به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام مجید رضایی به عنوان ناقد،نشست علمی - ترویجی «تعریف و روش کشف مذهب اقتصادی اسلام» در سخنانی اظهارکرد: ما باید این مسئله را حل کنیم که مکتب اقتصادی با وجود فقه و اخلاق و تفسیر و ... چه ضرورتی دارد؟ مکتب اقتصادی شهید صدر چه فایدهای داشته است، جز اینکه ما تمایز خود را با اقتصاد سرمایهداری و ... را مشخص میکنیم.
وی، افزود: اخلاق و فقه از قرآن، سنت پیامبر(ص) استفاده کرده و آیا ما این وسط چیزی کم داشتیم که بحثی بیان کنیم که خود آن مشکل برای ما شده است. صدر عمدتاً خواسته در برابر اصول مکتب سرمایهداری و سوسیالیستی مباحثی را مطرح کند وگرنه شاید مکتب هم لازم نباشد.
حجتالاسلام رضایی، بیان کرد: موضع دیگر اینکه بحث مکتب اقتصادی باید عملیاتی شود و اسلام وقتی بخواهد عملیاتی شود میشود فقه، در فقه آمده کذب حرام است و در اخلاق هم کذب حرام است، چون به تعالی و رشد ما اثر منفی گذاشته و روح را تیره میکند.
وی، افزود: هر مسئله اخلاقی مانند دروغ و غیبت و ... حتماً حکم فقهی هم دارد و بررسی شده و اگر هم بحث نشد، به کتب اخلاقی ارجاع دادهاند؛ یعنی اگر فقه بما هو انه فقه مورد توجه باشد، اخلاق در آن گم نیست.
استاد حوزه علمیه،بیان داشت: از لابلای فرمایش صدر عدالت اجتماعی بزرگتر دیده شده تا توزیع، مارکسیست با سرمایهداری دعوا داشت که چرا فقرا از ثروتی که در کشورها تولید میشود بهره ندارند.
انتهای پیام ۳۱۳/۱۷