به گزارش خبرگزاری حوزه حجتالاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی، امروز طی سخنانی در صحن صاحب الزمان(عج) حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) با بیان اینکه رسالت اصلی امام سجاد علیه السلام تبیین واقعه عاشورا بوده است، اظهار کرد: حتی گریه های امام سجاد علیه السلام که به ایشان رییس گریه کنندگان بر اباعبد الله(ع) می گویند برای تبیین عاشورا بود.
وی با بیان این که امام سجاد علیه السلام فرمودند من فرزند کسی هستم که اجنه زمین و پرندگان آسمان بر او گریه کردند، افزود: گریه بر اباعبدالله(ع) خود دارای فضیلت است و پیامبر(ص) و ائمه(ع) قبل و بعد از امام حسین علیهالسلام بر مصیبت کربلا اشک ریخته و به آن توصیه میکردند.
سخنران حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) با بیان اینکه گریه و جزع در مصیبتهایی که به انسان میرسد کراهت دارد، گفت: امام صادق علیهالسلام فرمودند گریه و جزع برای هر فردی که باشد کراهت دارد اما گریه برای امام حسین علیه السلام نه فقط کراهت ندارد بلکه اجر و ثواب هم دارد.
وی افزود: امام رضا علیه السلام به ابن شبیب فرمودند «اگر خواستی برای هر چیزی گریه کنی برای امام حسین علیهالسلام گریه کن» و امام زمان (عج) فرمودند «ای حسین علیه السلام من در کربلا نبودم که شما را یاری کنم اما شب و روز برای شما گریه میکنم».
حجتالاسلام والمسلمین مؤمنی با بیان اینکه گریه بر اباعبدالله(ع) قلب انسان را پاک میکند، تصریح کرد: آیتالله قاضی فرمودند هر فردی که میخواهد سالک شود با گریه و بکاء بر اباعبدالله(ع) میتواند به آن برسد زیرا گریه نشانه شکستن دل و خداوند در دلهای شکسته است.
وی با بیان اینکه امام سجاد علیه السلام با گریه مستمر و خطبههایی که ایراد کردند به تبیین عاشورا پرداختند، افزود: تبیین عاشورا با عقلانیت، حماسه، عزت، عاطفه و عشق عجین است البته عقلانیت عاشورا عقلانیتی است که با آن خدا را عبادت میکنیم نه عقل حسابگر مادیگرا.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه ابزار دیگر امام سجاد علیه السلام برای تبیین عاشورا را دعا و مناجات دانست و گفت: بالاترین و عالیترین مضامین در صحیفه سجادیه وجود دارد و امام سجاد علیهالسلام این مضامین عالی را به سایر مردم زمان خود و آیندگان هدیه دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: امام سجاد علیه السلام در میان معصومین(ع) از همه بیشتر مصیبت دیدند و در شرایط سختتری زندگی کردند اما توانستند به زیبایی در قالب دعا، گریه و خطبههایی که ایراد کردند به تبیین عاشورا بپردازند.
نظر شما