سه‌شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۷
اشعار مرحوم اکبرزاده بصیرت آفرین و معرفت‌ افزا بود

حوزه/ تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه باید نام مرحوم اکبرزاده در فضای شعر و فرهنگ زنده بماند، گفت: باید بتوانیم در حرم مطهر رضوی شعر آئینی را زنده کنیم و شاعری را در این آستان مقدس گسترش دهیم، حرم مطهر رضوی باید پایگاه گسترش شعرآئینی و محل خلق و تربیت دعبل‌ها باشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد مقدس، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، در مراسم بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت حاج محمود اکبرزاده شاعر و مداح اهل بیت(ع) که در رواق دارالمرحمه حرم مطهر رضوی برگزار شد، مرحوم اکبرزاده را شاعر و مداحی متعهد و انقلابی خواند و ابراز کرد: بنده از قدیم خدمت این بزرگوار ارادت داشتم، پدر بنده در ایام ماه رجب در منزل روضه خوانی داشتند که شب‌های مهم آن مثل ۱۳ رجب، مرحوم اکبرزاده در این مراسم حضور پیدا کرده و جمعیت را به فیض می‌رساندند.

وی ادامه داد: مرحوم اخوی ما آیت الله شیخ هادی مروی با ایشان بسیار مأنوس بود و هرگاه ایشان در ایام روضه سالیانه پدر به مشهد مشرف می‌شدند، یکی دو شب از آقای اکبرزاده دعوت می‌کردند و همیشه ذکر خیر این مرحوم در منزل ما بود، لذا بنده از کودکی از ارادتمندان این مداح و شاعر انقلابی، متعهد و عارف بوده‌ام.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: رحلت مرحوم اکبرزاده در سال گذشته از دو جهت بسیار موجب تأثر بنده شد؛ ابتدا اینکه یک شاعر انقلابی و متعهد را از دست دادیم و دوم اینکه در شرایطی این واقعه رخ داد که به جهت دستورالعمل‌های بهداشتی امکان برگزاری مراسم و عرض تسلیت و تکریم ایشان وجود نداشت.

وی با اشاره به علاقه رهبر معظم انقلاب نسبت به مرحوم اکبرزاده ابراز کرد: پس از برنامه‌ریزی برای برگزار مراسم بزرگداشت مرحوم اکبرزاده در حرم مطهر رضوی از دفتر مقام معظم رهبری درخواست کردیم که اگر معظم‌له صلاح می‌دانند پیامی برای این مراسم مرقوم بفرمایند که خوشبختانه رهبری معظم انقلاب استقبال و پیامی را صادر فرمودند.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه تعابیری که رهبر معظم انقلاب در پیام‌های خود بکار می‌برند بسیار حساب شده و بدور از کلیشه‌های مرسوم است، به بخش هایی از پیام معظم‌له اشاره و تصریح کرد: خوشا به حال مرحوم اکبرزاده که اینگونه از سوی رهبر معظم انقلاب، ولی فقیه زمان و نائب حضرت حجت(عج) مورد تکریم و تجلیل قرار گرفته‌اند.

وی در ادامه به بیان خصوصیات مرحوم اکبرزاده پرداخت و ابراز کرد: اگر شاعری می‌خواهد در رابطه با اهل بیت(ع) شعر بسراید ابتدا باید در خصوص این حضرات مطالعه داشته باشد و به معرفتی صحیح رسیده باشد تا بتواند مقام و معارف اهل بیت(ع) را در قالب شعر بیان کند، که مرحوم اکبرزاده دارای یک چنین ویژگی بود.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه شعر مرحوم اکبرزاده تنها جنبه احساسات نداشت بلکه معرفت‌زا نیز بود، عنوان کرد: بصیرت و زمان شناسی از دیگر ویژگی‌های این شاعر متعهد و انقلابی بود که مقدمه عالمانه ایشان در ابتدای کتاب «حسین پیشوای انسان‌ها» گواه این خصوصیت است.

وی با ذکر خاطراتی از مجاهدت‌ها و مبارزات مرحوم اکبرزاده در برابر دستگاه ستم‌شاهی پهلوی، اظهار کرد: مرحوم اکبرزاده در دوران اختناق ستم شاهی شعرهای انقلابی و متعهدانه‌ای برای انقلاب و اسلام می‌سرایید.

حجت الاسلام والمسلمین مروی یکی دیگر از ویژگی‌های مرحوم اکبرزاده را اخلاص دانست و گفت: شاعر و مداح اهل بیت(ع) تنها باید اخلاص و رضای پروردگار و کسب رضایت اهل بیت(ع) را مدنظر داشته باشد، و یکی از مهمترین ویژگی‌های مرحوم اکبرزاده اخلاص بود.

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت و جایگاه شعر در اسلام اشاره و تصریح کرد: چند جلد از مجلدات کتاب علمی، تحقیقی و تحلیلی «الغدیر» تألیف مرحوم علامه امینی اعلی الله مقامه الشریف به اشعاری که در رابطه با اهل بیت(ع) گفته شده اختصاص یافته است که نشان از تأثیر، اهمیت و نقش بسزای شعر و شاعری در بیان معارف و حقایق دینی دارد.

وی افزود: به دلیل تأثیرگذاری شعر و شاعری، در صدر اسلام شعرای بزرگ مورد تجلیل و احترام ائمه معصومین(ع) بودند و این حضرات هدایای بسیار خوبی به شعرا برای بیان معارف دین و بالا بردن معرفت دینی مردم می‌دادند، زیرا شعر نقش بسیار تأثیرگذار و تعیین کننده‌ای در فرهنگ مردم دارد.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه شعر می‌تواند نقش بسزایی در ارتقاء تربیت دینی و اخلاقی و یا تخریب فرهنگ یک جامعه داشته باشد، به جلسات سالیانه رهبر معظم انقلاب با شاعران اشاره و تصریح کرد: رهبری معظم انقلاب هرسال دو برنامه ثابت برای دیدار با مداحان و شعرا دارند که ساعت‌ها به طول می‌انجامد و ۳۰ سال است که این برنامه‌ها بدون تعطیلی ادامه یافته است، رهبر انقلاب این دیدارها را جزو برنامه‌های خود می‌دانند تا شعرای کشور را در یک جریان صحیح و بیان معارفی قرار دهند.

وی با تأکید بر اینکه حرم مطهر رضوی باید پایگاهی برای شعر آئینی باشد، عنوان کرد: باید بتوانیم در حرم مطهر رضوی شعر آئینی را زنده کنیم و شاعری را در این آستان مقدس گسترش دهیم، حرم مطهر رضوی باید پایگاه گسترش شعرآئینی و محل خلق و تربیت دعبل‌ها باشد، عنوان ملک الشعرا در طول تاریخ توسط آستان قدس داده می‌شد.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه بخشی از وظیفه معاونت تبلیغات و سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی توجه به توسعه شعرآئینی و پرورش شاعران متعهد است، گفت: نام و یاد مرحوم اکبرزاده در فضای شعر و فرهنگ باید زنده بماند و مسئولان فرهنگی باید در این خصوص برنامه‌ریزی داشته باشند و جوایز یا جشنواره‌هایی را برای ماندگاری نام این شاعرگرامی برنامه ریزی کنند.

انتهای پیام./

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha