یکشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۵
توجه به مطالبات نظام و احیای رویکردهای دینی رسالت مرکز مطالعات راهبردی حوزه است

حوزه/ رئیس مرکز مطالعات راهبردی حوزه های علمیه گفت: توجه به مطالبات نظام اسلامی به‌ منظور احصاء رویکردهای دینی در مواجهه با مسائل از مهم‌ترین اهداف و رسالت‌های این مجموعه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین سید حسین میرمعزی، رئیس مرکز مطالعات راهبردی حوزه‌های علمیه، در دیدار با آیت الله اعرافی با ارائه گزارشی از فعالیت های گروه های علمی و تحقیقاتی این مرکز اظهارکرد: مرکز مطالعات راهبردی جزء مطالباتِ مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی از حوزه‌های علمیه است.

وی با بیان این‌ که تاکنون سه گروه در این مرکز تأسیس‌ شده است، ابراز داشت: «گروه حوزه و روحانیت و بررسی مسائل درون حوزوی»، «گروه حوزه و جامعه باهدف بررسی رسالت‌های حوزه‌های علمیه در جامعه» و نیز «گروه حوزه و نظام» ازجمله گروه‌های تخصصی این مرکز به شمار می‌روند.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی حوزه به برخی از پژوهش‌ها و مطالعات این مرکز اشاره کرد و گفت: توجه به مطالبات نظام اسلامی به‌ منظور احصاء رویکردهای دینی در مواجه با مسائل از مهم‌ترین اهداف و رسالت‌های این مجموعه به شمار می‌رود.

حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی بر اهمیت مباحث آینده‌ پژوهی و برخورداری از نگاه‌های آینده نگرانه در مسائل تأکید کرد و اذعان داشت: این مرکز ناظر به اهمیت مباحث آینده‌ پژوهانه کارگروه تخصصی‌  را بدین منظور راه‌اندازی کرده است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه تمام نظام مسائل حوزه با نگاه راهبردی می تواند مورد مطالعه قرار گیرد، افزود: با توجه به شرایط موجود و نبود منابع مالی مورد نیاز، اگر کمک‌ها و مساعدت‌های مدیر حوزه‌های علمیه و روحیه جهادی محققان و پژوهشگران این مجموعه نمی‌بود، این مرکز به دستاوردهای چندانی در این حوزه دست نمی‌یافت.

وی در ادامه ساختارهای تشکیلاتی مرکز مطالعات راهبردی حوزه‌های علمیه را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: کمبود متخصص در حوزه مطالعات راهبردی از مشکلات اساسی این عرصه است و آنگونه که باید فضلا و اساتید سطوح عالی با مطالعات راهبردی آشنا نیستند؛ لذا در فرایند مطالعات راهبردی آنگونه که باید نمی توان از ظرفیت بالقوه ای آنان بهره‌مند شد.

حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تشریح پروژه‌های مرکز مطالعات راهبردی حوزه های علمیه اظهار داشت: در مباحث راهبردی، نوع مسئله به گونه‌ای است که  با حل مسئله، ابواب جدیدی در عرصه های هم تراز برای ارائه راهبردهای نو و سیاستگذاری‌های پویا باز می‌شود.

انتهای پیام  ۳۱۳/۱۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha