یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
آیت‌الله جوادی آملی

معاون پژوهش حوزه های علمیه زمان برگزاری پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه را 10 بهمن ماه اعلام کرد و گفت: در این همایش از حضرت آیت الله جوادی آملی به صورت ویژه تجلیل می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی عماد، صبح امروز در نشست خبری پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه، با اعلم این خبر گفت: همایش کتاب سال حوزه از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور است که هر سال در حوزه برگزار می شود.

وی افزود: جشنواره پانزدهم کتاب سال حوزه، امسال در 17 گروه علمی برگزار می شود و نخبگان آموزشی و علمی حوزه آثار خود را در این رشته ها عرضه کرده اند.

معاون پژوهش حوزه های علمیه یادآورشد: امسال 778 اثر از نویسندگان حوزوی به دبیرخانه همایش پانزدهم ارسال شده است که از این تعداد 706 اثر در قالب کتاب و مابقی، پایان نامه های سطح 4 هستند.

وی افزود: این جشنواره نسبت به سال قبل با کاهش 19درصدی آثار مواجه بود که دلیل آن نیز کیفی شدن آثار و پرهیز از ارسال آثار کم کیفیت و عامل دوم اقتصاد نشر است که با مشکلاتی مواجه شده است که در این دو زمینه نیز باید هم ناشران و هم حاکمیت کشور هم با ارسال کتب و هم با حمایت از ناشران نسبت به تقویت این جایگاه فعالانه کوشش کنند.

حجت الاسلام والمسلمین عماد با اعلام زمان برگزاری همایش پانزدهم کتاب سال حوزه، گفت: این همایش روز پنجشنبه، دهم بهمن ماه با سخنرانی آیت الله العظمی جوادی آملی و تجلیل از معظم له و برگزیدگان، در مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم برگزار می شود.

*نخبگان علمی حمایت جدی می شوند

معاون پژوهش حوزه های علمیه با اشاره به اهمیت جهانی شدن آثار حوزه بیان کرد: از جمله رسالت های حوزه، حمایت از نخبگان علمی است که در این زمینه 5گروه نخبگانی، برای نخبگان حوزه تعریف شده است که شامل نخبگان آموزشی، تبلیغی، تهذیبی، مدیریتی و فرهنگی است که استانهای کشور بر اساس ملاکهای ارایه شده نخبگان استانی خود را پس از مصاحبه به مرکز نخبگان حوزه معرفی میکنند.

وی تصریح کرد: تعریف نخبه در حوزه، بالاتر از تعریف استعداد درخشان که تا سن 34سال است می باشد در این تعریف، نخبگان با احراز یک سری صلاحیت‏ها از جمله تاثیرگذاری بنیادین در عرصههای یاد شده در دایره حمایتی حوزه قرار می‏گیرند؛ شناسایی و معرفی نخبگان نیز از 10مهر امسال آغاز شده است و 18 استان نیز در این زمینه نخبگان خود را معرفی کردهاند.

حجت الاسلام والمسلمین عماد بیان داشت: کتب حوزوی باید با ادبیات رایج مردم و حوزه بین‏الملل، همخوانی داشته باشد تا بیشترین استفاده از این آثار صورت گیرد؛ زیرا بیشتر آثار تولید شده در حوزه،برای فضای سرزمینی ایران تعریف شده است و کمتر شاهد حضور کتب فاخر حوزوی در عرصه بین‏الملل هستیم.

وی افزود: کتب حوزوی به خصوص کتبی که با رویکرد جمهوری اسلامی و تمدن اسلامی است،باید در عرصه جهانی به نمایندگی از حوزه قم و جمهوری اسلامی منشتر شود.

ترجمهها با زبان جهانی همخوانی ندارند

معاون پژوهش حوزه های علمیه گفت: ضعف در ترجمه از مهمترین معضلات در این عرصه است؛ متاسفانه این ترجمهها با زبان جهانی همخوانی زیادی ندارد و متاسفانه کتب فاخری چون شهید مطهری نیز به دلیل ضعف در ترجمه، آنگونه که شایسته است در جامعه اسلامی بازتاب نداشته است.

*پژوهش در عرصه بینالملل تدوین شده است

حجت الاسلام والمسلمین عماد یکی از مطالبات بسیار جدی رهبر انقلاب اسلامی را حضور کتب فاخر حوزوی در عرصههای جهانی دانست و عنوان کرد: در سال جاری با همین رویکرد و هدف سندی برای پژوهش در عرصه بینالملل با همکاری معاونت بینالملل و پژوهش حوزه تدوین شده است و پس از بحث‏های کارشناسی برای تصویب به شورای عالی حوزه‏های علمیه منتقل شده است که در این سند، 50 اقدام عملی و علمی برای توسعه و رونق گرفتن نشر بین‏المللی حوزه تعریف شده است.

وی افزود: از دیگر فعالیت هایی که در این حوزه انجام شده است، می توان به تفاهم نامه معاونت پژوهش و معاونت بین‏الملل حوزه اشاره کرد؛ در این زمینه این تفاهم بین این دو نهاد با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منعقد شده است که کتابچههای علمی وفرهنگی در زمینه‏های بنیادین اعتقادی به جوامع هدف در سراسر دنیا ارسال شود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha