چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ |۱۹ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 26, 2024
خانم غفاری

حوزه/ مدیر کل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران کشور گفت: منشا تولید هر علمی، پرسش است و حیات علمی حوزه های علمیه مدیون اذهان پرسشگر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از گرگان، سومین ویژه برنامه معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران این استان در هفته پژوهش با موضوع "جنبش علمی؛ استعدادهای برتر؛ فرصت ها و چالش ها" و سخنرانی خانم طیبه غفاری در سامانه سیما برگزار شد.

غفاری در جمع مجازی مدیران، معاونان و طلاب مدارس علمیه خواهران، بیان کرد: هر یک از ما در جایگاه مسئولیتی خود وظایفی را بر عهده داریم اما طلاب استعداد برتر اصلی ترین نقش را ایفا می کنند.

وی با تشریح مسئولیت هر یک از واحدهای حوزوی در امور مربوط به پژوهش گفت: مدرسه به عنوان بسترساز فعالیت های تحقیق و پژوهش، مدیریت استان به منظور مدیریت امور و انسجام بخشی و ستاد مرکز در سطح کلان برنامه ریزی و سیاست‌گذاری تاثیر جدی دارند.

مدیر کل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران کشور، جنبش علمی را آغازگر حرکت علمی معرفی کرد و در ادامه به لوازم آن اشاره و عنوان کرد: پرسشگری  اولین لازمه این جنبش و هر حرکت علمی و آغاز تحقیق، تفکر و پژوهش است.

غفاری اضافه کرد: منشا تولید هر علمی، پرسش است و حیات علمی حوزه های علمیه مدیون اذهان پرسشگر است؛ در بررسی حیات علمی علما و حوزه های علمیه اقوال مختلف مطرح می شود که نشان پرسشگری و پرسش آفرینی است که اگر اینگونه نبود پویایی علمی بوجود نمی آمد.

وی در تشریح امر تحقیق و پژوهش به عنوان دومین لازمه و اصلی ترین حرکت این جنبش گفت: طلاب در تمام عرصه های علمی نیازمند تحقیق و پژوهش هستند و اصولا تحصیل بدون تحقیق و پژوهش مثمر ثمر نخواهد بود.   

مدیر کل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران کشور، طلاب استعداد برتر را طلایه‌داران جنبش علمی معرفی کرد و بر روحیه محققانه در بین طلاب و به ویژه طلاب استعداد برتر تاکید کرد و افزود: محققانه به حل مسائل حوزه دین و معارف اسلامی بپردازید زیرا طلاب محقق با تولید نظریات جدید و پاسخگویی به سوالات علمی، محل رجوع سایر طلاب در عرصه های پژوهشی هستند.

غفاری، آزاد اندیشی و آزادفکری را به عنوان سومین لازمه معرفی کرد و با استناد به روایات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب توضیح داد: طلبه استعداد برتر نباید تنها به فهم خود تکیه کند و دچار محدودنگری و جزمیت ذهنی شوند بلکه آزاداندیشی اجازه ورود به مباحث علمی را به انسان می دهد.

وی معتقد است؛ آزاد اندیشی و آزادفکری، امکان شنیدن فکر و اندیشه دیگری، تبادل آرا و افکار را پدید آورده و باب علم و گفت و گوی علمی را می گشاید.

مدیر کل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران کشور، رعایت اخلاق علمی، ارج نهادن و ارج گذاردن به صاحبان اندیشه و تعاملات و ارتباطات علمی را به عنوان دیگر لوازم جنبش علمی معرفی کرد.

غفاری در بخش دوم سخنان خود به فرصت ها و چالش های پیش رویِ طلاب استعداد برتر اشاره کرد و شرکت در ارزیابی های کشوری و اجتماعات نخبگانی و دوره های آموزشی، استفاده از امکانات کوثرنت را به عنوان فرصت معرفی کرد. 

وی، به طلاب استعداد برتر در زمینه ارتقاء سطح علمی طلاب دیگر، نقش آفرینی و رونق بخشی سطح علمی و پژوهش در مدارس و استان ها توصیه کرد و نخبه بودن را مزیتی تعهدآور دانست و افزود: استعداد برتر مزیتی توقع آور نیست بلکه طلاب استعداد برتر در مقابل خود و دیگران مسئول می شوند.

مدیر کل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران کشور، با اعلام این مطلب که آیین نامه تشکیل کانون های طلاب استعداد برتر به زودی تصویب و نهایی می شود، در ادامه به آسیب های استعداد برتری اشاره کرد و توضیح داد: برخی آسیب ها در حوزه فکری بر انسان وارد می شود مثل حس برتری طلبی، غرور، اعتماد به نفس کاذب و کمال یافتگی که باعث جلوگیری از حرکت علمی می شود.

غفاری اضافه کرد: برخی آسیب ها و چالش ها در راه تحصیل ایجاد می شود که برخی از آنها باید از طریق تغییر قوانین و نظام آموزشی مرتفع شود تا مسیر تحصیل هموارتر شود.

وی در پایان، طلاب استعداد برتر را طلایه داران حوزه های علمیه خواهران و باعث عزت و سربلندی دانست که با همت، پشتکار و توانایی آنان جنبش علمی محقق خواهد شد. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha