به گزارش خبرنگار خبرگزاری« حوزه » در کرمانشاه، حوزه علمیه استان کرمانشاه، در پی راه اندازی کارناوال دو چرخه سواری مختلط در کرمانشاه، با صدور بیانیه ای به محکومیت این حرکت نسنجیده پرداخته و آورده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
فعالیت ورزشی که نیاز به تجمع یا راهپیمایی در شهر و اطراف شهر باشد باید از طریق هماهنگی مقامات ذیصلاح صورت پذیرد، در ضمن وقتی انجام یک امر از طریق اداره ورزش و جوانان صورت گیرد مسوولیت اجتماعی به عهده آنها است و قطعاً آنها قبل از انجام هر فعالیتی جوانب امر را در نظر می گیرند.
کسانی که در این روزهای کرونایی و سوء استفاده کنندگان از هیجانات جوانان به اسم ورزش و جلب اعتماد از دست رفته در ۸ سال گذشته، اجازه جریحه دار کردن عفت عمومی را می دهند، به یقین در نزد مقام قصایی جرم محسوب می شود، هنجار ها و اصول اخلاقی در هر جامعه بر اساس معیارها و قوانین همان جامعه طراحی می شوند و تخطی از این اصول به مثابه قانون شکنی بوده و بحث قانون مداری شهروندان را زیر سوال می برد.
این اصول در همه کشورهای دنیا مورد احترام شهروندان بوده و ساکنان جوامع مختلف رفتارها و فعالیتهای اجتماعی خود را با این اصول و قوانین هماهنگ نموده و از آن فراتر نمی روند. در کشور اسلامی ایران نیز علی القاعده، اصول و قواعد اخلاقی جامعه در وهله اول با معیارهای اسلامی طراحی شده اند و زیر پا نهادن این اصول و قواعد از سوی اشخاص حقیق و حقوقی پذیرفته نیست و تخطی از آنها جرم تلقی می شود.
جلوگیری از اختلاط غیر ضروری زن و مرد یکی از این مواردی که در شرع و قوانین جاری کشور بدان توجه ویژه ای شده است و قوانین متعددی در مراودات اجتماعی تدوین شده است تا این اختلاط به حداقل برسد. مقرراتی نظیر برگزاری اردوهای دانش آموزی در روزهای فرد و زوج، استفاده از برخی اماکن عمومی نظیر استخر ها در روزهای فرد و زوج، احداث برخی پارک ها ویژه بانوان در شهرهای بزرگ، جدا سازی کوپه های قطار های بین شهری و برخی اتوبوس ها …. از جمله راهکارهای کاهش اختلاط زن و مرد می باشند.
هر چند انجام امور ورزشی و فرهنگ سازی در مقوله ورزش امری صواب و پسندیده است ولی باید بپذیریم ورزش به صورت مختلط به نوعی گام برداشتن در مسیری است که امکان بروز مفسده در آن متصور است و این به هیچ عنوان زیبنده یک شهر مذهبی همچون کرمانشاه دروازه عتبات و عالیات که به فرموده رهبری حکیم "کرمانشاه سینه ستبر ایران اسلامی"، نیست و با آموزه های فرهنگی و مذهبی در تضاد است.
اگر با هتک حرمت کنندگان به مقدسات در « تکیه معاون الملک » به صورت جدی برخورد می شد، امروز شاهد جلولان دخترکان هنجار شکن در خیابانهای شهر کرمانشاه، آنهم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نبودیم.
در ضمن ذکر این نکته ضروری است که ورزش بانوان حتی در سطح بین المللی نیز نیز با محدویت هایی مواجه است و تلاش های زیادی صورت گرفته تا این امر در امن ترین شرایط و با کمترین اختلاط برگزار و محقق شود. با این وجود امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ عده ای از جوانان شهر به منظور ترویج فرهنگ دوچرخه سواری در شهرستان اقدام به راه اندازی کارناوال یا حرکت دسته جمعی به صورت مختلط در خیابان نمودند.
از آنجا که اختلاط دختر و پسر در امورات ورزشی خلاف موازین و قوانین و مقررات متناسبسازی محیط برای حفظ کرامت زنان و اصول ورزشی تعریف شده در سازمان تربیت بدنی می باشد، بر اساس دستورات قضایی، برای تکرار چنین حرمت شکنی و جلوگیری از این تجمعات لازم است با بانیان این حرکت نسنجیده برخورد قانونی صورت گیرد.
روابط عمومی حوزه علمیه کرمانشاه
نظر شما