه (س) اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، خانم مرضیه حسینی، در  نشست پژوهشی با موضوع «نقش طلاب در بصیرت افزایی خانواده‌ها برای مطالبه‌گری فرهنگ دینی»، در مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه محدثه(س) اصفهان، به نقش ویژه طلاب در تاثیر گذاری بر جامعه اشاره کرد و گفت: طلاب باید به وظیفه ی خود عمل کنند و برای تغییر جامعه، ابتدا خود را تغییر دهند تا با رشد دین و معنویات در جامعه، جلوی جاه‌طلبی ها گرفته شود.

آرزو کوهستانی، طلبه پایه چهارم نیز در این نشست راهکاری پیرامون نقش بصیرت افزایی طلاب ارائه داد و بیان کرد: برای تاثیرگذاری بیشتر باید راه ارتباط با نسل امروز را یاد گرفت و بدانیم چگونه با جوان و نوجوان ارتباط برقرار کنیم و نباید تعصبات را به عنوان فرهنگ اسلامی به آنان القا کرد و عامل بودن گوینده، برای تاثیرگذاری بر مخاطب، موثر است.

الهه جدیدیان مبلغ و استاد حوزه هم به اهمیت فرزندپروری پرداخت و اظهار داشت: پایه‌های اعتقادی فرزند در خانواده شکل می گیرد و برای شکل گیری شالوده اعتقادی فرزند، مادر باید قبل از بارداری، مراقبت هایی را در زمینه طهارت روح و جسم خود رعایت کند و پس از تولد فرزند، سعی نماید کودک را با محیط‌هایی که بر پایه فرهنگ دینی بنا شده، آشنا کند تا با حضور در این مکان ها، زمینه رشد اعتقادی او فراهم شود.

وی ادامه داد: طلبه باید مردم را با حقیقت دین  یعنی قرآن و عترت آشنا کند و تنها به یکی از آن ها اکتفا نکند و تمام توان خود را برای فراگیری تکنولوژی و فضای مجازی به کار گیرد، تا بتواند در جامعه‌ای که تهاجم فرهنگی بیداد می‌کند، به مقابله برخیزد.

نفیسه مقدسی طلبه پایه دوم نیز عنوان کرد: نباید نگاه صرفا بدبینانه به فرهنگ غرب داشت بلکه می توان برخی از مفاهیم آن که مطابق اسلام است، در جهت رشد معنویات استفاده نمود؛ ولی زهره صائبی استاد حوزه،  در پاسخ به این طلبه بیان داشت: فرهنگ غرب از پایه و بنیان با اسلام تعارض دارد چون انسان محور است و ما باید به فرهنگ غنی خود تکیه کنیم.

زینب نخودیان طلبه پایه سوم هم در این نشست، بزرگترین مشکل مذهبی‌ها را بخش بخش کردن دین و پایبند نبودن به مسائل مسلم دینی و اعتقادی دانست و بیان داشت: همین مسئله باعث شده قشر مذهبی در برابر شبهات کم آورده و سلیقه‌ای عمل ‌کنند و اباحه‌گری در جامعه رواج پیدا کند.

وی افزود: بعضی از مردم عملکرد حکومت و دولت را ملاک ایمان و دینداری، قرار می دهند و با کل دین مخالفت می‌کنند و ما باید براساس روایت «هل الدین الا الحب و البغض»، جهت گیری های آنان را معنا دهیم. هم چنین بر اساس آیه شریفه «وانذر عشیرتک الاقربین» هر طلبه باید آشنایانش را از معارف دین و تهاجمات فرهنگی آگاه کند.

زهرا یاریان مبلغ و استاد حوزه در پایان، به جمع بندی مطالب پرداخت و گفت: ما باید ابتدا از خودمان شروع کنیم. امام معصوم علیه السلام فرمودند: اگر مردم محاسن کلام ما را می‌دانستند، حتما جذب ما می‌شدند. پس وظیفه اصلی طلبه، آشنا کردن  جامعه با امام غایب از دریچه‌ی آیات و روایات است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • استاد IR ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۰
    0 0
    زهرا یاریان اول خودش عمل کنه...