به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امروز در نشست خبری که در خبرگزاری رسا برگزار شد، فلسفه دین را دانشی دانست که به تحلیل عقلانی و بشری آموزه های بنیادی دین می پردازد، گفت: این دانش با رویکرد عقلی، فلسفی و فرانگر و گاهی هم با رویکرد تجربی، اصل دین و آموزه های بنیادین به مطالعه دین می پردازد.
وی افزود: فلسفه دین زبان مشترکی برای ارتباط برقرار کردن با ادیان مختلف و اندیشمندان دینی و غیر دینی جهان است و جهان نیز تشنه حقیقت امروز نیازمند زبان مشترک بوده و این زبان مشترک در سایه فلسفه دین محقق می شود.
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی با ذکر این مطلب که فلسفه در عقل و دین در فطرت ریشه دارد، یادآورشد: انسان از آن جهت که از آغاز هم عقل داشته و هم فطرت با سؤالات بسیاری در این زمینه مواجه است و مادامی که این سؤالات وجود دارد، فلسفه دین نیز پویا و زنده است.
دبیر علمی همایش ملی فلسفه دین اسلامی مطرح کرد: وقتی فلسفه و دین فرامنطقه ای است، فلسفه دین هم فرامنطقه ای خواهد بود؛ اگر بتوانیم از فلسفه دین سخن بگوییم در دنیای حاضر خواهیم توانست با جهان تشنه حقیقت تعامل اندیشه ای و فرهنگی شایسته ای را برقرار کنیم و این از ضرورت های انقلاب ما و شرایط فعلی جهان است.
وی روند عقل گرایی مغرب زمین و تأثیراتی که عقل گرایی غربی بر سطح و محتوای دانش فلسفه دین داشته است را مورد اشاره قرار داد و گفت: فلسفه دین فلسفه مضافی است و مادر و بنیاد آموزه های دین تلقی می شود؛ فلسفه دین بیانگر زبانی مشترک بوده و ما در آن با مباحث مختلفی مواجه هستیم و می بینیم که سؤالات زیادی پیرامون آن وجود دارد و همین سبب شده تا دانش فلسفه دین پویا و زنده باشد.
دبیر علمی همایش ملی فلسفه دین اسلامی با اشاره به برگزاری این همایش در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: پیش از برگزاری این همایش ملی، سه پیش نشست علمی با عناوین «چیستی و امکان فلسفه دین اسلامی»، «مولفهها و شاخصههای فلسفه دین اسلامی» و «تمایزات فلسفه دین اسلامی با فلسفه دین تحلیلی و قارهای» برگزار شده و روز چهارشنبه نیز نشست علمی «امکان فلسفه دین اسلامی» را برگزار خواهیم کرد.
وی از برگزاری همایش ملی فلسفه دین اسلامی با پیام تصویری حضرت آیت الله جوادی آملی خبر داد و گفت: این همایش روز پنجشنبه ۲۷ آذرماه با حضور و سخنرانی استاد رشاد و حجج اسلام والمسلمین قائمی نیا و ساجدی از ساعت ۱۵ تا ۱۷ به صورت مجازی برگزار می شود؛ دو مقاله نیز در این همایش ارائه شده و سایر مقالات نیز در نشست ها و جلسات دیگر عرضه می شود؛ همچنین مقالات در وبسایت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز منتشر خواهد شد.
نظر شما