به گزارش خبرگزاری حوزه حجتالاسلام والمسلمین زمانی معاون بینالملل حوزه عصر امروز در ابتدای نشست مشترک رییس و اعضای انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم با دو تن از اندیشمندان مسیحی لبنانی گفت: یکی از خلاءهای جدی در حوزه علمیه قم به ارتباط حوزویان، فضلا، انجمنها و موسسات تخصصی حوزه علمیه با مراکز و شخصیتهای علمی و دینی دنیا برمیگردد به طوری که ارتباط کنونی بسیار اندک و کمتر از ظرفیت موجود در حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: صدها موسسه اسلامی در کشورهای اسلامی و غیراسلامی داریم و نیز موسسات فراوان، غیراسلامی داریم که در موضوعات اسلامی فعالیت میکنند و لازم است که حوزه علمیه، حداقل با بخشی از آنها ارتباط داشته باشد تنها در آمریکا حدود 300 مرکز اسلامی پژوهی وجود دارد که ما با قریب به اتفاق آنها ارتباط نداریم در حالی که میتوانیم داد و ستد علمی داشته باشیم.
معاون بینالملل حوزههای علمیه به 4 گروه مخاطب جهانی برای حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: اولین گروه شیعیاناند که 400 میلیون نفر از مردم جهان را تشکیل میدهند حال باید پرسید که آیا حوزه علمیه شرعاً متکفل نیازهای فرهنگی و دینی آنها نیست؟
وی پیشنهاد دارد: شایسته است که یکی از اعضای هیأت مدیره در انجمنهای علمی حوزه علمیه قم متصدی بخش بینالملل شود تا همکاری با موسسات و شخصیتهای خارج از کشور دنبال شود به ویژه اینکه دهها نهاد بینالمللی در داخل همچون معاونت بینالملل حوزههای علمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهلبیت، جامعة المصطفی و سایر نهادها، سرمایهای هستند که در هر کدام در حد توانشان میتوانند حلقه رابط بین حوزه علمیه قم و موسسات در نقاط مختلف جهان باشند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی دومین گروه مخاطب برای حوزه علمیه امت اسلامی و پیروان سایر مذاهب اسلامی دانست که بیش از 2 میلیارد نفر را در خود جای داده است و ظرفیتهای فراوانی برای ارتباط در این زمینه وجود دارد.
وی در همین زمینه گفته: بسیاری از موسسات در جهان اسلام آماده استفاده از دستاوردهای علمی حوزه هستند به عنوان مثال هنگامی که بخشی از دستاوردهای حوزه را به رییس دانشگاه الازهر دادم، ایشان به صراحت گفت که ما در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی نیازمند دستاوردهای حوزه علمیه قم هستیم.
وی در ادامه به سومین گروه مخاطب جهانی پرداخت و بیان داشت: پیروان سایر ادیان آسمانی در این گروه جای میگیرند که تعداد قابل توجهی به طوری که5/2 میلیارد مسیحی در دنیا زندگی میکنند و ما نسبت به این تعداد وظیفه داریم زیرا قرآن کریم از یک سو نسبت به این مسئله به آن حضرت امر میکند و از سوی دیگر روایت داریم که العلماء ورثة الانبیاء بنابراین این وظیفه بر عهده علما و حوزه علمیه است.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی آخرین و چهارمین گروه را جمع بشریت که تابع ادیان آسمانی نیستند معرفی کرد و گفت: 3 میلیارد انسان در این گروه قرار دارند که نیازمند فرهنگ دینی و اسلامی ما هستند و حال باید این مسئولان را قبل از هر کس از خودمان بپرسیم که ما برای اینها چه کردهایم؟
وی در پایان برپایی اجلاسهای بینالمللی در ایران را فرصتی مناسب برای آغاز تعامل با اندیشمندان جهان و موسسات خارج از کشور است.