بسته نجات فدرال رزرو بازار سهام را باد کرد
تحلیلگران معتقدند بسته نجات ۳ تریلیون دلاری فدرال رزرو در بحران کووید ۱۹ باعث حبابی شدن هر چه بیشتر بازارهای مالی آمریکا شده است. فدرالرزرو تمام عزم خود را جزم کرده است تا در بحران کووید ۱۹ با خرید بی حد و حساب اوراق قرضه، نقدینگی را بالا نگاه دارد. طبق جدیدترین آمارها بانک مرکزی آمریکا از فوریه تا کنون میزان دارایی اوراق قرضه خود را از ۴.۲ تریلیون دلار به ۷ تریلیون دلار رسانده است. این به معنای این است که فدرالرزرو برای خرید این حجم از اوراق ۲.۸ تریلیون دلار چاپ کرده و وارد بازارهای مالی آمریکا کرده است. اندرو برنر، سرپرست بخش درآمدهای ثابت شرکت ناتالاینس میگوید: کووید ۱۹ حالا رابطه معکوسی با بازارهای سهام دارد. هرچه شیوع کووید ۱۹ بدتر میشود بازارهای سهام به لطف مشوقهای فدرالرزرو عملکرد بهتری دارند. حباب بازار سهام که سرمایهگذاران در مورد آن هشدار میدهند به عملکرد فدرالرزرو برای به صفر رساندن نرخ بهره و تزریق شدید دلار به اقتصاد و از سوی دیگر ایجاد موجی از عرضههای اولیه سهام در بورسهای آمریکا مرتبط است. شرکتهای مختلف با بهرهگیری از شرایط کنونی و بالا بودن نقدینگی در نزد شهروندان آمریکایی سهام خود را با قیمت بالاتری عرضه میکنند.
کسری بودجه آمریکا رکورد زد
وزارت خزانهداری آمریکا شب گذشته اعلام کرد به دلیل تداوم مخارج سنگین اجرای بستههای کمک اقتصادی در بحران کرونا از یک سو و کاهش درآمدهای مالیاتی از سوی دیگر دولت فدرال آمریکا در ماه ژوئن شاهد رسیدن کسری بودجه به رقم 864 میلیارد دلار بوده است. در حالی شاهد چنین کسری بودجه بالایی قبل از پایان نیمه نخست سال در آمریکا هستیم که در زمان مشابه سال گذشته کسری بودجه دولت فدرال تک رقمی بود. با احتساب کسری بودجه ماه ژوئن کسری بودجه دولت فدرال از ابتدای سال تا کنون به مجموع 2.7 تریلیون دلار رسیده است. این در حالی است که بالاترین میزان کسری بودجه آمریکا در سال 2009 و با رقم 1.4 تریلیون دلار برای یک سال کامل بوده است. برخی کارشناسان بر این باورند که تا پایان سال مالی جاری کسری بودجه فدرال آمریکا به 3.8 تریلیون دلار افزایش خواهد یافت.
نفت به مدار صعود بازگشت
قیمت نفت که روزهای گذشته تحت تاثیر شیوع دوباره کرونا و تسهیل توافق کاهش تولید با کاهش قیمت همراه بود امروز با اعلام کاهش ذخیرهسازی نفت در آمریکا گران شد. قیمت نفت امروز با توجه به اخباری مبنی بر کاهش ذخیرهسازی نفت در آمریکا با صعود همراه شد. این در حالی است که همچنان گسترش دوباره کرونا در جهان باعث شده تا نگرانیها نسبت به بهبود تقاضا برای نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ بیشتر شود. از سوی دیگر امروز کشورهای عضو توافق کاهش تولید نفت، تصمیم خود را مبنی بر تسهیل این توافق و افزایش دو میلیون بشکهای تولید نسبت به سه ماه گذشته اعلام میکنند. با این حال، گزارش اوپک که نشان میداد توافق کاهش تولید از سوی اعضای این سازمان با تعهد بیشتری انجام شده، باعث تقویت قیمت نفت در بازار شد. با توجه به این عوامل، نفت برنت ۰.۴۷ درصد بالا رفت و ۴۳ دلار و ۱۰ سنت قیمت خورد. نفت شاخص آمریکا نیز با رشدی ۰.۴۷ سنتی، ۴۰ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه معامله شد. به نظر میرسد قیمت نفت در کانال ۴۰ دلاری تثبیت شده و اگر کشورها بتوانند در مهار کیروس کرونا موفق باشند میتوان امیدوار بود که با آغاز فصل سرد در نیمکره شمالی زمین، قیمتها تا ۵۰ دلار در هر بشکه بالا برود.
توییتر سرشناس ها هک شد
حسابهای توییتری الون ماسک، جف بزوس، بیل گیتس و باراک اوباما هک شد و هکرها از این اشخاص درخواست بیتکوین کردند.حسابهای کاربری باراک اوباما رییس جمهوری سابق آمریکا، جو بایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کانیه وست خواننده، ایلان ماسک بنیانگذار تسلا و جف بزوس موسس آمازون هک شده و به نظر میرسد این حمله هکری، بزرگترین هک در تاریخ شبکههای اجتماعی است. در حسابهای توییتری هکشده، با درج آدرس یک کیف پول بیتکوین، نوشته شده بود: امروز به خاطر کووید-۱۹ احساس بخشندگی می کنم. هر توییتی که به این آدرس ارسال کنید، ظرف نیم ساعت آینده دو برابر خواهد شد. گفته می شود چندصد نفر فریب این هک را خورده اند و بیش از ۱۰۰ هزار دلار به این حساب ریخته شده است. این توییتها چند دقیقه بعد از اینکه در این شبکه اجتماعی قرار گرفتند پاک شدند. توییتر از پست توییتهای بسیاری از حسابهای تاییدشده جلوگیری کرده و اعلام کرد در حال بررسی این موضوع است و این حسابها تا چند ساعت دیگر قادر به ارسال توییت خواهند بود.
برق کم مصرفها رایگان شد
سخنگوی صنعت برق: مشترکانی که نسبت به دوره مشابه سال گذشته انرژی برق کمتری مصرف کنند، پاداش میگیرند اما برق کم مصرفترینها، رایگان خواهد بود.مصطفی رجبی مشهدی با تشریح طرح های حمایتی و تشویقی دولت برای کاهش مصرف برق افزود: مشترکانی که در گروه «خوش مصرفها» قرار داشته و نسبت به دوره مشابه سال قبل انرژی برق کمتری استفاده کردهاند پاداش خوش مصرفی دریافت خواهند کرد. سخنگوی صنعت برق یادآور شد: متناسب با تعرفه هر منطقه، میزان مصرف مشترکان محاسبه شده و براساس آن پاداش لحاظ میشود که میزان آن در قبض برق به عنوان «خوش مصرفی» اعلام خواهد شد. رجبی مشهدی در باره کممصرفترینها گفت: مشترکانی که ۲۰۰ کیلو وات مصرف میکنند اگر این مصرف را به ۱۰۰ کیلووات کاهش دهند، از برق رایگان بهره مند میشوند. به گفته معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر، سال گذشته از ۲۹ میلیون مشترک برق در کشور، ۲۴ میلیون نفر جزو مشترکانی بودند که مصرف متعارف داشتند و ۳۰ درصد آنها یعنی هشت میلیون مشترک، مشمول پاداش خوشمصرفی شدند. سخنگوی صنعت برق افزود: پارسال ۱۰۶ میلیارد تومان به مشترکان یادشده پاداش داده شد و امسال نیز همین شیوه دنبال میشود. هفت درصد برای مشترکان متعارف و ۱۶درصد برای پر مصرف ها اعمال خواهد شد. وی همچنین از وجود پنج میلیون مشترک پرمصرف در کشور خبر داد و اظهارداشت: تعرفه پرمصرف ها امسال ۲۳ درصد افزایش یافته است و دو درصد از آنها نیز قیمت واقعی و تمام شده برق را میپردازند، زیرا مصرف بیش از حد دارند. معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر درباره افزایش تعرفهها هم گفت: پارسال هیات وزیران یک تعرفه ای را برای نخستین بار مصوب کرد که با تعرفه سالهای پیشتر دو تفاوت عمده داشت. سخنگوی صنعت برق، نقش بازدارندگی را یکی از تفاوت های این تعرفه برشمرد و خاطرنشان ساخت: همواره یک تعرفه پلکانی برای پرمصرف ها لحاظ می شد که براساس آن اگر افزایش مصرف داشته باشند، به ازای هر ۱۰۰ کیلو واتی که از الگوی مصرف بیشتر شود، قیمت برق دو برابر میشود. رجبی مشهدی ادامه داد: بر این اساس همواره به این مشترکان توصیه می شد که اگر یک پله مصرف را کمتر کنند قیمت برق آنها نزدیک به ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت و این موضوع سالهای سال ادامه داشت. وی افزود: اما تعرفه سال ۹۸ که برای نخستین بار اجرا شد تفکیک تعرفه برای مشترکان کم مصرف و پرمصرف را در برداشت به این معنا که آن بخش از مردم که مصرف متعادل براساس الگوی از پیش طراحی شده مصرف دارند مشمول هفت درصد افزایش تعرفه ها شدند. سخنگوی صنعت برق گفت: بخشی از مردم هم هستند که بیش از آن میزان متعارف، مصرف می کنند ولی نمیتوان قیمت واقعی برق را از آنها دریافت کرد. براین اساس این مشترکان مشمول ۱۶ درصد تعرفه بیشتر به همراه ۷ درصد افزایش برای مصرف کنندگان متعارف یا همان اکثریت جامعه می شوند. معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر به تحلیل رفتاری عملکرد این تعرفه ۲۳ درصدی در سال گذشته پرداخت و گفت: تحلیل ها نشان داد ۸۵ درصد مردم درحد متعارف، برق مصرف می کنند و فقط ۱۵ درصد از مشترکان هستند که مشمول ۲۳ درصد افزایش پر مصرفی می شوند. وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای تشویق مشترکان به کاهش مصرف افزود: مشترکان پر مصرف با بهکارگیری چند راهکار ساده که خیلی هم سخت گیرانه نیست میتوانند مصرف خود را به الگوی مصرف برسانند. رجبی مشهدی ادامه داد: امسال با اعمال این شیوه های ساده انتظار می رود ۹۰ درصد مشترکان مصرف منطبق با الگوی مصرف داشته باشند که تحقق آن وجه بازدارندگی تعرفه ها را نمایان خواهدساخت.
ارزها صعود نامحسوس را تجربه کردند
هر دلار آمریکا بدون تغییر نسبت به دیروز ۴۲ هزار ریال، هر پوند انگلیس با ۶۲ ریال کاهش در مقایسه با روز گذشته ۵۲ هزار و ۷۴۶ ریال و هر یورو با ۲۰ ریال افزایش ۴۷ هزار و ۹۰۹ ریال قیمتگذاری شد. در تابلوی بانک مرکزی، امروز هر فرانک سوییس ۴۴ هزار و ۴۲۴ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۶۲۰ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۵۰۹ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۴۳۴ ریال، روپیه هند ۵۵۹ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۶ هزار و ۴۱۶ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و ۱۴۹ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۲۷۰ ریال، دلار هنگ کنگ پنج هزار و ۴۱۸ ریال و هر ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال قیمتگذاری شد. همچنین هر دلار کانادا ۳۱ هزار و ۹۳ ریال، دلار نیوزیلند ۲۷ هزار و ۵۵۶ ریال، راند آفریقای جنوبی دو هزار و ۵۲۲ ریال، لیر ترکیه ۶ هزار و ۱۲۴ ریال، روبل روسیه ۵۹۳ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق سه هزار و ۵۲۵ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۳۶۵ ریال، هر ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۳ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۱۸۲ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۲۴ ریال، ده روپیه سریلانکا دو هزار و ۲۶۱ ریال، کیات میانمار (برمه) ۳۱ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۷۵۳ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت هزار و ۷۱۶ ریال و دینار لیبی ۳۰ هزار و ۱۵۰ ریال قیمت خورد. امروز هر یوان چین ۶ هزار و پنج ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۲ هزار و ۵۶۱ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۸۴۳ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۴ هزار و ۸۶۳ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۰ هزار و ۱۷۲ ریال، لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۷۱۳ ریال، یک هزار روپیه اندونزی دو هزار و ۸۷۷ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۵ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار و ۴۶۹ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۰ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۴ هزار و ۷۷۳ ریال، سومونی تاجیکستان چهار هزار و ۷۶ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا چهار هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۷۰ ریال ارزشگذاری شد.
غول انرژی نروژ برای بزرگترین مزرعه شناور انرژی بادی دست به کار شد
ایکوینور، غول انرژی نروژ، در نظر دارد بزرگترین مزرعه شناور انرژی بادی را در کرهجنوبی بسازد. قرار است در این مزرعه تا ۱۰۰ توربین نصب شود. این مزرعه شناور عظیم ۸۰۰ مگاواتی انرژی بادی در ۸۰ کیلومتری سواحل اولسان کرهجنوبی بنا خواهد شد و قرار است الکتریسیته خود را به کرهجنوبی منتقل کند. اریک هالند، سخنگوی رسانهای اکوینور، در مصاحبه با خبرگزاریها گفت: ما در نظر داریم ساختوساز این پروژه را در ۲۰۲۳ آغاز کنیم و احتمالاً تولید برق از ۲۰۲۶ آغاز خواهد شد. او گفت: کرهجنوبی پتانسیل قابلتوجهی دارد و فرصتهای جالبی در زمینه انرژی بادی دریایی ارائه میکند.
میلیاردرهای جهان درخواست افزایش مالیات دادند
هشتاد و سه تن از ثروتمندان جهان با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به دولتها، خواستار اخذ مالیات بیشتر از آنها برای تأمین بودجه نجات اقتصاد جهان از رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا شدند. در میان امضا کنندگان این نامه نام «آبیگل دیزنی»، وارث شرکت دیزنی و «جری گرینفیلد»، بنیانگذار بستنی بِن اَند جری همچنین «ریچارد کُرتیس»، فیلمساز و «سِر استفان تیندال»، دومین ثروتمند نیوزیلند به چشم میخورد. امضاکنندگان این نامه که آن را پیش از برگزاری نشست هفته جاری وزیران دارایی کشورهای عضو گروه بیست منتشر کردهاند، از سیاستمداران جهان خواستهاند برای رفع نابرابری در جهان فکری جدی و اقدامی فوری بکنند. در بخشی از این نامه آمده است: «ما نه پرستاریم و نه پزشک، راننده آمبولانس هم نیستیم که بتوانیم کاری برای بهبود بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ انجام دهیم. پیک تحویل مواد غذایی و یا مسئول چیدمان قفسه خوراکیهای یک سوپرمارکت هم نیستیم که از ما کاری برای کمک به مشکلات مردم بر بیاید. ما فقط پول داریم، پولی که در حال حاضر برای بهبود شرایط اقتصادی جهان به آن بسیار نیاز است.» هشتاد و سه ثروتمند جهان در ادامه نامه خود از دولتها خواستهاند تا با اخذ مالیات بیشتر از افراد بسیار ثروتمند، نسبت به تأمین بخشی از بودجه لازم برای احیای دوباره فعالیتهای اقتصادی و مقابله با رشد بیکاری و فقر اقدام کنند.
روسیه شیر گاز را بست
برخی منابع اعلام کردند که صادرات گاز روسیه به ترکیه با خط لوله بلو استریم از ماه مه متوقف شده است.سه منبع اعلام کردند که صادرات گاز روسیه به ترکیه با خط لوله بلو استریم که در ماه مه به دلیل تعمیرات متوقف شده بود، همچنان از سر گرفته نشده است، زیرا آنکارا در حال افزایش خرید الانجی و جایگزین کردن آن با منابع گازپروم است. روابط روسیه و ترکیه، یکی از بزرگترین مصرفکنندگان گاز طبیعی مسکو، در سالهای گذشته تیره و تار بوده است. از آنجا که قیمت گاز گازپروم چند برابر قیمت گاز طبیعی مایعشده (الانجی) است، به گفته تحلیلگران، واردات ترکیه از ایالات متحده آمریکا و دریافت گاز از طریق خط لولهای از جمهوری آذربایجان در حال افزایش است. یک منبع انرژی ترکیه و دو منبع انرژی روسیه در این باره گفتند: شرکت بوتاش ترکیه در ماه مه اعلام کرده بود عملیات تعمیر و نگهداری خط لوله بلو استریم از ۱۳ تا ۲۹ ماه مه انجام خواهد شد، اما راهاندازی دوباره این خط لوله تاریخ مشخصی ندارد. یک منبع روس گفت: در حالی که استفاده از بخشی از تنها یک خط لوله (ترک استریم) کافی است، نیازی به استفاده از دو خط لوله نیست. هماکنون یکی از دو خط لوله ترک استریم با ظرفیت سالانه ۱۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب بهکار گرفته میشود. گازپروم از اظهارنظر درباره زمان بازگشایی خط لوله بلواستریم خودداری و اعلام کرد: گازرسانی به ترکیه مطابق درخواست شرکتهای واردکننده انجام میشود. قراردادها براساس اصل بگیر یا بپرداز (take or pay) امضا میشوند.
آمریکا جایگزین نفت ونزوئلا را پیدا کرد
دادههای رفینیتیو ایکون نشان میدهد پس از اینکه آمریکا صادرات نفت ونزوئلا را تحریم کرد، واردات نفت خام خود از روسیه را در یک سال و نیم گذشته افزایش داده است. نفت خام سنگین ونزوئلا برای پردازش در پالایشگاههای پیچیده سواحل خلیج آمریکا مناسب است، اما تحریمها جریان نفت ونزوئلا به آمریکا را قطع کرده است. از سال گذشته که آمریکا تحریم نفت خام ونزوئلا را اعلام کرد، پالایشگاههای این کشور واردات نفت خام سوختی از روسیه را آغاز کردهاند. در سال ۲۰۱۹ واردات نفت آمریکا از روسیه به رکورد ۱۱ میلیون تن رسید که نسبت به واردات یک سال قبل ۲ برابر شده بود. در سال جاری و تا ماه ژوئن واردات نفت خام سوختی آمریکا از روسیه به ۵.۳ میلیون تن رسیده است و احتمالاً امسال هم رکورد واردات سال قبل تکرار خواهد شد. طبق دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا کل واردات نفت خام آمریکا از روسیه پس از مارس ۲۰۱۹ رو به افزایش بود و از ۳۶۱,۰۰۰ بشکه در روز در ماه مارس به ۵۶۶,۰۰۰ بشکه در روز در ماه آوریل رسید. این درست همزمان با کمپین فشار حداکثری آمریکا بر ونزوئلا بوده است.
قضیه شکر حل شد
قاسم نوده فراهانی در خصوص وضعیت عرضه شکر در بازار اظهار کرد: هم اکنون هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و تمام بنکداران به اندازه کافی در انبارهای خود شکر ذخیره دارند. وی افزود: واحدهای صنفی فعال در سطح شهرها از جمله قنادیها و سوپرمارکتها میتوانند با مراجعه به بازار و بنکداران نسبت به خرید شکر با قیمت روز به اندازه نیاز اقدام کنند. رئیس اتاق اصناف تهران بیان کرد: امروز هر کیلو شکر در بازار حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته میشود و نسبت به چند روز گذشته نیز بیش از ۴۰۰ تومان ارزان شده است. نوده فراهانی ادامه داد: چند روز گذشته شکر در بازار و واحدهای صنفی با کمبود نسبی مواجه شده بود، اما هم اکنون با عرضه جدید شکر به بازار و فروش بازاریها به واحدهای صنفی، شکر با قیمت مناسبی فروخته میشود. بر اساس این گزارش، چند روز گذشته برخی واحدهای صنفی در سطح شهر با کمبود شکر مواجه شده بودند و مغازه داران معتقد بودند که هیچ شکری در بازار و انبار بنکداران وجود ندارد، اما گویا عرضه اخیر شکر به بازار این مشکلات را بر طرف کرده است.
آمریکا تحریمهای جدیدی برای مسکو امضا کرد
وزارت خزانهداری آمریکا از تحریم ۳ شخص حقیقی و ۵ شرکت در ارتباط با آنچه تلاش روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا خواند، خبر داد.وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که نام 3 شخص حقیقی و دو شرکت روسی و همچنین 3 شرکت چینی که ادعا شده با یکی از اشخاص روسی تحتتحریم آمریکا مرتبط هستند، به فهرست اشخاص و نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانهداری آمریکا افزوده شده است. وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه خود مدعی شده است که این افراد و شرکتها در آنچه تلاش روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا خوانده شده و یا در مسائل مرتبط با مناقشات روسیه و اوکراین نقش داشتهاند. مقامات روسیه بارها ادعاهای مطرحشده از سوی طرف آمریکایی مبنی بر اینکه روسیه قصد دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دارد، بهشدت رد کردهاند. ماه گذشته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری روسی تاس خاطرنشان کرد: «ما همواره به همتایان آمریکایی خود تأکید کردهایم که مسکو هیچ وقت در امور داخلی آنها مداخله نکرده و نمی کنیم و آنها باید بالاخره به این واقعیت واقف شوند.» دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا از ابتدای دوران ریاست جمهوری خود بارها از سوی دموکراتها به ارتباط نزدیک با روسیه و تأثیر پذیرفتن از ولادیمیر پوتین متهم شده است. برخی مخالفان ترامپ ادعا میکنند که دولت روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات سال 2016 آمریکا مداخله کرده است؛ ادعایی که با وجود تحقیقات گسترده نهادهای مربوطه در آمریکا به رهبری «رابرت مولر» بازرس ویژه این پرونده هرگز به اثبات نرسید.
سقف ذخیره کارت سوخت تعیین شد
فاطمه کاهی با بیان اینکه در ابتدا سقف ذخیره کارت سوخت شش ماه تعیین شده بود، اظهار کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش ترددها، این زمان به ۹ ماه افزایش یافت. وی با تاکید بر اینکه اگر شخصی از ابتدای زمان سهمیهبندی ۲۴ آبان ۱۳۹۸ تاکنون از سهمیه کارت سوخت خود استفاده نکرده باشد، سهمیه ای به کارت سوخت آن اضافه نمیشود، تصریح کرد: سقف ذخیره ۵۴۰ لیتر تعیین شده و اگر فردی فقط ۳۰ لیتر از این میزان را استفاده کرده باشد تنها ۳۰ لیتر مرداد ماه به سهمیه آن شخص اختصاص داده میشود. سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی افزود: افراد به هیچ عنوان نگران سهمیه سوخت خود نباشند و عدد باقیمانده در کارت سوخت آنان محفوظ باقی میماند. طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، میزان سهمیه ماهانه برای خودروهای شخصی بنزینسوز ۶۰ لیتر، دوگانه سوز ۳۰ لیتر و موتورسیکلتها ۲۵ لیتر است.
برق مجددا دست به رکوردشکنی زد
میزان مصرف برق روز گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال که ۵۵ هزار و ۱۸۵ مگاوات بود رشد دو هزار و ۳۵۰ مگاواتی یافت. مصرف برق شبانه کشور اما در مقایسه با مصرف روزانه کمی کاهش یافته و به ۵۶ هزار و ۱۴۲مگاوات رسید. مصرف برق اما در بخش صنایع هم روندی کاهشی در پیش گرفت و به چهار هزار و ۹۰۱ مگاوات رسید. میزان ذخیره نیروگاه ها روز گذشته به یک هزار و سه مگاوات و میزان تولید برق از منابع تجدید پذیر هم به ۶ هزار و ۱۶۶ مگاوات رسید. استفاده از دور کند کولرهای آبی، تنظیم درجه کولرهای گازی برروی ۲۴درجه و استفاده حداکثری از نور خورشید راهکارهای ساده مدیریت مصرف برق به شمار میروند.
وزارت بهداشت فهرست کالاهای «تبلیغ ممنوع» را اعلام کرد
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: فرآورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف شامل انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع پیتزاهای دارای سوسیس و کالباس یا ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل(با روش غوطه وری درر روغن)، نوشیدنی ها و فرآورده های آنها شامل انواع نوشابه های گازدار قندی و غیر قندی، نوشابه های انرژی زا، انواع ماءالشعیر، انواع آبمیوه های گازدار و بدون گاز ۲۵ درصد، انواع نوشیدنی های یخی و پودرهای نوشیدنی فوری، مشمول کالاهای آسیب رسان به سلامت هستند و تبلیغ آنها ممنوع است. کیانوش جهانپور افزود: همچنین انواع روغن های خوراکی، انواع سس پر چرب مانند مایونز( با چربی بیش از ۳۰ درصد)، انواع فرآورده های سرخ شده مثل چیپس و غلات یا فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت، شیرینی های تر، فرآورده های کاکائویی، آب نبات، تافی، سیگار و محصولات دخانی، انواع کالاهای آرایشی شامل فرآورده های تاتو و طراحی پوست، انواع رژ لب، ریمل، کرم پودر، پنکیک،خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب،رنگ مو و ... نیز جزو کالاهای آسیب رسان به سلامت است و تبلیغات آنها به هر روش ممنوع است. رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: انواع فرآورده های برنزه کننده پوست، انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغر کننده، همچنین فرآورده های صاف کننده، فرکننده و کراتینه کننده مو، دیفنوکسیلات و داروهای با احتمال سوء مصرف مانند ترامادول،استامینوفن کدئین و انواع داروهای کدئین دار نیز مشمول کالاهای آسیب رسان به سلامت است و تبلیغ آنها در رسانه ها و بیلبوردهای محیط شهری ممنوع است. جهانپور تاکید کرد: طبق بند ج ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت موضوع ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه ها ممنوع است. وی افزود: بر اساس ماده ۴۸ قانون الحاق به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت هرگونه تولید و واردات و عرضه کالاها و خدمات آسیب رسان به سلامت و داروهای با احتمال سوءمصرف، مشمول عوارض خاص تحت عنوان عوارض سلامت هستند. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکید کرد: فهرست خدمات و اقدامات و کالاهای آسیب رسان به سلامت و داروهای با احتمال سوء مصرف توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و درصد عوارض (حداکثر ۱۰ درصد ارزش کالا) برای این کالاها در ابتدای هر سال توسط کارگروهی با مسئولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با عضویت وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تعیین و ابلاغ میشود. به گفته وی، ۱۰۰درصد مبلغ وصولی این عوارض پس از واریز به خزانه و مبادله موافقتنامه بهصورت درآمد - هزینه در اختیار دستگاههای اجرایی مربوطه قرار میگیرد.
لندن از ترس آمریکا هوآوی را کنار کرد
سخنگوی «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس در سخنانی اعلام کرد: دلیل تغییر موضع انگلیس درباره هوآوی نگرانی از تأثیر تحریم هایی است که آمریکا در ماه می آن ها را اعلام کرد. این مقام انگلیسی در این خصوص اضافه کرد: این تحریمها چیزی هستند که تا کنون نظیرش را ندیده ایم و موجب شد مرکز امنیت ملی سایبری (NCSC) ارزیابی خود را تغییر دهد. تحریم های آمریکا موجب می شوند ادامه تضمین امنیت استفاده از تجهیزات هوآوی از سوی NCSC در آینده غیرممکن شود. این درحالیست که «مت هنکاک» (Matt Hancock) وزیر بهداشت انگلیس ساعاتی پیش در سخنانی ادعای رئیسجمهور آمریکا در خصوص نقش وی در انصراف لندن از عقد قرارداد با شرکت چینی «هوآوی» را تکذیب کرده و گفته بود: همه ما دونالد ترامپ را میشناسیم، اینطور نیست؟ همه میتوانند ادعا کنند در این تصمیم دخیل بوده اند؛ اما این تصمیم بر اساس ارزیابی فنی مرکز امنیت ملی سایبری گرفته شد که چگونه میتوانیم بهترین کیفیت سیستمهای ۵G (نسل پنجم اینترنت) را در آینده داشته باشیم.
پاکستان میدان جدید نفت و گاز را کشف کرد
شرکت MOL پاکستان از کشف یک میدان نفتی جدید در منطقه کوهاک ایالت خیبر پختونخواه خبر داد و مدعی شد،ین کشف میتواند قواعد بازی را تغییر داده و وابستگی پاکستان به واردات حاملهای انرژی را کاهش دهد. بریسلاو گاسو، مدیر بخش اکتشاف و تولید شرکت MOL گفت: من با افتخار اعلام میکنم ما یک میدان جدید نفتی دیگر در پاکستان کشف کردهایم که فرصت افزایش تولید نفت این کشور را فراهم خواهد کرد. به گفته وی، کشف این میدان به نام مامیخل جنوبی یک به افزایش امنیت انرژی پاکستان و بالا رفتن توانایی این کشور در تولید بومی حاملهای انرژی منجر شد. MOL حدود 21 سال است که در پاکستان فعالیت داشته و تاکنون 13 میدان نفتی در این کشور اکتشاف کرده است. آمارها حاکی از آن است که در ماه مارس سال 2020 تولید نفت پاکستان 85 هزار بشکه در روز بوده است و به خاطر پایین بودن میزان تولید این کشور مجبور است 80 درصد نیاز خود به حاملهای انرژی از طریق واردات تامین کند. پاکستان در زمینه تامین منابع گازی خود نیز شرایط مشابهی دارد و از 7 میلیارد فوت مکعب نیاز روزانه خود به گاز کمتر از 4 میلیارد متر مکعب در داخل این کشور تولید میشود. بنا به اطلاعات ارائه شده از سوی اداره آمار پاکستان در 11 ماه نخست سال ماری 2020 این کشور حدود 10 میلیارد دلار حاملهای انرژی داشته که معادل یک چهارم کل واردات این کشور محسوب میشود.
بانک مرکزی انگلیس هم به سمت ارز دیجیتال رفت
اندرو بیلی، رئیس کل بانک مرکزی انگلیس، اعلام کرد که این بانک در حال توسعه یک ارز مجازی با پشتوانه منابع مالی خود است. بانک مرکزی انگلیس در ماه ژانویه گفته بود که در حال کمک به گروهی از بانکهای مرکزی کشورهای جهان است تا آنها بتوانند ارز دیجیتال عرضه کنند. بیلی گفت: ما در حال حاضر در این فکر هستیم که آیا بانک مرکزی انگلیس باید ارز مجازی عرضه کند یا خیر. ما به این روند ادامه خواهیم داد. این مسئله میتواند تاثیراتی بر طبیعت پرداختها و تعاملات اجتماعی داشته باشد. دیلی با رد هر گونه تعیین زمانبندی برای به نتیجه رساندن عرضه ارز مجازی در انگلیس گفت طی چند سال آینده بانک مرکزی این کشور به سمت عرضه نوعی ارز دیجیتال خواهد رفت. در ماه ژانویه بانک مرکزی انگلیس از همکاری خود با بانکهای مرکزی کانادا، ژاپن، اتحادیه اروپا، سوئیس به همراه بانک مصالحه بینالمللی برای مطالعه موضوع انتشار ارز دیجیتال خبر داده بود. بنا به آنچه در بیانیه این بانک آمده است این همکاری روی موضوع جنبههای اقتصادی و عملی، طراحی فنی متمرکز است.
اجاره ۳ساله از مالیات معاف شدند
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی جزییاتی از پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی را در خصوص طرح مالیات بر خانه های خالی، اعلام کرد.پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در یک برنامه تلویزیونی با موضوع جزییات طرح مالیات بر خانه های خالی، گفت: هم اکنون پیشنهاد مشخص وزارت راه و شهرسازی این است، افرادی که تا شهریور واحدهایشان را عرضه کنند از مالیاتی که از ابتدای قانون تاکنون باید می پرداختند، معاف می شوند. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، ادامه داد: همچنین افرادی که تمایل داشته باشند، قراردادهای اجاره شان را ۳ ساله منعقد کنند از مالیات بر خانه های خالی و سایر مالیات هایی که در بخش مسکن قرار است وضع شوند، معاف خواهند شد. اصلانی توضیح داد: اگر بسته مالیات بر خانه های خالی را مشوق ها در کنار برخی قوانین سختگیرانه در نظر بگیریم، قطعا به تعادل در بازار مسکن و بازار اجاره، کمک می شود. وی در خصوص ایجاد مشکلات و چالش هایی بر سر اجرای قانون و دور زدن های قانونی در غیرقابل سکونت ارزیابی شدن برخی واحدها با امضاهای طلایی، گفت: فساد در هر کشوری و برای هر قانونی ممکن است اتفاق بیفتد و راه های گریز از قانون وجود داشته باشد. ولی اساسا هدف این است که همه موارد این چنینی، شناسایی شوند. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تصریح کرد: اگر اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی بتواند، ۵۰ درصد خانه های خالی را شناسایی و وارد بازار مسکن کند، رسالتش را انجام داده است و قطعا بتدریج، فرهنگ مالیات در کشور جا می افتد. اصلانی توضیح داد: سامانه املاک و اسکان نه از جنبه صرفا ثبت معاملات بلکه از جنبه احصا و شناسایی سکونت افراد، اتفاق بزرگی در کشور است. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: این طرح در سال ۷۱ هم مطرح شد. اما در اختیار نبودن آمار و اطلاعات دقیق، از جمله دلایل تاخیر در اجرای هرگونه برنامه ای بود. اصلانی با اشاره به اینکه درباره خانه های خالی نگرانی ها زیاد نیست، توضیح داد: چون اگر خانه نباشد مشمول این مالیات نخواهد شد و چون ضمانت های اجرایی در این قانون تدارک دیده شده در حال حاضر کسی که بتواند خانه خود را خالی نگهدارد سیستم اجازه نخواهد داد. بنابراین خانه های خالی به بازار عرضه خواهد شد. اصلانی افزود: مجلس در نظر دارد اصلاح نرخ ها را به گونه ای انجام دهد که مشکلی ایجاد نشود. بنابراین در این طرح قرار نیست در سرمایه گذاری مالیاتی دریافت شود و فقط از سوداگران بازار مسکن مالیات دریافت می شود. وی گفت: برای بیش از ۱۰۰ هزار خانه خالی این طرح و گرفتن مالیات از خانه های خالی موجب عرضه بخشی از خانه های خالی به بازار مسکن خواهد شد بنابراین با این کار بیش از دو برابر تولید ظرفیت یک کشور وارد بازار خواهد شد.
اوپک تصمیم به افزایش تولید گرفت
وزیر انرژی عربستان سعودی در نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس اعلام کرد این گروه محدودیت عرضه خود را از اوت از رکورد ۹.۷ میلیون بشکه در روز کمتر می کند. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان اظهار کرد با ادامه روند بهبود تقاضا برای نفت، گروه اوپک پلاس به فاز بعدی توافق محدودیت عرضه خود حرکت کرده و کاهش تولیدش را کمتر می کند. کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس روز چهارشنبه برای تصمیم گیری درباره روند کاهش تولید نفت دیدار کرد. عربستان سعودی و روسیه که بزرگترین اعضای این گروه هستند، در ژوئن توافق کرده بودند محدودیت عرضه ۹.۷ میلیون بشکه در روز را تا پایان ژوییه ادامه دهند. طبق توافق اولیه ای که در آوریل منعقد شد، مقرر شد اوپک پلاس در ماههای مه و ژوئن تولیدش را ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود کند و سپس محدودیت عرضه خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهد و این میزان کاهش تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه پیدا کند. سپس از ژانویه سال ۲۰۲۱ محدودیت عرضه به ۵.۸ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده و این میزان کاهش تا پایان آوریل سال ۲۰۲۲ ادامه پیدا کند. طبق نشست روز جاری کمیته نظارتی وزیران اوپک پلاس، کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز دیگر تمدید نخواهد شد. به گفته وزیر انرژی عربستان سعودی، این تولیدکنندگان قرار است محدودیت عرضه را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند اما کاهش تولید در واقع بیشتر خواهد بود زیرا کشورهایی که طی ماههای گذشته به تعهداتشان عمل نکردند، قرار است تا سپتامبر به جبران پرداخته و تولیدشان را به میزان بیشتری کاهش دهند. اوپک پلاس برآورد کرده که مجموع کاهش تولید نفت این گروه در ماههای اوت و سپتامبر باید حدود ۸.۵ میلیون بشکه در روز باشد زیرا عراق، نیجریه، آنگولا، روسیه و قزاقستان باید برای جبران عدم پایبندی در ماههای گذشته، تولیدشان را به میزان بیشتری کاهش دهند. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان اظهار کرد که عربستان سعودی صادرات نفت خود را در اوت در سطح مشابه ژوییه نگه خواهد داشت. پیشتر رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش کرده بود که عربستان سعودی برای افزایش عرضه به بازار شتاب نخواهد کرد. بر اساس گزارش رویترز، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه هم در این نشست اظهار کرد که تسهیل محدودیت عرضه این گروه از ماه آینده منطقی و مطابق با روند بازار است و تقاضای جهانی برای نفت پس از این که در آوریل تحت تاثیر تبعات پاندمی ویروس کرونا سقوط کرد، رو به افزایش است.
نظر شما