به گزارش خبرگزاری حوزه، انتشار آخرین کتاب رضا امیرخانی، نویسنده محبوب و نام آشنای کشورمان در قالب سفرنامه به کره شمالی و با عنوان "نیم دانگ پیونگ یانگ" خبر خوبی برای علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی آن هم در این اوضاع نگران کننده ی کرونایی است.
امیرخانی در نوشته ای در خصوص این که چرا در چنین ایامی این کتاب سفرنامه ای را وارد بازار کتاب کرده، آورده است:
"نیمدانگ، چرا الان!؟
در روزگاری که مردم به مصیبتی سترگ گرفتارند، چرا باید کتاب منتشر کرد؟ تلاش خواهم کرد که موضوع را در نگاه خودم باز کنم.
پرروشن است که در این شرایط به توصیهی پزشکان گرد هم نمیآییم، پس کتاب هیچ مراسمی نخواهد داشت. در بهترین حالت بسیار امیدوارم که از درگاههای مجازی کتاب را بتوانیم بدون نیاز به تردد در خانه به دست مخاطب برسانیم؛ اگر نه در نزدیکترین کتابفروشی...
سالها پیش در شرمی مبهم اولین کتاب را برای اولین مخاطب پیگیر امضا کردم... و بعدتر مثل بسیاری از شرمهای نخستین، آن شرم فروریخت و در رسم امضا هم شرکت کردم، چرا که آن را فرصتی برای همنفسی با مخاطب میدانستم. حالا در این شرایط به طور طبیعی موضوع همنفسی هم منتفی است. به امضای اینترنتی هم به همین دلیل بیاعتقادم و آن را بلاوجه میدانم.
پس کتاب در سکوت متولد میشود.
قبلتر هر که سر در حساب و کتاب داشت، توصیه کرد که حالا وقت انتشار نیست. در این بلاروزگار که فروش کتاب نصف و کمتر از نصف شده است، باید دست به عصا حرکت کرد.
باید صبر کرد تا بازار رونق بگیرد و کتاب جان بگیرد. از آن سو نمیتوان رونمایی گرفت و مراسم گرفت و دانشگاه رفت و...
من اما به این نتیجه رسیدیم که کتاب منتشر شود به رغم نصیحت ناصحان… در روزگارِ خوشی صنعت نشر، میهمان سفرهی کتابفروشیها و خلوت مردم بودیم، حالا هم در ایام ناخوشی باید کنارشان باشیم… والا مبتکر مناسک نشر ۹۹ چه تفاوت دارد با محتکر ماسک اِن ۹۵!
اگر همین «نیمدانگ پیونگیانگ» بتواند فقط برای دقایقی خوانندهای را از هراسِ بیماری دور نگه دارد، من و ناشر سود خود را بردهایم..."
گفتنی است این کتاب که از سوی نشر افق به زیور طبع آراسته شده، شرح سفر متفاوت رضا امیرخانی به کره شمالی است که در سه فصل با عناوین «کیم چی»، «قاشقچی» و «چیطولی» منتشر شده است.
فصل اول کتاب یا «کیمچی» شرح سفر اول رضا امیرخانی به کره شمالی است. خردادماه ۹۷ او در پوشش مستندنویس و به پیشنهاد فرزاندان محمود دعایی (مدیر مسئول روزنامه اطلاعات) و با همراهی جمعی از اعضای حزب مؤتلفه اسلامی راهی پیونگیانگ میشود. این فصل شامل توصیف فضای جامعه، چارچوبها و قوانینی که مردم ناچار و گاه مشتاق به رعایت آنها هستند، عدم دسترسی به تکنولوژی روز دنیا، نبود فردیت و فضای امنیتی حاکم و همچنین کنجکاویهای نگارنده و تلاش او برای کشف نادیدهها و برقراری رابطه با مردم است.
فصل دوم یا «قاشقچی»، روایت حال و هوای امیرخانی بعد از بازگشت است. تهنشین شدن هیجانات و تحلیل عقلانی دیدهها و مقایسه حقایق با فیلمها و کتابهایی که درباره کره شمالی وجود دارد او را متقاعد میکند سفر دیگری به این کشور داشته باشد و با چشم دیگری زندگی در آن نقطه از جهان را ببیند. کشمکشها و تلاشهای او برای مجاب کردن کنسول کره شمالی برای صدور ویزا و البته چند خاطره پراکنده از سفرهایش محتوای این فصل را شامل میشود.
فصل سوم یا «چیطولی» هم روایت سفر دوم امیرخانی به کره شمالی است که بهمن ۹۷ آغاز میشود و موافقت حزب کارگر کره شمالی برای ارتباط نزدیکتر امیرخانی و همسفرانش با زندگی مردم عادی و مواجهه با مناسک تولد، ازدواج و مرگ جریانی متفاوتتر از سفر اول پیش میآورد. ملاقات با نویسندگان که در ادامه متوجه میشوند هیچکدام کتابی منتشر نکردهاند، بازدید از یک مدرسه و مواجهه با نقصهای آموزشی در آن سیستم، یک زایشگاه و مواجهه با کمبود امکانات وحشتناک پزشکی، یک مجتمع مسکونی و دکوراسیون داخلی منازل، فروشگاهها و تنوع محدود اجناس و شرح گفتگوها با دو سه نفر از اعضای حزب که برای همراهی با مسافران ایرانی تعیینشدهاند؛ بخشهایی از این فصل کتاب را تشکیل دادهاند.
۳۱۳/۸
نظر شما