به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، آیتالله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه اقدامات سازمان محیط زیست در کشور کافی و جامع نیست، اظهار داشت: برنامهها، طرحها، امکانات و ظرفیتهای سازمان محیط زیست جوابگوی نیازها و مشکلات نیست و انتظار میرود مدیران کل استانها شرایط موجود در هر استانی را برای مدیران ارشد و رئیس سازمان تشریح کرده و آنان را مجاب کرده و برای برطرف شدن مشکلات به صورت ریشهای، اقدام کنند.
وی افزود: متأسفانه مدیران کل برخی از سازمانها و ادارات کل در استان اصفهان منتظر هستند تا تهران بودجه لازم را اختصاص دهد درحالیکه شرایط به گونهای است که برای جذب بودجه باید به تهران رفت و با چانه زنی اعتبارات مناسب را دریافت کند، هر چند این روند کاملاً اشتباه است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست باید پیوسته و مصرّانه پیگیر برطرف شدن مشکل آلودگی هوا در استان اصفهان باشد و وصول کامل درصد عوراض آلودگی هوا از صنایع را دنبال کند.
وی با بیان اینکه اگر کاشت درخت در اطراف اصفهان دنبال شود بدون شک، مشکل ریز گردها کمتر احساس میشود، گفت: به نظر بنده سازمان محیط زیست باید بودجهای جداگانه برای کاشت درخت و ایجاد شبکههای تنفسی برای کلانشهرها را داشته باشد، البته منابع این بودجه باید از محل درصد آلودگی هوای دریافتی از صنایع باشد و اگر نیاز به اصلاح قانون است این کار انجام شود.
آیتالله طباطبایی نژاد تصریح کرد: کارخانهها را نمیتوان تعطیل کرد و هر کارخانهای آلایندگی دارد، بنابراین باید طرحهایی در نظر گرفته شود تا محیط زیست کمتر آسیب ببیند، امروز صنایع زیادی در اصفهان فعال است و این صنایع با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود برای بهبود وضعیت هوای اصفهان اقدام اصلاحی همچون نصب فیلتر بر روی دودکشها را انجام دهند.
باید فکری برای ریههای خسته اصفهان کرد
وی یادآور شد: سازمان حفاظت محیط زیست باید فکری برای ایجاد هوای پاک داشته باشد چراکه اجرای قوانین و اقدامات ایجابی و سلبی کفایت نمیکند. اینکه به فلان کارخانه گفته شود آلودگی دارد، یا درخت بکارد یا فیلتر استفاده کند، کافی نیست، بلکه باید فکری برای ریههای خسته اصفهان کرد.
امام جمعه اصفهان بیان کرد: بیان حرف معقول و منطقی از سوی سازمان محیط زیست اعتبار این سازمان نزد مردم را افزایش میدهد و اگر حرفهایی زده شود که قابلیت اجرا ندارد و یا منطقی نباشد بدون شک مردم کاری را انجام میدهند که منطقی باشد.
تعطیلی، تأثیر مثبتی بر کاهش آلودگی هوا نداشته است
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان هم در این جلسه با بیان اینکه نزدیک به ۳ ماه است که جبهه قلدر پایداری هوا در اصفهان وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به مشکلات سال گذشته، در ابتدای مهرماه امسال فراخوان وبیناری با حضور ۳۵ صنعت بزرگمقیاس مثل فولاد مبارکه، ذوبآهن، پالایشگاه و غیره برگزار شد و از این صنایع خواستیم تا برنامه خود برای کاهش آلودگی هوا را ارائه دهند و خوشبختانه برخی از شرکتها اورهال دستگاههای خود را در این فصل انجام میدهند.
ایرج حشمتی افزود: از ابتدای آبان امسال، ۳ دوره وارونگی دما داشتیم که عدد آلودگی آن از ۱۵۰ بالاتر رفت و هوا برای عموم ناسالم شد.
وی با بیان اینکه تعطیلی هیچ تأثیر مثبتی بر روی آلودگی هوا ندارد، تصریح کرد: تعطیلی استان در شرایط آلودگی هوا نشان داده نه تنها رفت و آمدها کم نمیشود بلکه به وضوح مشخص است که خانوادهها برای تفریح و یا خرید اقدام میکنند بنابراین این موضوع نیازمند فرهنگ سازی است و ما بودجهای لازم برای این کار را نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به افزایش نظارتها و پایشهای این سازمان بیان کرد: تنها در مدت یک روز نظارت و پایش، ۹۱۹ واحد پایش شدند که از این تعداد ۳۰۰ واحد اخطار دریافت کردند و ۲۱ واحد پلمپ شدند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه دستور مستقیم از دادستانی برای پلمپ واحدهای متخلف داریم اما در شرایط سخت اقتصادی با صاحبان صنایع همراهی داریم و در صورتی که این افراد برای کاهش آلودگی واحد خود برنامه ارائه کنند با آنان همراهی میکنیم و در صورت نیاز به تسهیلات به آنان وام تعلق میگیرد.
حشمتی با بیان اینکه پایشهای شبانه به صورت مستمر انجام میشود، یادآور شد: متأسفانه برخی زمینهای کشاورزی به کارگاه غیرمجاز تبدیل شده و در یک نمونه از آن بیش از یک هزار و ۸۰۰ فیلتر گازوئیل مینیبوس و اتوبوس سوزانده شده تا فلز آن استفاده شود، در این شرایط نیازمند همراهی بیشتر سایر سازمانها برای جلوگیری از تخلفات اینچنینی هستیم؛ وجود این کارگاههای کوچک غیرمجاز، ناشی از نظارت نکردن دستگاههای مرتبط است.
وی با بیان اینکه انتظار داریم صاحبان صنایع به مسئولیتهای اجتماعی خود در قبال آلودگی هوا عمل کنند، گفت: در استان اصفهان ۱۰ هزار واحد مجاز صنعتی و معدنی و ۳ هزار واحد غیرمجاز وجود دارد که گروه پایش ۳۰ نفره این اداره کل نمیتواند تمامی این واحدها را پوشش دهد، همچنین اعتبار در نظر گرفته شده برای نظارت و پایش ۲۸۰ میلیون تومان است که نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان بیان کرد: ۳۵ درصد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست واریز میشود که این صندوق آمادگی دارد وام ۴ درصدی به صنایع اختصاص دهد تا آنان نیز بتوانند برنامههای کاهش آلودگی زیستمحیطی خود را انجام دهند، البته تا کنون استقبال برای دریافت این تسهیلات کم بوده است.
وی با بیان اینکه کمکاری سازمانهای دیگر پای سازمان حفاظت محیط زیست نوشته شده است، گفت: گزارشهای مختلفی از وضعیت هوای اصفهان به سازمان برنامهوبودجه، ریاست سازمان حفاظت محیط زیست و غیره ارسال شده است که امیدوار هستیم مسئولان و مدیران ارشد اقدامات لازم را انجام دهند.
انتهای پیام
منبع: دفتر امام جمعه اصفهان
نظر شما