به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین اکبر اسدعلیزاده در دیدار دست اندرکاران موسوعه علامه سید محمدحسین کاشف الغطا با حضرت آیت الله نوری همدانی اظهار داشت: سال ۹۷ مجموعه کلامی آثار علامه سیدمحمدحسین کاشف الغطا مشتمل بر ۱۴ مجلد رونمایی شد و مجموعه حاضر بخش فقه آثار این عالم است.
وی گفت: با توجه به این که علامه کاشف الغطا آثار زیادی داشتند، آثار ایشان را به سه مجموعه کلامی، فقهی(مشتمل بر ۲۷ مجلد) و تاریخ و تراجم و زندگی نامه ایشان و اجدادشان تقسیم کردیم که سال آینده مجموعه سوم جهت انتشار آماده خواهد شد.
رئیس مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: مجموعه فقهی علامه کاشف الغطا که خدمت حضورتان است، اکثرشان تاکنون منتشر نشده بود و از طریق ارتباطی که با خانواده این عالم برقرار شده بود، آثار مذکور دریافت شد.
وی افزود: اولین شرح بر عروه را علامه محمدحسین کاشف الغطا نوشتند که در این موسوعه در ۱۰ مجلد ارائه شده و در این مجموعه تمام مباحث طهارت را به اتمام رسانده و بخش عمده صلاه تا بحث قرائت نیز آمده است اما مابقی مباحث را عمر ایشان وفا نکرد و فرصتی جهت تألیف فراهم نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین اسدعلیزاده اظهار داشت: یکی از آثار بسیار مهم ایشان، بحث تحریر المجله است که پنج جز قبلاً چاپ شده بود اما با نسخه ای که پیدا کردیم، مجدداً این اثر را اصلاح و آماده کردیم و در این موسوعه منتشر شده است.
وی با بیان این که یکی از آثار فاخری که در موسوعه فقهی علامه کاشف الغطا دیده می شود، دائرة المعارف است، گفت: این بخش از موسوعه، پرسش و پاسخ و استفتائاتی را شامل می شود که از سراسر جهان به وی رسیده بود و دأب این عالم بر آن بود که استفتائات را با استدلال پاسخ می داد و پاسخ آن را به صورت استدلالی و همراه با آیه و روایت مطرح می کرد که در این مجموعه تمام آنها آورده شده است.
رئیس مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: علامه کاشف الغطا بحثی در خصوص اصول داشتند که در گذشته چاپ شده بود اما در این مجموعه، هفت رساله جمع آوری کردیم که دو جلد آن اصول شده است و نظریات خوبی در مباحث اصول ارائه فرمودند.
وی خاطرنشان کرد: ایشان تعلیقه ای نیز بر مکاسب و کفایه و عروه دارد و مجموع آنها به صورت موسوعه ای آماده گردید و با تلاش محققین عزیز و به حمایت حجج اسلام والمسلمین واعظی «رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» و لک زایی «رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» منتشر شد تا به جامعه علم و علما خدمتی شود.
نظر شما