محمد پارسائیان، مدیر مرکز مطالعات میانرشتهای قرآن کریم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اعلام این خبر اظهار کرد: مطالعات فرهنگی از مقولات با اهمیتی به شمار میآید که توجه بسیاری را در جهان به خود معطوف داشته است. امروزه دپارتمانها و انجمنهای میانرشتهای بسیاری توجه خود را به مسئله فرهنگ مبذول داشتهاند. علاوه بر این، کمتر حوزهای از مطالعات میانرشتهای را در علوم انسانی میتوان یافت که جایگاهی را برای مطالعات فرهنگ قائل نشده باشد.
وی افزود: فرهنگ نهتنها در مسائل علوم انسانی بلکه در حوزه مطالعات دینی و قرآنی نیز میتواند منشأ تحولات گستردهای باشد. این کاربرد مخصوصاً در حیطه فهم قرآن از طریق «کشف بافت متن» و در بعد کاربردیسازی آن از طریق «فرهنگزدایی» و «استنباط بافت خوانش» بهخوبی امکانپذیر است. متأسفانه در جهان اسلام تاکنون توجه شایان توجهی به این نوع از مطالعات قرآنی نشده و ادبیات مناسبی نیز در این زمینه تولید نیافته است.
پارسائیان بیان کرد: در راستای حل این خلأ و همچنین ضرورت طرح این مقوله در فضای علمی کشور، مرکز مطالعات میانرشتهای قرآن کریم با همکاری دانشگاه امام صادق (ع) مدرسهای تابستانی را با حضور صاحبنظران قرآنی داخلی و خارجی سامان داده است تا از این طریق علاوه بر شناخت ظرفیتهای فرهنگ در حوزه فهم قرآن، به ابعاد کاربردیسازی این متن مقدس در دنیای امروز بپردازد.
وی در بیان موضوعاتی که در این مدرسه به بحث گذاشته میشوند، گفت: از سرفصلهای این مدرسه می توان به؛ تعریف فرهنگ؛ آشنایی با نظریات فرهنگ؛ فرهنگ و شناخت؛ زمان، فرهنگ، تحول فرهنگی و نقش آن در فهم قرآن؛ وضعیت شبهجزیره عربستان در دوره پیش از عصر نزول قرآن؛ فهم فرهنگی قرآن (چیستی و چرایی؟)؛ فهم فرهنگی قرآن (چگونگی؟)؛ مدلهای فرهنگی قرآن؛ نقش نگاه فرهنگی به قرآن در عرصه تربیت و اصلاح اجتماعی؛ نقش ترجمه فرهنگی قرآن در انتقال معارف به مخاطب؛ جایگاه فرهنگی قرآن در ساخت تفکر شیعی؛ آسیبشناسی تفسیر تنزیلی با تأکید بر فرهنگ زمانه و تاریخمندی اشاره کرد.
مدیر مرکز مطالعات میانرشتهای قرآن کریم تصریح کرد: این مدرسه با حضور و ارائه اساتید داخلی چون حجج اسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت پور، حمیدپارسانیا، محمدعلی میرزایی، علیرضا قائمی نیا و تقی آزاد ارمکی، مقصود فراستخواه، احمد پاکتچی و همچنین اساتید خارجی چون دکتر لیاقت تکیم، دکتر ادریس هانی، دکتر چارلز هیرشکیند و دکتر ایلکا لیندستید در بازه ۲۱ مرداد لغایت ۵ شهریورماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
پارسائیان افزود: ثبتنام در این مدرسه از روز نهم تا بیستم مرداد در سایت http://school.quran.ir/ انجام میپذیرد. زبان برگزاری این مدرسه، فارسی است و کلیه جلسات بهصورت آنلاین برگزار میشود. همچنین به شرکتکنندگان در این مدرسه، مدرک بینالمللی اعطا خواهد شد. علاقهمندان میتوانند در صورت سؤالات بیشتر از طریق شماره ۶۶۹۵۱۱۵۷ تماس حاصل فرمایند.
لازم به ذکر است محتوای این دوره بلافاصله پس از برگزاری مدرسه به زبان عربی و انگلیسی ترجمه و در قالب دورهای مجازی برای مخاطبان بینالمللی این دوره به اشتراک گذاشته خواهد شد.
انتهای پیام ۳۱۳/۱۷
نظر شما