دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
سفیر افغانستان

حوزه/ سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در سفر به قم، با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی، با حجت‌الاسلام والمسلمین‌ عباسی دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، رئیس جامعةالمصطفی در این دیدار، ضمن خوشامدگویی به آقای عبدالغفور لیوال و هیئت همراه، به معرفی جامعةالمصطفی پرداخت و خاطرنشان کرد: جامعةالمصطفی دانشگاهی بین‌المللی در حوزه علوم انسانی و اسلامی است و رشته‌های خود را در مقاطع کاردانی تا دکتری ارائه می‌نماید و بیش از پانصد عضو هیئت علمی و سه‌هزار استاد مدعو در واحدهای المصطفی به فعالیت علمی مشغول هستند.

وی تحصیل همزمان پیروان مذاهب مختلف را در جامعةالمصطفی، برگرفته از گفتمان تقریبی انقلاب اسلامی و کم‌نظیر در مراکز علمی اسلامی جهان اسلام دانست و خاطرنشان کرد: یکی از بزرگ‌ترین مجتمع‌های آموزشی جامعةالمصطفی در کشور، به برادران و خواهران اهل سنت اختصاص دارد که به تحصیل براساس مذاهب خود اشتغال دارند. ما برای همه مذاهب اسلامی احترام قائلیم و همه را عضو خانواده بزرگ اسلامی می‌دانیم و نگاه تفرقه‌آمیز و ضد وحدت میان مذاهب اسلامی، جایی در منظومه فکری جامعةالمصطفی ندارد.

وی ادامه داد: در نمایندگی‌های خارج کشور المصطفی نیز پیروان مذاهب گوناگون اسلامی در کنار یکدیگر مشغول تحصیل هستند که این شیوه، برگرفته از نوع نگاه جامعةالمصطفی به وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی با اشاره به تحصیل بیش از صد ملیت در واحدهای داخل و خارج المصطفی، تصریح کرد: بیشترین دانش‌پژوهان جامعةالمصطفی، از دانشجویان عزیز کشور دوست و برادر افغانستان هستند که این مسئله بیانگر پیوندهای مستحکم تاریخی، زبانی، اعتقادی و فرهنگی دو ملت است.

وی میزبانی از مهاجران افغانستانی را افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: مهاجران افغانستان در ایران و به ویژه دانش‌پژوهان جامعةالمصطفی، ظرفیت ارزشمندی برای تعمیق پیوند بیشتر دو ملت هستند و امروز برادران و خواهران افغانستانی جزو بااستعدادترین و فاضل‌ترین دانش‌پژوهان جامعةالمصطفی هستند.

رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری بین جامعةالمصطفی و دستگاه‌ها و مراکز علمی در افغانستان، بر آمادگی جامعةالمصطفی به منظور ارتقای سطح همکاری علمی و فرهنگی در افغانستان تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین  عباسی، در بخش پایانی سخنان خود، با اشاره به تجربیات تلخی که جریان‌های تکفیری در جهان اسلام از خود بر جای گذاشته‌اند، تصریح کرد: تلاش ما در جامعةالمصطفی، ارائه الگوی زیست برادرانه و وحدت‌آمیز بین مذاهب اسلامی است و این مسئله، یکی از راهبردهای اساسی ما به شمار می‌آید. البته دشمنان ما به دنبال ایجاد تفرقه و تحریک احساسات مذهبی و قومی هستند که در این زمینه، علما و مراکز علمی در جهان اسلام باید بسیار هوشیار باشند.

رئیس جامعةالمصطفی با آرزوی استقرار ثبات و آرامش در افغانستان، از آمادگی جامعةالمصطفی به عنوان مرکز علمی و فرهنگی برای همراهی و حمایت از فرایند صلح در افغانستان و منطقه خبر داد.

سفیر افغانستان نیز در این دیدار، با ابراز خرسندی از حضور در شهر مقدس قم و دیدار با رئیس جامعةالمصطفی ابراز داشت: صرف نظر از پیوندهای دینی و مذهبی، از نظر تاریخی و فرهنگی، ارتباط عمیقی بین دو کشور برقرار است. امروز بسیاری از دانش‌پژوهان و مراکز علمی افغانستان، با افکار و آثار اندیشمندان و بزرگانی مانند ملاصدرا، شیخ بهایی، شهید صدر و علمای معاصر نظیر علامه طباطبایی، شهید مطهری و... آشنایی دارند.

وی با تأکید بر جایگاه ویژه حوزه علمیه قم و جامعةالمصطفی در افغانستان، خاطرنشان کرد: افغانستان امروز در مرحله بسیار حساسی از روند صلح قرار دارد. براساس قانون اساسی افغانستان، هیچ شخصی نباید از حق پایبندی به فقه مذهب خود محروم شود، ولی برخی از طرف‌ها در افغانستان، با نگاهی انحصارطلبانه، به این حق اساسی و قانونی بی‌توجه هستند. از مجامع علمی و دینی کشورهای اسلامی انتظار داریم یاریگر ما در حل این مسئله باشند. بی‌شک جامعةالمصطفی به عنوان یکی از معتبرترین نهادهای علمی و فقهی در منطقه، می‌تواند در این عرصه نقش ویژه‌ای داشته باشد.

آقای لیوال با اشاره به تلاش سفارت افغانستان برای حل مشکلات کنسولی اتباع این کشور در ایران اظهار داشت: در دوره جدید تلاش شده است با اجرای طرحی بنیادی، مشکلات کنسولی اتباع افغانستان در ایران به طور کامل مرتفع گردد. البته اجرای این طرح به دلیل بیماری کرونا با تأخیر مواجه گردید، ولی هم‌اکنون این روند در حال پیگیری است و با اجرایی شدن آن، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.

سفیر جمهوری اسلامی افغانستان، وجود امنیت در جمهوری اسلامی ایران را نعمت ارزشمندی برشمرد و تصریح کرد: امیدواریم با تسریع روند صلح، امنیت کامل به افغانستان بازگردد و به زودی شاهد رفع مشکلات و بازگشت مهاجران افغانستانی به میهن خویش باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha