به گزارش خبرگزاری «حوزه» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی khamenei.ir، مسئله حجاب در مدارس دخترانه از ماجراهایی است که تقریبا پایانی نداشته و هر روز در نقطه ای از مدرسه نقل بحث بچه ها است.
دکتر امیرحسین بانکیپور متخصص و نویسنده ای است که هم کتاب هایش رنگ و بوی بحث حجاب و حیا را دارد و هم مخاطبش در این کتاب ها جوانان و نوجوانان هستند. با او همصحبت شدیم تا برایمان بگوید چگونه با حفظ ارتباط و دوستی با بچهها هم مبلغ خوبی برای حجاب باشیم و هم دستمان در مباحث پر و پیمان باشد.
* گفتگو به شیوه سقراط
سؤال: همکلاسی هامان حجاب متفاوتی با ما دارند، چطور میتوانیم با آنها در این زمینه گپ بزنیم؟
پاسخ: به جای بحث بر روی تفاوت سبک حجاب و تقسیم بندی بچه ها بر این اساس، بهتر است روی نقاط مشترکی که همه دارید دست بگذارید. مثلا اینکه حیا خوب است یا بد است؟ مرحله بعد این است که در مورد مظاهر حیا با هم صحبت کنید، چگونه معلوم می شود که یک نفر صفت پسندیده ای مثل حیا را دارد؟ اصلا حیا در دختران بیشتر است یا در پسران؟ ایرانی ها با حیاتر هستند یا خارجی ها؟ از مسائل اعتقادی مثل حیا شروع کنید تا به حجاب برسید. همین ها برای دانش آموزانی که زمینه ی مناسبی داشته باشند کافی است و با این بحث ها تلنگر لازم را زده و پیامتان را منتقل کرده اید. همه ما عاشق امام زمان مان هستیم، دوست داریم ایشان را ببینیم و همین موضوع هم اتفاقا خیلی اوقات در میان دانشآموزان مطرح می شود. خوب است یک بار که این بحث در جریان بود از هم کلاسی هایتان بپرسید اگر امروز خبر بدهند که شما توفیق یافته اید خدمت امام زمان (عج) بروید، ترجیح می دهید با چه تیپی بروید؟ کدام لباس هاتان را انتخاب خواهید کرد و با چه شکل و ظاهری خدمتشان می رسید؟ راه دیگر هم این است که از مشکلات دختران در سطح جامعه شروع کنید، مثلا اینکه علت ایجاد مزاحمت ها برای دختران چیست؟ چه کنیم که کمتر مورد مزاحمت قرار بگیریم؟ چه کنیم تا در فعالیت های اجتماعی توانایی ها و انسانیت مان بیشتر از ظاهرمان دیده شود؟ این نوع بحث کردن، شیوه سقراط است. او مستقیم وارد موضع گیری نمی شد. سوالاتی طرح می کرد که فرد مقابل آرام آرام خودش به همان پاسخهای مورد نظر سقراط می رسید.