سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
کتاب «مهدویت‌پژوهی

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از تدوین کتاب «مهدویت‌پژوهی؛ تطورات و آسیب‌ها» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسین الهی نژاد در گفت و گویی با اعلام این خبر اظهار داشت: این پروژه در قطب بنیادهای نظری و نظام متقن علوم انسانی و اسلامی قطب های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی به تصویب رسیده است.

وی گفت: خروجی این پروژه، کتابی در حدود ۲۵۰ صفحه خواهد بود که در دو فاز پژوهشی و آموزشی یعنی آسیب شناسی پژوهشی و آموزشی در حوزه مهدویت با نگاه تطوری دنبال می شود.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: در فاز اول، مقاطع چاپ و نشر پژوهشگاه و کتاب های مهدویت را در چهار مقطع تعریف کردیم؛ در خصوص مقطع «صدر اسلام تا پایان عصر غیبت صغرا» هر اثری در حوزه مهدویت پژوهشی در قالب کتاب و مقاله بوده را بررسی کردیم و آسیب ها و نواقص آنها را مورد بررسی قرار دادیم.

وی افزود: مقطع دوم در «ابتدای غیبت کبری شروع شده تا پایان قرن سیزدهم»، را شامل می شود که کتاب های مهدویت و آثار و خروجی های این حوزه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و آسیب ها و محسنات بیان شده است.

حجت الاسلام والمسلمین الهی نژاد اظهار داشت: مقطع سوم مشتمل بر «ابتدای قرن سیزدهم تا پایان این قرن» تحت عنوان «سامرا» لقب دادیم که مکان سامرا که منزل و محل سکونت حضرت ولی عصر(عج) بودرا بررسی و تحلیل کردیم و محسنات، آسیب ها و چالش ها را مطرح کردیم.

وی گفت: مقطع چهارم، از «ابتدای قرن چهاردهم تا کنون» تحت عنوان «مکتب خمینی» نامگذاری کردیم و این دوره، شروع انقلاب اسلامی تا کنون است که کتاب های مهدویت را در قالب پایان نامه ها و گفت و گو بررسی کردیم و آسیب ها، چالش ها و محسنات را مورد بررسی قرار دادیم.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: در فاز دوم پروژه «مهدویت‌پژوهی؛ تطورات و آسیب‌ها»، در دو بخش آسیب شناسی دانشی حوزه مهدویت و آسیب شناسی نسبت به حوزه آموزشی مهدویت که همان مشکلات مراکز آموزشی مهدویت بود را دنبال کردیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha