یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
 حجت الاسلام والمسلمین سید صمصام الدین قوامی

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین قوامی گفت: امام خمینی(ره) بعد از پیروزی در درون خود، مترصد یک انقلاب در بیرون می شود و وقتی وارد سیاست می شود، می بیند در کشور جنود شیطان حاکم است و شاه نماد جنود جهل بود و امام می خواستند جنود عقل در این سرزمین حاکم شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید صمصام الدین قوامی، در ادامه سلسله همایش «انقلاب فاطمی» که در مسجد امام خمینی(ره) بازار تهران برگزار شد، با گرامی داشت چهلمین فجر انقلاب اسلامی، گفت: 22 بهمن روز پیروزی جنود عقل بر جنود جهل است. امام فجر آفرین و انقلاب آفرین قبل از چهل سالگی شان با الهام از استادشان مرحوم آیت الله شاه آبادی کتاب های اخلاقی و عرفانی نگاشت. یکی از این کتاب ها شرح حدیث جنود عقل و جهل است.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی افزود: پایه های معرفتی امام برای این انقلاب بزرگ در دوران جوانی شکل گرفت و در حالی که تنها 27 سال داشت شرح دعای سحر را نوشت که بسیار ادبیات فنی و دقیقی داشت. و در چهل سالگی نیز کتاب سنگین مصباح الهدایه الی الخلافه والولایه را نوشت و با این کتاب کم کم وارد سیاست شد.

امام جمعه پردیسان قم، اظهار داشت: حضرت امام وقتی که پایه های معرفتی، بصیرتی و عرفانی خود را محکم کرد وارد فضای سیاسی شد. یکی از کتاب های مهم امام شرح حدیث جنود عقل و جهل بود که در جلد یک کافی است. به گزارش امام صادق(علیه السلام) خداوند عقل را از آب شیرین و در سایه عرش به عنوان یک مخلوق خوب آفرید و تابع شرع شد و جهل را از آب شور آفرید.

وی ادامه داد: خداوند به عقل 75 جُند عطا کرد که وزیر و سرلشکرش «خیر» است و به جهل 75 جُند داد و سرلشکرش «شر» شد. امام راحل در شرح حدیث اول کتاب اربعین که حدیث جهاد اکبر است می فرماید؛ در این ممکلت انسان، دو سپاه رحمانی و شیطانی در مقابل هم قرار گرفته اند و هر دو آرایش نظامی قوی دارند و هر کدام می خواهد آن یکی را ساقط و خود را حاکم کنند. بعد امام می فرماید اگر جنود رحمانی حاکم شود در واقع عقل حاکم شده است و به تبع آن 75 فضیلت نصیب انسان می شود.

حجت الاسلام والمسلمین قوامی افزود: حال چنانچه جنود شیطانی حاکم شود در واقع شر حاکم شده است و 75 رذیله اخلاقی در وجود انسان نهادینه می شود. و امام وقتی در چهل سالگی این کتاب ها را نوشت در واقع درون خود و انقلاب انفسی خود را حل کرده است و راه های مقابله جنود عقل بر جنود جهل در مملکت انسان را در کتابش به خوبی تبیین می کند.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تصریح کرد: امام در کتاب جنود عقل و جهل می فرماید؛ مملکت انسان دارای سه قوه است! خب! این نگاه امام در دید حکومتی و مدیریتی هم دیده می شود چنانچه در کشور بیرون هم سه قوه وجود دارد! این سه قوه انسان شامل قوه غضبیه، قوه شهویه و قوه ناطقه یا واهمه؛ حال اگر عقل حاکم شد؛ این سه قوه جمهوری انسان و نفس، در اختیار عقل قرار می گیرد و اگر جنود جهل بر مملکت انسان حاکم شوند همچون ابوجهل، نظام درونی و بیرونی نظام جاهلیت خواهد بود.

امام جمعه پردیسان قم، افزود: در مملکت انسان جنود عقل و جهل دائما در حال مبارزه هستند تا در نهایت یکی آن دیگری را ساقط کند. امام خمینی بعد از پیروزی در درون خود با همین فرهنگ مترصد یک انقلاب در بیرون می شود و وارد سیاست می شود و می بیند در کشور جنود شیطان حاکم است و شاه نماد جنود جهل است و امام تمایل داشت جنود عقل در این سرزمین حاکم شود.

وی تصریح کرد: امام خمینی، سید حسن مدرس را رصد می کرد؛ لذا مدرس چهل سال اول امام آیت الله شاه آبادی بود و مدرس سیاسی شان شهید مدرس بود. کسی که روح خدا است و توانسته جنود عقل خود را بر جنود جهلش مسلط کند حالا آمده و می گوید باید در این سرزمین نیز جنود عقل حاکم شود و جنود جهل باید از این مملکت برود.

حجت الاسلام والمسلمین قوامی در پایان با بیان این که یکی از مصادیق جنود عقل، اطاعت از امام معصوم است، گفت: امام خمینی با تبعیت از مکتب ائمه اطهار(علیهم الاسلام) همه سختی ها را به جان خرید، و هر گونه هزینه ای که لازم بود داد زیرا او یقین داشت که در این سرزمین با وجود جوانان مومن و انقلابی جنود عقل بر جنود جهل پیروز خواهد شد و این مهم در روز 22 بهمن به حقیقت پیوست. 313/42

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha