یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت‌الاسلام امیر ابراهیم‌زاده

حوزه/ رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی رسالت دانشگاهیان در ارتباط با تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تبریز، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد واحد آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام امیر ابراهیم‌زاده روز گذشته (سه‌شنبه) در نخستین نشست دانشگاهی تبیین بیانیه گام دوم انقلاب ابلاغی مقام معظم رهبری در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: خداوند را شاکریم که توفیق داد عزیزان دانشگاهی‌ دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در گام نخست برای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، دور هم جمع شوند. از هم‌اندیشی، هم‌افزایی و مهارت‌افزایی استادان سپاسگزاری کرده و امیدوارم این جلسه، مایه خیر و برکت و تمهید مقدمات برای عملی‌سازی و کاربردی‌سازی محتوای بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب باشد.

وی، قدم برداشتن در مسیر عملی‌کردن اهداف بیانیه را جزء وظایف و واجبات دانست و اظهار کرد: آنچه مهم است  اینکه ما جمع نشده‌ایم که صرفاً بیانیه را قرائت کنیم. به هیچ عنوان نباید بیانیه گام دوم انقلاب حالت تشریفاتی و تبلیغاتی داشته باشد بلکه  باید در سراسر میهن اسلامی عملی شود.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: هدف از برگزاری این نشست، بررسی ابعاد بیانیه در راستای کاربردی‌کردن آن در دانشگاه‌ها و هم‌اندیشی درباره رسالت دانشگاه و وظیفه دانشگاهیان برای نیل به تحقق اهداف آن است. رؤسای واحدهای دانشگاهی همه از چهره‌های فرهنگی دانشگاه هستند و به یقین یاری خواهند کرد که این مقوله به سرمنزل مقصود رهنمون شود.

ابراهیم‌زاده، موضوعاتی را که با رسالت دانشگاه‌ها مرتبط است برشمرد و گفت: مهم‌ترین وظیفه دانشگاه، تربیت نیروی متعهد و متخصص است؛ بنابراین وظیفه دارد در راستای تقویت و تبیین مفهوم استقلال و آزادی برای قشر جوان، مقابل بیگانگان و حتی هر مقوله‌ای که داخل کشور منجر به خدشه‌دار شدن استقلال شود، تلاش کند.

استاد حوزه و دانشگاه به مرزبندی با دشمن اشاره کرد و گفت: استادان و دانشجویان همه باید از مرزبندی با دشمن، اخذ مواضع در داخل و خارج دانشگاه آگاه باشند. استراتژی این موضوع می‌تواند به‌صورت صریح از بیانیه استخراج شود.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: موضع دیگر، تبیین سبک زندگی اسلامی در زندگی خوابگاهی و دانشجویی است. قطعاً ترویج این فرهنگ با همکاری و همیاری مسئولان میسر خواهد شد.

ابراهیم‌زاده بر شناسایی ظرفیت‌های منطقه تأکید کرد و ادامه داد: ظرفیت‌های درون‌‌دانشگاهی و برون‌دانشگاهی نقاط قوت و فرصت و ظرفیت‌های منفی تهدید محسوب می‌شوند، بنابراین باید آنها را شناسایی و از نقاط قوت در پیشرفت و تحقق اهداف دانشگاه بهره بگیریم و از  آسیب‌رسانی به بدنه دانشگاه جلوگیری کنیم.

وی گفت: به‌کارگیری و استفاده از نیروها و مدیران جوان و میدان‌دادن به دانشجویان انقلابی متعهد و متدین از دیگر تأکیدات مقام معظم رهبری است، هرچند با ذائقه ما سازگاری نداشته باشد، دانشگاه می‌تواند در این مقوله پیشقدم باشد.

استاد حوزه و دانشگاه به گسترش فضای امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده اشاره کرد و افزود: رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، منصوب مقام معظم رهبری است. در دانشگاه‌ها توسط بعضی از استادان آگاهانه یا ناآگاهانه فضای ناامیدی در کلاس‌ها ایجاد می‌شود؛ باید مسئولان با برنامه‌ریزی، استادان را توجیه  کرده و اقدام عاجل انجام دهند. در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته نیست که احدی از استادان یا هرکس دیگر خدای‌ناکرده علیه مقدسات اسلام و نظام و قانونی اساسی و خطوط قرمز نظام در سر کلاس‌ها به تخریب و انحراف جوانان پاک‌طینت و آینده‌ساز نظام اسلامی مطلبی بر زبان جاری کند.

موانع پیشرفت علمی برطرف شود

ابراهیم‌زاده تصریح کرد: از دیگر فرمایش‌های مقام معظم رهبری جهاد علمی و تلاش و پژوهش شبانه‌روزی است، در باب علمی همه عواملی که مانع  پیشرفت علمی می‌شود باید برطرف شود و افرادی که در مباحث علمی پیشرو هستند، تلاش کنند این کشتی را به سرمنزل مقصود برسانند.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی تأکید کرد: گسترش فرهنگ، وجدان اخلاقی و ارزش‌های معنوی از دیگر اموری است که باید با برنامه‌ریزی منسجم توسط مسئولان فرهنگی و دانشجویی و سایر حوزه‌ها هرچه بهتر از گذشته انجام گیرد. رؤسای دانشگاه‌ها موظفند با برقراری ارتباط با مسئولان تشکل‌های استادان و دانشجویان وضعیت موجود را بررسی و شناسایی و به جایگاه مطلوب  فرهنگی ارتقا دهند. 

وی گفت: گسترش شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان از دیگر موضوعات بیانیه گام دوم است.  درون‌زا و برون‌زاکردن اقتصاد باید با استفاده از ظرفیت‌ها انجام گیرد؛ بنابراین مسئولان دانشگاه‌ها و دست‌اندرکاران در این زمینه باید بیش از گذشته و مضاعف فعالیت خود را ادامه دهند.

ابراهیم‌زاده تصریح کرد: موضوع دیگر تلاش در برقراری عدالت و مبارزه با فساد و گسترش فرهنگ آن بین جوانان و دانشجویان است. انتظار می‌رود مسئولان دانشگاه به مفسدان اقتصادی، فرهنگی و سیاسی که برای سیاه نشان دادن چهره نظام و عملکرد آن تلاش می‌کنند، تذکر دهند و در صورت تکرار برخورد کرده و در راستای رفع این موانع برنامه‌ریزی کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha