حجت الاسلام روح الله فاطمی نسب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به این که یکی از نمونه های موفق برنامه های معارفی صدا و سیما، برنامه "سمت خدا" است، اظهار داشت: یکی از ویژگی های ممتاز سمت خدا این است که علاوه بر کارشناس مذهبی، همه عوامل و تیم تولید محتوا و سمت و سوی برنامه در خدمت هدف معنوی و مذهبی است و این که انصافاً دوستان، مخلصانه و برای رضای خدا کار می کنند و همین هم در ثمردهی کارشان مشهود بوده است.
وی افزود: البته در ذات رسانه، شهرت وجود دارد اما عوامل تولید "سمت خدا" نشان داده اند که حقیقتاً شهرت طلب نیستند بلکه با یک رویکرد هوشمندانه و بر اساس نگاه تکلیف مدارانه به فعالیت می پردازند، اما به مدد کار خوب و حرفه ای و اخلاصشان، در جذب مخاطب عام نیز در این سال ها توفیق قابل توجهی پیدا کرده اند به طوری که این برنامه را در بین برنامه های معارفی صدا و سیما، شاخص و ممتاز نموده است.
این مستندساز و فیلمساز حوزوی همچنین گفت: آن چه مهم است این که باید با نگاه هوشمندانه به تولید محتوای دینی و ارائه و انعکاس آن در قاب رسانه ملی پرداخت، کما این که برنامه سمت خدا این گونه بوده و حال آن که متاسفانه بعضاً رویکرد برخی برنامه ها، صرفاً آنتن پرکنی است که این یک آفت جدی برای صدا و سیما به شمار می رود.
وی بیان داشت: از سوی دیگر، کارشناس و مجری برنامه های معارفی باید با مطالعه بالا و تسلط لازم به ارائه محتوا در فرمی جذاب بپردازند به طوری که به نیازهای مخاطب در این عرصه توجه شده و بخشی هم به پاسخ به سوالات و دغدغه های مردمی اختصاص داده شود.
حجت الاسلام فاطمی نسب همچنین افزود: البته انصافاً برنامه های معارفی که در شبکه های صدا و سیما پخش می شود، بسیار خوب است اما باید روز به روز کیفیت آن ها ارتقا پیدا کند که در این باره نیاز به ناظرین و مشاورین امین در عرصه رسانه ای و دارای سواد بالای رسانه ای بیش از پیش احساس می شود.
وی خاطرنشان کرد: از سویی ما باید به مطالبات و منویات مقام معظم رهبری از رسانه ملی به خصوص در زمینه تولید و انتقال مفاهیم دینی به جامعه توجه جدی تری داشته باشیم و بنده با توجه به این که عنوان پایان نامه ام در دانشکده صدا و سیما، همین موضوع بوده، در این باره معتقدم که رهبر معظم انقلاب بر روی تخصص و تعهد عوامل تولید برنامه ها و همچنین غایت گرایی آن ها عنایت و تأکید خاصی دارند.
این کارشناس رسانه ای و فرهنگی در خاتمه گفت: اگر می خواهیم رسانه ملی به دانشگاه عمومی ملت تبدیل شود که امام و رهبری، شاخصه های آن را بیان داشته اند، به لحاظ کارکردی و تربیت عوامل باید مطابق با روش ها و منابع اسلامی رفتار کنیم و در این زمینه جدیت مضاعفی از خود نشان دهیم
۳۱۳/۸
نظر شما