به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از financialreporter، بانک انگلستان تاریخ راهاندازی تسهیلات جدید بدون سود مبتنی بر شریعت اسلامی را اعلام کرد که اولین بار از یک بانک مرکزی غربی ارائه میشوند.
بانک میگوید این تسهیلات، که در آن سپردههای بانکهای اسلامی توسط صندوق بازدهی از داراییهای سازگار با شریعت با کیفیت بالا پشتیبانی میشود ، «نقش انگلستان را به عنوان مرکز مالی بین المللی پیشرو در امور مالی اسلامی در خارج از جهان اسلام بیشتر تقویت می کند».
دارایی اقتصاد اسلامی در سال ۲۰۱۹ مجموعاً ۲.۴ تریلیون دلار دارایی بود که ۱۱ درصد بیشتر از سال قبل و یک سوم بیشتر از سال ۲۰۱۵ بود.
در سخنرانی که در هفته مالی اسلامی انگلستان ایراد کرد ، اندرو هاوزر از بانک انگلیس گفت که جنبههای کلیدی «اقتصاد اسلامی»، آن را به ویژه برای تامین مالی پس از بهبودی از بیماری کرونا مناسب میسازد.
هاوزر گفت که این جنبه ها شامل اولویتبندی سهام مشابه ریسک نسبت به بدهی، در نظر گرفتن ملاحظات اخلاقی و زیست محیطی در تصمیم گیریهای مربوط به سرمایه گذاری و پذیرش راه حلهای نوین مالی فراتر از بانکداری سنتی است.
با این حال ، وی خاطرنشان کرد که بانکهای اسلامی چالشهای طولانی در مدیریت کارآمد نقدینگی خود دارند، با بیان اینکه تسهیلات جدید سپرده بانک مرکزی بدون بهره بانک انگلیس «برای کمک به تساوی شرایط بازی طراحی شده است».
گفته میشود بانکهای متعارف (غیراسلامی) برآورده ساختن تعهدات، طیف وسیعی از داراییهای نقدینگی با کیفیت بالا را در اختیار دارند ، از جمله پول نقد و ذخایر بانک مرکزی. بدهی دولت و شرکت ها؛ و اوراق بهادار با پشتوانه دارایی. آنها همچنین میتوانند در بازارهای پول ایمن و بدون ضمانت وام بگیرند و به عنوان پشتوانه از بانکهای مرکزی استفاده کنند. اما ممنوعیت بانکهای اسلامی در پرداخت یا دریافت سود به این معنی است که آنها نمی توانند به بسیاری از این ابزارها دسترسی داشته باشند.
تسهیلات جدید نقدینگی بانک انگلیس قرار است انعطافپذیری بیشتری در تأمین نیازهای داراییهای نقدینگی با کیفیت بالا برای بانکهای اسلامی انگلستان فراهم کند و آنها را قادر می سازد دارایی مشابه ذخایر خود را در یک محیط مبتنی بر عدم بهره نگه دارند.