یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۷
تلاش مجلس برای حمایت از هنر

حوزه/ نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش هنر در تبیین حقایق مبتنی بر فطرت انسان‌ها گفت: بسیاری از هزینه‌ها و اقداماتی که انجام می‌دهیم اگر در قالب‌های هنری تعریف شوند، اثرگذاری بیشتری خواهند داشت، البته تلاش ما بر این بوده تا آنجایی که امکان دارد در طرح‌ها و لوایح به عرصه هنر کمک کنیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، جعفر قادری ظهر امروز به‌مناسبت فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی در سازمان بسیج هنرمندان استان فارس حضور یافت و با رئیس این سازمان و مسئولان انجمن‌های آن دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این دیدار ضمن قدردانی از سپاه و بسیج برای ارتباط با قشرهای مختلف جامعه از جمله هنرمندان که قشری تأثیرگذار هستند، گفت: کارهای هنری منطبق و هماهنگ و همراه با فطرت انسان‌هاست و هر مطلب و موضوعی که در قالب هنر بیان شود، به راحتی ظرفیت پذیرش دارد و ماندگار می‌شود.

قادری با تأکید بر اینکه در این حوزه‌ها باید کارهای جدی‌تری صورت گیرد، افزود: بسیاری از هزینه‌ها و اقداماتی که انجام می‌دهیم اگر در قالب‌های هنری تعریف شوند، اثرگذاری بیشتری خواهند داشت البته تلاش ما بر این بوده است که تا آنجایی امکان دارد در طرح‌ها و لوایح به عرصه هنر کمک کنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با ذکر این نکته که تلاش کرده است تا در طرح‌هایی که به مجلس ارائه می‌کند، حداقل جایی برای حمایت و همراهی این حوزه وجود داشته باشد، گفت: اگر به دنبال توسعه اشتغال و توجه به ظرفیت‌های بومی هستیم، باید بدانیم که تمام این موارد در مسائل هنری وجود دارد. شاید برای سرمایه‌گذاری‌های صنعتی نیاز به هزینه‌های کلان باشد تا بتوانیم شغلی ایجاد کنیم اما در فعالیت‌های هنری زمینه در میان مردم وجود دارد و بسیار راحت می‌توان ایجاد اشتغال کرد.

وی، تفاوت جامعه اسلامی را با دیگر جوامع در تعلقات هنری و مذهبی دانست و گفت: اگر می‌خواهیم باورها و اعتقادات و نگاه یک جامعه را تشخیص دهیم باید در گام نخست به فضاها و نماهای آن جامعه نگاه کنیم. امروز مشاهده می‌کنیم که هزینه‌های زیادی در بحث زیباسازی شهری و مباحث فرهنگی انجام می‌شود و اگر این فعالیت‌های هنری منطبق با دیدگاه‌های دینی باشد، قطعاً موجب تقویت باورهای دینی خواهد شد.

قادری اظهار کرد: یکی از اقداماتی که می‌توانیم برای تقویت فعالیت‌های هنری دینی انجام دهیم این است که در فضاهای سطح شهر مکان‌هایی را برای این فعالیت‌ها پیش‌بینی کنیم به‌عنوان مثال به جای اینکه نگران سگ‌گردانی در پارک‌ها باشیم، مکان‌هایی را در این فضاها اختصاص دهیم که برنامه‌های هنری مذهبی اجرا شود تا هم فعالیت‌های مذهبی تقویت شده و هم حضور خانواده‌های مذهبی پررنگ‌تر و بیشتر شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی از هنرمندان متعهد استان در بسیج هنرمندان درخواست کرد تا نظرات خود را درباره راه‌های تقویت هنر متعهد و مبتنی بر آموزه‌های دینی ارائه دهند تا این هنر جای خود را در جامعه بیش از پیش باز کند و سپس ادامه داد: به‌عنوان مثال یکی از اقداماتی که برای حمایت  از عرصه هنر می‌توان انجام داد این است که وقتی بودجه‌ای به یک برنامه مجموعه‌ای اختصاص داده می‌شود از آن مجموعه خواسته شود تا جوایز آن برنامه را صرفاً از تولیدات هنری انتخاب کنند تا این تولیدات هنری هم به خانه‌ها و اماکن خصوصی و عمومی بکشانیم.

وی همچنین گفت: در فضاسازی‌های شهری هم باید از نمادهایی استفاده کنیم که معرف طبیعت و آموزه‌های دینی و فرهنگی آن شهر و دیار باشد و این‌ها موضوعاتی است که هنرمندان می‌توانند مطالبه جدی از مسئولان اجرایی و شهری و نمایندگان داشته باشند که چرا در میادین ما نمادهایی از داشته‌های بومی ما وجود ندارد.

قادری با بیان اینکه در بعضی از استان‌ها مبالغی که برای حوزه‌های هنری و فرهنگی اختصاص داده می‌شود بیشتر از استان فارس است، گفت: یکی از دلایل این مسئله آن است که ما قطب بزرگ صنعتی در استان نداریم در صورتی که در اصفهان و خوزستان و غیره این‌چنین نیست و آن‌ها بخشی از درآمدهای صنعتی خود را می‌توانند در بخش‌های هنری، اجتماعی و ورزشی هزینه کنند در صورتی که در فارس چنین ظرفیتی نداریم گرچه در حال انجام اقداماتی هستیم تا بتوانیم ماهم در زمینه صنعت تقویت شویم.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه اقدامات متعددی توسط بسیج هنرمندان استان فارس انجام شده است که جای قدردانی دارد، گفت: کمکی که در عرصه هنر می‌توانیم داشته باشیم این است که در لوایح جایگاهی را به فعالیت‌های هنری به‌خصوص هنرهای مذهبی و دینی اختصاص دهیم که تلاش می‌کنیم تا این موضوع را در کمیسیون برنامه و بودجه دنبال کنیم.

مجید میکائیلی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان فارس هم در این نشست با بیان اینکه شعار هفته هنر انقلاب اسلامی در سال جاری «هنر متعهد به حقیقت» انتخاب شده است، گفت: هنر متعهد هنری است که الهی و معنوی است، برخلاف هنری که صرفاً به جنبه‌های مادی می‌پردازد و دنیای غفلت‌زدگان را زینت می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه هنر متعهد در خدمت فطرت انسانی است تا باعث بیداری و رشد انسان شود، افزود: هنر متعهد وسیله هدایت و رشد انسان‌هاست و با ضد ارزش‌ها و موانع رشد و پیشرفت انسانی مبارزه کند و هنرمند متعهد هم تلاش می‌کند تا با استفاده از هنر متعالی خویش تعالی‌بخش جامعه باشد.

میکائیلی با بیان اینکه هنرمندان انقلابی امروز در اجرای برنامه‌های فاخر هنری پیش‌رو هستند، گفت: قطعاً با استفاده از هنر فاخر انقلابی می‌توانیم ارزش‌های انقلاب را که به‌خاطر آن‌ها صدها هزار شهید تقدیم شده است، به‌صورت ماندگاری در جامعه تبیین و ترویج دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha